Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Sosed je sosedu kazal nož, soseda pa sosedi sredinec

Policijska kronika: Sosed je sosedu kazal nož, soseda pa sosedi sredinec

Delo kamniški policistk in policistov nemalokrat spominja na delo mirovnih enot, saj so morali policisti, poleg običajnega lovljenja zlikovcev, tudi v preteklem tednu posredovati pri več družinskih in medsosedskih sporih.

Kronika PP Kamnik (od 24. 2. do 1. 3. 2020)

SPOR MED BIVŠIMA ZAKONCEMA
24.02.2020 – Kamniški policisti so posredovali v Kamniku, kjer sta se med seboj sprla bivša zakonca. Pregovor sicer pravi, da stara ljubezen nikoli ne zarjavi, ampak v tem primeru bi jo bilo bržkone potrebno močno namazati, saj sta se bivša zakonca drug do drugega vedla zelo nedostojno, zato so policisti, v spomin na njuno, prav nič romantično gruljenje, obema napisali plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

NA SVETU LEPŠE ROŽ’CE NI…
24.02.2020 – Kljub temu, da je vinska trta menda najlepša rožica, zna očitno spreti tudi sosede, saj so morali policisti, prav zaradi vinske trte, posredovati pri sporu med sosedoma, ki traja že več let. Eden izmed sosedov je namreč kršil javni red in mir, in sicer s tem, da se s svojim sosedom ni hotel pogovoriti glede problematike vinske trte, ampak ga je pozval k pretepu, pri čemer mu je pokazal tudi nož. Ker pozivanje k pretepu, še posebej pa obračunavanje s takšnim nevarnim “kalkulatorjem”, ni primeren način za reševanje medsosedskih odnosov, so mu policisti izdali plačilni nalog, katerega znesek bi bržkone zadoščal tudi za nakup kakega spravnega flaškona vina. 

TATVINA VOLANSKEGA OBROČA IZ BMW-ja
25.02.2020 – Neznani storilec je v Mostah vlomil v osebni avtomobil znamke BMW ter iz njega odtujil volanski obroč vozila, s čemer je oškodoval lastnico. Ali si namerava zlikovec BMW-ja sestaviti kot puzzle, policisti sicer ne poročajo, ga bodo pa zagotovo poskušali izslediti in ovaditi na pristojno tožilstvo.

TATINSKI NAFTNI ŠEJK
25.02.2020 – Iskanje nafte je zagotovo donosen posel, ampak ne na način, kot si ga je zamislil neznani zlikovski “naftni šejk” v Nasovčah, ki je poškodoval  rezervoar goriva na delovnem stroju in iz njega iztočil kakih 70 l goriva. Policisti bodo poskusili omenjenega “šejka” izslediti, nato pa bodo zoper njega uvedli ustrezne kazenske sankcije.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU  V KOMENDI
25.02.2020 – Policijsko patrulja je, na podlagi klica poštene občanke iz Komende, prevzela najden denar, ki ga je omenjena občanka našla na bankomatu Nove Ljubljanske banke v Komendi. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, pozabljivi občan oz. občanka, pa se lahko zglasi na policijski postaji v Kamniku in denar prevzame. 

ZLORABA MERCATOR PIKA KARTICE
25.02.2020 – Občan je v Hipermarketu Mercator pozabil Mercator pika kartico, ki jo neznani tolovajski kupec (zlo)uporabil za dva nakupa, s čemer mu je sicer najbrž prislužil tudi nekaj pik, ampak ga je vseeno oškodoval. Policisti bodo zato pregledali videoposnetke nadzornih kamer, nato pa “nepooblaščenega kupca” kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo, kjer bodo najbrž poskrbeli za takšno kazen, da bo nepridiprav tudi sam “pikast”.

OSTAL JE BREZ TABLET
26.02.2020 – Policista sta na območju Kamnika obravnavala osebo, ki je policistki izročila  dve okrogli beli tableti v original embalaži z napisom Flormidal 15mg. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo, za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ZASEG VOZILA NA KREGARJEVEM
26.02.2020 – Policista sta imela na Kregarjevem, prav tam, kjer se premika Marija, v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo, proti potrdilu o zasegu predmetov, začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika, ki mu Marija tokrat ni pomagala, sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

SOSEDA JI JE KAZALA SREDINEC
26.02.2020 – Policisti so obravnavali nič kaj prijazno občanko, ki se je neprimerno vedla do svoje sosede, saj je le-ti med vožnjo mimo njene hiše iz vozila kazala “sredinec”, zaradi česar se je prijaviteljica počutila ponižano ter poklicala policiste. Policisti bodo zbrali vsa obvestila, nato pa “zoper sredinec” izdali ustrezen ukrep po Zakonu o javnem redu in miru. 

TATVINA VOZILA NA ZIKOVI
26.02.2020 – Neznani storilec je ponoči s parkirišča na Zikovi ulici odtujil osebni avtomobil znamke Renault Clio, rdeče barve, letnik 2013, ga spravil v pogon in se odpeljal neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. 

VPILA JE NA SOSEDO
27.02.2019 – Policisti so imeli tudi tokrat domala svetopisemsko nalogo, saj so morali znova obravnavati kršitev zapovedi: “Ljubi svojega bližnjega…”. Obravnavali so namreč vpijočo občanko, ki se je nedostojno vedla in vpila na svojo sosedo, zaradi česar se je le-ta počutila užaljeno in ustrahovano. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil, nato pa, po Zakonu o javnem redu in miru, vreščeči sosedi naložili ustrezno pokoro.

ZAPARKIRANA DOVOZNA POT
27.02.2019 – Na Steletovi cesti je neznani voznik z vozilom zaparkiral dovoz do garaž stanovanjskega bloka, zaradi česar so mu policisti na kraju izdali obvestilo o prekršku. Upamo, da je bila zaračunana “parkirnina” dovolj visoka, da mu kaj takšnega v prihodnje ne pride več na misel.

PROMETNA NESREČA
28.02.2019 – V Volčjem Potoku je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZELIŠČAR BREZ ZELI IN MLINČKA
28.02.2019 – Policista sta imela v Kamniku v postopku občana, ki mu je bil tekom postopka zasežen PVC “mlinček” z neznano zeleno posušno snovjo rastlinskega izvora, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo oziroma, po domače, travco. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku, ki ga najbrž ne bo zadel z dimom, ampak s kaznijo.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA DRUŽINSKEMU NASILNEŽU
29.02.2019 – Policiste je občanka obvestila o nasilju v družini, kjer je kršitelj na različne načine že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje, saj ji je večkrat grozil z nožem, jo stiskal za dele telesa, jo ustrahoval in tudi zasledoval. Ker gre za ponavljajoča se dejanja s strani kršitelja z elementi prekrška in možnosti ponovitve le teh, mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

KREPKO VINJEN VOZNIK NA MEDVEDOVI
01.03.2019 – Na Medvedovi ulici so policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.92 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, tako da bi v šali morda lahko celo rekli, da je bil nabasan kot medved. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.