Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Speči Romun, jezični dvoboj na Šutni in divji poletni žuri

Policijska kronika: Speči Romun, jezični dvoboj na Šutni in divji poletni žuri

Kamniški policisti so minuli teden preživeli ob obiskovanju preglasnih žurov, bujenju alkoholno zaspanega Romuna na travniku, miritvi sprtih sosedov in sorodnikov ter običajnemu lovljenju lokalnih lumpov in zlikovcev.

Kronika PP Kamnik (od 17. do 23. 8. 2020)

 PIJAN ROMUN JE ZASPAL NA TRAVNIKU
17.08.2020 – Državljan Romunije je močno pijan obležal na travniku ob Ljubljanski cesti v Kamniku, kar je vznemirilo mimoidoče občane. Ker se kršitelj kljub vztrajnemu bujenju prijavitelja ni prebudil, je ta poklical policiste, ki so z njim na kraju opravili postopek in mu na koncu postopka izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

O tem, če so bili, zaradi na travi ležečega ter počitka potrebnega Romuna, ki najbrž ni dobil vavčerja za dopust, morda vznemirjeni tudi kamniški kužki, ki se na zasedenem travniku niso mogli v miru podelati, policisti ne poročajo.

PREVEČ JE TANKALA
17.08.2020 – V centru Kamnika je bila ustavljena voznica osebnega avtomobila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so ji zato odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 0.68 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

(PRE)GLASNA GLASBA, POPIVANJE IN VPITJE
17.08.2020 – Policisti so v Domžalah obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe, popivanja in vpitja zunaj pred garažo v bližini stanovanjskega bloka. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

BREZ IZPITA IN PIJAN JE OSTAL BREZ AVTA
18.08.2020 –
Policista sta imela v Kamniku v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, za nameček pa še pod vplivom alkohola (0,61 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka), zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PREGLASEN ŽUR V ŠMARCI
19.08.2020 –
V Šmarci so policisti obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, ki je bil kršen s predvajanjem glasne glasbe, glasnim nazdravljanjem in petjem na javnem kraju. Šmarski žurerji so ob prihodu policistov s kršitvijo sicer prenehali, kršitelju pa je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PRIJAVA ZLORABE OSEBNEGA IMENA
19.08.2020 – Občan se je zglasil na policijski postaji in prijavil zlorabo osebnih podatkov in podatkov podjetja v tujini, s katerim se je zaenkrat neznani storilec okoristil naročil blago, ga prejel in odtujil na oškodovančevo ime. V tujini preiskava že poteka, z naše strani pa sledi poročilo na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU
19.08.2020 – V Podgorju se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG CIGARETE Z NEZNANO SNOVJO
20.08.2020 – Policisti so imeli v Volčjem Potoku v postopku osebo, ki so ji zasegli zvito cigareto z neznano posušeno rjavo-zeleno snovjo rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

NA ŠUTNI STA SE SPRLA SOSEDA
20.08.2020 –
Policisti so posredovali na Šutni, kjer sta se med seboj sprla soseda, in sicer zaradi parkiranja svojih vozil, pri čemer je kršitelj verbalno z neprimernimi besedami žalil in poniževal soseda. Sledi  zbiranje obvestil, zoper kršitelja pa tudi plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NASEDEL JE NA STEBRIČKEK
20.08.2020 –
Voznik tovornega vozila se je pripeljal na Šutno do spuščenega potopnega stebrička ter zapeljal čezenj, pri čemer se je potopni stebriček pričel dvigati, zaradi česar je prišlo do trčenja in poškodovanja vozila ter stebrička. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDENO KOLO ZNAMKE KILIMANJARO V ČRNI PRI KAMNIKU
20.08.2020 – V Črni pri Kamniku je občan našel kolo znamke Kilimanjaro bele barve. Občana, ki pogreša omenjeno kolo naprošamo, da se zglasi na policijski postaji Kamnik in ga z dokumenti prevzame.

TATVINA OČAL
21.08.2020 – V trgovini z gradbenim materialom v Kamniku je neznana ženska iz informacijskega pulta odtujila moške očala z dioptrijo in odšla neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in ovadba.

PASTOREK SE JE ZNESEL NAD OČIMOM
21.08.2020 –
Policisti so posredovali v Suhadolah, kjer je prišlo do verbalnega spora in nedostojnega vedenja pastorka do očima, ker le-ta ni šel v trgovino po hrano, doma pa ni bilo ničesar. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VINJEN VOZNIK V KAMNIKU
V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Vozniku židane volje so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik kar precej alkoholno sapo, saj je napihal 0.70 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

ŽUR NA KRIŽU
23.08.2020 –
Policisti so pri lovski koči na Križu obravnavali kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi preveč glasnega žuriranja ob rojstvu otroka, pri čemer so kršitelji preveč glasno predvajali glasbo in popivali. Kršitelju, bržkone srečnemu očetu, je bil na kraju izdan plačilni nalog.