Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Spor med popivanjem, kavica s prijatelji, vlomi in žur v Motniku

Policijska kronika: Spor med popivanjem, kavica s prijatelji, vlomi in žur v Motniku

Policistke in policisti so minuli teden znova obravnavali par vlomov, pomirili nekaj razgrajačev in preglasnih žurov, opozarjali zaradi nedovoljenega druženja, opraviti pa so imeli tudi s podgorskim zeliščarjem in voznikom, ki je vozil pod vplivom nedovoljenih substanc.

Kronika PP Kamnik (od 1. do 7. 2. 2021)

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
1.2.2021 – Neznanec je z orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno v stanovanjske hiše, iz katere je odtujil bone za trgovino, denar in zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
1.2.2021 – Neznani voznik je na parkirnem prostoru pri pošti na Bakovniku trčil v parkirano vozilo, ga poškodoval in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

SPOR MED POPIVANJEM
1.2.2021 – Policisti posredovali v Kamniku, kjer sta se pri popivanju med seboj sprla lastnik penziona in delavec, ki je opravljal obnovitvena dela. V postopku ugotovljeno, da je delavec tuji državljan z urejenim statusom v Sloveniji. Tujcu je bil izdan plačilni nalog po zakonu o tujcih in zakonu o nalezljivih boleznih, kršitelju pa bo izdan plačilni nalog  po zakonu o javnem redu in miru.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KRIŽU
1.2.2021 – Zaenkrat še neznani vlomilec je z orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno stanovanjske hiše na Križu in iz nje odtujil denar in zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NEPREMIŠLJENO DRIČANJE PO ZADNJICI NA VELIKI PLANINI
2.2.2021 – Med vračanjem dveh pohodnikov iz Velike Planine, ki sta se na delu brežine odločila, da si pot olajšata z dričanjem po zadnjici, je enemu izmed njiju, zaradi nameščenih derez, obrnilo nogo pri čemer si je poškodoval koleno in poti ni mogel več nadaljevati. Kljub prepovedi vožnje z motornimi sanmi v naravnem okolju, pa so v tem primeru motorne sani prišle prav pri prevozu poškodovanega do točke, kjer je bil z reševalnim vozilom odpeljan na urgentni blok Kliničnega centra Ljubljana. Sledi uradni zaznamek o dogodku.

SPUŠČEN PES JE BIL POVOD ZA KREG
3.2.2021 –  V Nasovčah je, zaradi spuščenega psa, prišlo do verbalnega spora in vpitja med sosedoma. Lastniku spuščenega psa je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
3.2.2021 – Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki  ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
3.2.2021 – V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

DRUŽENJE OB KAVICI
4.2.2021 – Na Perovem so se družili trije prijatelji in pili kavico, pri tem pa kršili zakon o nalezljivih boleznih. Vsi trije kršitelji so bili opozorjeni na omenjeno kršitev.

PODGORSKI ZELIŠČAR
4.2.2021 – Policista sta v Podgorju kršitelju zasegla kovinski “mlinček” z delci neznane zelene rastline in PVC škatlico z neznano zeleno posušeno rastlino za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

VOZIL POD VPLIVOM PREPOVEDANIH SUBSTANC
6.2.2021 – Pri kontroli prometa sta policista na Ljubljanski cesti ustavila voznika in tekom postopku  zavohala močan vonj po konoplji, zaradi česar sta vozniku odredila hitri test za prepoznavanje simptomov, ki so posledica prepovedanih drog. Test je bil vozniku večkrat predstavljen, a ga je voznik odklonil, prav tako pa je odločno odklonil strokovni pregled. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

PREPREČITEV STIKA Z OTROKOM
6.2.2021 – Občan je imel, na podlagi začasne odredbe sodišča, določen termin za stik z hčerko, s katero je kontaktiral tudi preko telefona in jo iskal na naslovu, kjer pa mu ni nihče odprl vrat. Napisan je bil zapisnik o sprejemu kazenske ovadbe, sledi pa zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŽAR NA BALKONU
6.2.2021 – Policisti so bili obveščeni, da je v naselju Poreber prišlo do manjšega požara, v katerem so zgoreli sedežna garnitura in stoli na balkonu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da obstaja možnost, da žerjavica pod odvrženim pepelom ni pogorela v celoti, med stresanjem pepela pa je veter prenesel delec le-te na omenjeno pohištvo, kjer je posledično prišlo do gorenja. Požar prebivalci hiše so pogasili že sami pred prihodom gasilcev in policistov na kraj. Sledi ustrezen ukrep po vseh zbranih obvestilih.

ZABAVA V MOTNIKU
7.2.2021 – Policisti so v Motniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe, druženja in praznovanja rojstnega dne. Star motniški pregovor pravi, če žura ne obiščejo policisti, potem žur ni bil dober, policisti pa so kršitelju »rojstni dan« voščili s čestitko v obliki plačilnega naloga.

POZIVAL GA JE K PRETEPU
8.2.2021 – Policisti so posredovali v Komendi, kjer se je kršitelj cestno prometnega prekrška do občana vedel nasilno ga pozival k pretepu, pri tem pa udarjal po vozilu in s takšnim vedenjem pri njem povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.