Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Sosed s kijem, pretep učencev in opozorila policistov

Policijska kronika: Sosed s kijem, pretep učencev in opozorila policistov

Na Perovem se je sosed soseda lotil kar s kijem, vidno vinjen voznik ni hotel pihati, v šoli sta se spopadla sedmošolec in devetošolec, vlaganje v kripto valute se občanki ni obrestovalo, policisti pa občane in občanke opozarjajo na previdnost.

Kronika PP Kamnik (od 16. do 21. 10. 2023)

MAHNIL GA JE S KIJEM
16.10.2023 – Policisti so posredovali na Perovem, kjer je prišlo do spora med sosedoma, med katerim pa srboriti vročekrvnež med žaljenjem soseda ni opletal zgolj z jezikom, ampak je poprijel še leseni kij ter z njim soseda udaril po levem boku. Zaradi »nešportnega vedenja« bodo policisti kršitelju napisali plačilni nalog.

VLAGANJE V GOLJUFE
16.10.2023 – Na policijsko postajo se je prišla občanka in policistom naznanila goljufijo, saj so jo goljufi opetnajstili na spletni platformi Trade Vexo, kjer je pričela z vlaganjem denarja v kripto valute, nato pa ugotovila, da je bila žrtev prevare. Bržkone bo v prihodnje raje vlagala kumarice in drugo ozimnico, policisti pa goljufijo še preiskujejo.

ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
17.10.2023 – Pri kamniških policistih se je oglasil občan, ki je naznanil kaznivo dejanje zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva, saj ga je neznani storilec oškodoval za veliko vsoto denarja. Omenjeni nepridiprav je namreč na neznan način prišel do podatkov njegovega osebnega računa, nato pa opravil več transakcij in ga prikrajšal za precejšen znesek. Policisti bodo storilca poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

POJAV SPLETNIH GOLJUFIJ – OPOZORILO POLICISTOV

 Glede na povečan pojav spletnih goljufij policisti svetujejo:

  • previdnost pri vzpostavljanju stikov na raznih socialnih omrežij in posredovanje osebnih, bančnih podatkov osebam, ki jih ne poznate
  • še posebno previdnost, ko take osebe iz različnih razlogov prosijo/zahtevajo denarna sredstva
  • na prejeto sumljivo e-pošto ali telefonske klice ne odgovarjajte
  • nikoli nikomur ne dovolite oddaljenega dostopa do svojega računalnika
  • bodite pozorni pri spletnih nakupih, uporabljajte le priznana spletna prodajna mesta
  • v primeru oškodovanja  to v čim krajšem času prijavite na najbližji policijski enoti ter obvestiti svojo banko

PROMETNA NESREČA
17.10.2023 – Policisti so na Groharjevi obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, ki je trčil v vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v kolikor bo nerodni prometni begunec izsleden, pa bo za svoje nečedno dejanje nagrajen s plačilnim nalogom.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
17.10.2023 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje tatvine, v katerem je bilo ugotovljeno, da je storilec izkoristil nepazljivost oškodovanca ter mu odtujil njegov mobilni telefon i Phone 14 PRO, s čemer ga je oškodoval za okoli 1176 eur.

POMOČ ZDRAVSTVENEMU OSEBJU
17.10.2023 – Policiste je zdravstveno osebje zaprosilo za pomoč pri obravnavi občanke, ki ima psihične težave in ne uživa predpisane terapije, kar močno vpliva na bivanje in sobivanje na naslovu kjer stanuje. Dežurna zdravnica je pacientki odredila prisilno hospitalizacijo, policiste pa zaprosila za nudenje pomoči pri prevozu pacientke na zdravljenje.

POŠTENA OBČANKA
18.10.2023 – Poštena občanka je prišla na kamniško policijsko postajo in policistom izročila denar, ki ga je našla na bankomatu bencinskega servisa na Perovem. Policisti so denar prevzeli in napisali zapisnik o najdenih stvareh, pozabljivi občan oz. občanka, ki je denar po dvigu pozabil vzeti iz reže bankomata, pa se lahko oglasi na PP Kamnik in denar, ob predložitvi ustreznih dokazil, denimo bančnega izpiska, denar prezvame.

