Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Sosed s kladivom, PCT nesporazum in orgazmični kriki

Policijska kronika: Sosed s kladivom, PCT nesporazum in orgazmični kriki

Policisti so v minulem tednu mirili »kladivarja«, obravnavali primer zelo dragega hlebca kruha in PCT nesporazum, ujeli »bežečega dirkača«, na Groharjevo pa jih je, sredi belega dne, priklicalo glasno »orgazmično vpitje«…

Kronika PP Kamnik (od 29. 11. do 4. 12. 2021)

SOSED JE ŽUGAL S KLADIVOM
29.11.2021 – Policisti so obravnavali ne prav prijaznega občana, ki se je neprimerno vedel do svojega soseda, proti kateremu je najprej mahal z inox kladivom, nato pa je svojo jezo sprosil na nič krivem vozilu ter poškodoval zunanje ogledalo. Neprijaznega »kladivarja«, ki je kot kak mitološki Thor žugal in grozil sosedu, bodo policisti ovadili na pristojnem sodišču.

DRAG KRUH
29.11.2021 – Na Ljubljanski cesti  je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanca, ki je, medtem ko skočil po hlebec kruha, iz njegovega odklenjenega vozila ukradel denarnico. Oškodovančev hlebec je bil zagotovo zelo grenak, predvsem pa drag, policisti pa bodo tatinskega neznanca poskušali izslediti in z ovadbo poslati na arestantsko dieto ob »kruhu in vodi«

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
29.11.2021 – Občanka se je zglasila na policijski postaji v Kamniku, na katero  je prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Ljubljanski cesti. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, pozabljivi občan oz. občanka, pa se lahko zglasi na policijski postaji in pozabljeno “božičnico” prevzame.

PCT NESPORAZUM V ZD KAMNIK
30.11.2021 – Občan se je zglasil v Zdravstvenem domu Kamnik, vendar je zaradi neizpolnjevanja PCT pogojev ostal pred vhodnimi vrati. Občan se je kasneje vendarle sprijaznil, da v tem času obstajajo določena pravila, opravil hitri test in pridobil zdravstveno oskrbo, policisti pa so še eno v vrsti »PCT dogodivščin« zabeležili v poročilo.

POVOŽENJE DIVJADI
30.11.2021 – Na Drnovem je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker je šlo za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, udeleženec pa je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Upamo le, da voznik ni povozil Rudolfa oz. kakega drugega jelenčka iz vprege Dedka Mraza.

TATVINA V INDUSTRIJSKI CONI ŽEJE
1.12.2021 – Nepridipravi so z dvorišča podjetja v industrijski coni Žeje, odtujili barvne kovine, s čemer so oškodovali podjetje. Policisti bodo tatinske »reciklatorje« poskušali izslediti ter poslati na »ekološki otok« za nepridiprave.

VOZNICA V JARKU
1.12.2021 – Policisti so na Vranskem obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zakrivila voznica s preveč težko nogo. Le-ta je namreč, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubila oblast nad vozilom in trčila v odbojno ograjo, od katere jo je odbilo še v jarek. Za svoje vozniške veščine je »jarkica« prejela plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

BEŽEČI DIRKAČ
2.12.2021 – Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je, zaradi neprilagojene hitrosti, povzročil voznik, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Kljub temu, da je bežal, kot so ga nesle pnevmatike, pa vozniški »begavček« ni uspel uiti roki pravice, saj sta ga uspela policista kaj kmalu izslediti ter ga, kot se v tovrstnih primerih vsekakor spodobi, pošteno »cepila« s plačilnim nalogom.

TATVINA ŠPORTNIH COPAT
2.12.2021 – Iz odklenjene garderobe Nogometnega kluba Komenda je neznani tekač odtujil športne copate, znamke Nike Air Vapor Max, črne barve in odšel neznano kam. Policisti bodo poskušali »šprinterja« izslediti in ga kazensko ovaditi na pristojno sodišče.

SAMOUK NA VOŽNJI
3.12.2021 – Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki se je na vožnjo podal brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker to ni dovoljeno, so policisti »vozniku samouku« osebno vozilo zasegli in odpeljali v hrambo, samooklicanemu »vozniku« pa izdali »napotnico« za obravnavo na pristojnem sodišču.

»VESELI DECEMBER« NA GROHARJEVI
4.12.2021 – Policiste je občan sredi belega dne obvestil, da je iz sosednjega stanovanja na Groharjevi ulici slišati glasno kričanje ženske. Takoj po obvestilu so na kraju posredovali policisti in ugotovili, da ne gre za morebitne orgazmične krike sladostrastja, ampak da sta oba partnerja močno vinjena in pod vplivom drugih opojnih substanc, kar je posledično pripeljalo do prepiranja, vpitja in razgrajanja do onemoglosti. Občanko je reševalna ekipa Nujne medicinske pomoči Kamnik odpeljala na zdravljenje, občanu pa so policisti zasegli prepovedane substance, za posest katerih bo odgovarjal po opravljeni analizi.

POŠKODOVANJE TRAKTORSKE PNEVMATIKE
4.12.2021 – Neznani storilec se je v Sidolu znesel nad traktorsko pnevmatiko, ki jo je z ostrim predmetom prerezal in poškodoval. Kaj se je pletlo v glavi škododelnega storilca zaenkrat še ni znano, bo pa najbrž bolj slabo spal, saj so ga doma zagotovo naučili, da za vsako rit raste palica. Če bo rasla dlje časa, bo pa bolj debela.