Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Sosedje so se sprli zaradi parkirišča, pes pa je v nogo ugriznil poštarico

Policijska kronika: Sosedje so se sprli zaradi parkirišča, pes pa je v nogo ugriznil poštarico

Policisti so tudi v minulem tednu mirili sprte sosede, obravnavali pa so tudi psa, ki je v Češnjicah v nogo ugriznil poštarico.

Kronika PP Kamnik (od 15. do 20. 10. 2019)

PES JE V NOGO UGRIZNIL POŠATARICO
15.10.2019 – Policisti so posredovali na območju Češnjic v Tuhinju, kjer je spuščen pes v nogo ugriznil poštarico, ki je dostavila pošto. Po vseh zbranih obvestilih bo lastniku psa izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
15.10.2019 – V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta oba  udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
15.10.2019 – Policista sta imela na območju Kamnika v postopku osebo, ki je policistki izročila  NN snov rjavo-zelene barve, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo oz. konopljo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PONAREJEN BANKOVEC NA PETROLU
15.10.2019 – Policiste je uslužbenec bencinskega servisa Petrol obvestil o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, s katerim je plačevala stranka na Petrolu. Zaposleni je ugotovil, da je bankovec ponarejen. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V VOZILO
16.10.2019 – Policisti so na  makadamski poti, ki vodi na Svetega Primoža obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
16.10.2019 – Na Perovem se je zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil, v kateri je povzročitelj zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj stoječe vozilo, katerega je odbilo naprej v tretje vozilo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

SOSEDJE SO SE SPRLI ZARADI PARKIRNEGA PROSTORA
17.10.2019 – Policisti so posredovali pri sporu med sosedi na območju Kamnika, ki so se sprli zaradi parkirnega prostora pri stanovanjskim bloku. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

(PRE)GLASNA GLASBA V KOMENDI
18.10.2019 – Policisti so v Komendi zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA
18.10.2019 – Na policijski postaji se je zglasila občanka in na zapisnik prijavila kaznivo dejanje zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva. Neznanec je namreč na neugotovljen način iz transakcijskega računa društva Vivamar, preko aplikacije Adyen opravil 6 nakazil denarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V VOZILO
19.10.2019 – Policisti so v Volčjem Potoku obravnavali vlom v osebni avtomobil, pri katerem je neznani storilec z neznanim predmetom na vzvod odprl prednja leva vrata vozila, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
20.10.2019 – Občanka je policiste obvestila, da je na bankomatu pri osnovni šoli Komenda našla denar. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.