PRETEP DVEH UČENCEV
18.10.2023 – Policiste je šolska svetovalna delavka obvestila o pretepu dveh učencev njihove šole. Z razgovori so policisti ugotovili, da sta se najprej sprla, nato pa v lase skočila učenec 7. in 9. razreda. Medsebojni spopad pa je moral biti kar srborit, saj sta oba utrpela lažje telesne poškodbe. O morebitnem zmagovalcu dvoboja policisti ne poročajo, bodo pa, po vseh zbranih obvestilih, podali kazensko ovadbo.

NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
18.10.2023 – Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari v Komendi, na kraju dogodka pa so ugotovili, da je neznani storilec, z neznanim ostrim predmetom, namerno poškodoval luč vozila. Policisti storilca še iščejo.

PROMETNA NESREČA
19.10.2023 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, obenem pa sta se znala sama dogovoriti tudi grede krivde, jima je bilo na kraju je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ALKOHOLNO ZAČINJENA PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
19.10.2023 – Na kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče, ki jo je, z nepravilnim premikom vozila, povzročil voznik, ki je, pod vplivom alkohola, trčil v vozilo, ki ga je pravilno vozil drugi udeleženec nesreče. Povzročitelju nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog, za vožnjo pod vplivom alkohola, pa bo »nagrajen« na pristojnem sodišču.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
20.10.2023 – Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize, pa bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Za kakšno drogo naj bi šlo, policisti niso navedli.

PROMETNA NESREČA V PODGORSKEM KROŽIŠČU
20.10.2023 – Na lokalni cesti iz smeri Križa proti Podgorju je prišlo do prometne nesreče, in sicer zaradi neprilagojene hitrosti ter (dvomljivih) vozniških sposobnosti povzročitelja, ki je v krožišču zapeljal na osrednji, kamnito travnati del, nakar ga je zaneslo v desno, nazaj na vozišče, kjer je trčil v voznico osebnega vozila. Le-ta je v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NI HOTEL PIHATI
21.10.2023 – V Potoku pri Komendi so policisti, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov, preverili voznika, ki je tekom postopka kazal očitne znake alkoholiziranosti. Sicer najbrž med postopkom ni prepeval »Mi ga spet žingamo«, so mu pa policisti vseeno odredili preizkus z alkotestom, ki pa ga je »cestni veseljak« je odločno odklonil, kljub temu, da so ga policisti seznanili s posledicami odklona. Zoper voznika bo podan predlog na okrajno sodišče v Kamniku, na cesti pa ga znamo bržčas kdaj v prihodnje srečati v vozilu z registrskimi oznakami PO-IZPIT.

POSKUS VLOMA V HIŠO
21.10.2023 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo ter na kraju ugotovili, da sta dva nepridiprava, medtem ko sta lastnika spala v hiši, splezala na teraso stanovanjske hiše, kjer sta nato z orodjem na vzvod vlomila skozi zaprta vrata terase in vstopila v dnevne prostore. Ko pa sta stopila na hodnik v stanovanjski hiši se je prižgala svetilka, ki ju je prepodila, popihala pa sta jo tako urno, da iz stanovanja nista uspela ničesar odnesti. Policisti tolovaja še iščejo.

POLICIJA OPOZARJA: OBVESTILO ZA OBČANE IN OBČANKE OBČIN KOMENDA IN KAMNIK

Ob dnevu spomina na mrtve opozarjamo na priložnostne tatvine in povečan promet v okolici pokopališč in verskih objektov. Ob obisku grobov ob dnevu spomina na mrtve prihaja tudi do tatvin.

Občani naj v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov. Vrednejših predmetov, kot so denarnice in telefoni, naj tudi ne nosijo v odprtih torbicah ali košarah. Poskrbijo naj še za varovanje lastnine doma.

Ob dnevu spomina na mrtve je mogoče pričakovati tudi povečan promet, predvsem v okolici pokopališč in verskih objektov zato pozivamo k previdni uporabi prometnih površin in odgovornosti voznikov do pešcev in obratno.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve