Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Soseda sta se sprla zaradi dreves

Policijska kronika: Soseda sta se sprla zaradi dreves

V Mekinjah je zlikovec odnesel nakit in denar, pred tatovi niso varna niti kolesa, namesto, da bi v senci dreves spila pivo, pa sta se soseda v Bistričici raje sporekla…

Kronika PP Kamnik (od 11. do 17. 6. 2018)

TATVINA VOZILA NA KLAVČIČEVI
11.06. 2018 – V Kamniku je bil z javnega parkirišča odtujen osebni avtomobil znamke BMW 525 Turing, črne barve. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

INTERVENCIJA V BISTRIČICI
11.06. 2018 – Policisti PP Kamnik so bili poklicani v Bistričico, kjer sta se soseda sprla zaradi ob meji posajenih dreves. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru. Sprtima sosedoma priporočamo, da na meji posadita drevo prijateljstva, pod katerim bosta razgrete glave, namesto s prepiranjem, hladila z mrzlim pivom.

DELOVNA NEZGODA
12.06.2018 – Policiste je osebje Zdravstvenega doma Kamnik obvestio, da se je po zdravniško pomoč zglasil občan, ki se je med opravljanjem dela v enem izmed podjetij v Kamniku lahko telesno poškodoval. Slednjemu se je s transportnega vozička prevrnil manjši zaboj in ga poškodoval po glavi. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V MENGŠU
12.06.2018 – Policisti so na območju Mengša na parkirišču pri trgovini Tuš obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom vzvratno. Povzročitelju je bil na kraju zaradi kršitve zakona v cestnem prometu izdan plačilni nalog.

TATVINA ZLATNINE IZ ODKLENJENE HIŠE
13.06.2018 – Na policijsko postajo je poklicala občanka iz Mekinj in prijavila tatvino zlatnine iz stanovanjske hiše, in sicer je neznanec izkoristil nepazljivost občanke in vstopil v odklenjeno st. hišo iz katere je odtujil zlatnino in denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA NA PEROVEM
14.06.2018 –
Patrulja policijske postaje Kamnik je imela na Kranjski cesti v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo začasno zaseženo in odpeljano v hrambo.  Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

POŠKODBA DRSNIH VRAT
15.06.2018 – Na območju Šmarce je neznani storilec preko noči s silo telesa poškodoval vhodna drsna vrata na objektu trgovine Tuš, vendar v notranjost ni prišel, je pa vseeno povzročil za kakih 1500 evrov škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI
16.06.2018 – Policista sta bila obveščena o tatvini kolesa preko noči v naselju Šmarca, kjer je neznani storilec odtujil gorsko kolo bele barve, ki je bilo parkirano pod nadstreškom poleg stanovanjske hiše. Še istega dne sta policista pri pregledu terena v Šmarci našla odtujeno kolo in ga vrnila lastniku.

GLASNA GLASBA NA LJUBLJANSKI CESTI
16.06.2018 – Občan z Ljubljanske ceste je policiste obvestil o glasni glasbi v stanovanjskem bloku, zato so policisti ljubitelja glasbe obiskali in ugotovili, da je kršitelj je poslušal glasno glasbo in s tem motil nočni mir in počitek. Policista sta mu izrekla ustno opozorilo, lahko pa bi, denimo, mu priporočila tudi nakup slušalk ali slušnega aparata.