Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Sprta brata in mesar, ki je zaklal samega sebe

Policijska kronika: Sprta brata in mesar, ki je zaklal samega sebe

Policisti in policistke bodo delali med prazniki, upajmo pa, da bodo imeli, za razliko od predprazničnih dni, čim manj dela.

Kronika PP Kamnik (od 18. do. 21. 12. 2017)

ZASEG TABLET FLURMIDAL
18.12.2017 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki ji imela pri sebi 10 tablet  Flurmidala. Tablete so bile proti “Potrdilu o zasegu” zasežene, saj obstaja utemeljen sum, da gre za tablete, ki se nahajajo na listi prepovedanih substanc. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA PRI QLANDIJI
18.12.2017 – Policisti so pri trgovskem centru Qlandija obravnavali prometno nesrečo zaradi neupoštevanja prometne signalizacije. V nesreči je nastala le materialna škoda Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
18.12.2017 – Patrulja je bila poslana na regionalno cesto Kamnik-Ločica, kjer se je zgodila prometna nesreča s pobegom. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila vozil v smeri Ločice. Pri tem pa sta se z nasproti vozečim neznanim vozilom oplazila z vzvratnimi ogledali. Po trčenju se je prijaviteljica ustavila, drugi udeleženec pa je s kraja odpeljal. Materialna škoda znaša približno 300€.

SPOR MED BRATOMA V KOMENDI
18.12.2017 – Patrulja je bila poslana v Komendo, kjer je prišlo do spora med bratoma. Pri tem je prišlo tudi do fizičnega prerivanja med njima. V postopku je bilo ugotovljeno, da je starejši brat nasilen do svojega sina, zaradi česar policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Po zbranih obvestilih bo napisan ustrezen akt, o zadevi pa bo obveščen tudi center za socialno delo.

NUDENJE ASISTENCE ZDERAVSTVENEMU DOMU KAMNIK
19.12.2017 – Patrulja ja na zaprosilo ZD Kamnik z reševalci odšla v Trobelno, kjer so osebju Zdravstvenega doma Kamnik nudili pomoč pri hospitalizaciji občanke, saj se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo.  Za nadaljnjo oskrbo so poskrbeli reševalci.

NESREČA PRI DELU V PODJETJU MESO KAMNIK
19.12.2017 – Policisti so bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v podjetju Meso Kamnik.

Ugotovljeno je bilo, da se je zaposleni v podjetju pri opravljanj-razkoževanju trupa živali z nožem zabodel v predel trebuha in se lažje poškodoval. Policisti so ugotovili, da zaposleni pri delu ni uporabljal zaščitnih sredstev (žičnatega kovinskega predpasnika). O zadevi bodo policisti zbirali obvestila in po zbranih obvestilih zoper delavca podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje ogrožanje varnosti pri delu.

DIMNIŠKI POŽAR V MEKINJAH
19.12.2017 – Patrulja je bila poslana v Mekinje, ker je prišlo do dimniškega požara. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so v dimniku zagorele saje, ki so jih gasilci tudi pogasili. Dimnik je bil pred kratkim pregledan in očiščen s strani dimnikarja. Ker pri tem ni nastala materialna škoda in ker ni bilo ugotoviti znakov kaznivega dejanja se zadeva beleži za evidenco.

POVOŽENJE DIVJADI V PODGORJU
20.12.2017 – Patrulja je bila poslana na prometno nesrečo z udeležbo divjadi v Podgorje. Ugotovljen je bilo, da je prišlo do povoženja divjadi, pri tem pa je na vozilu nastala materialna škoda.

POŽIG KOMBINIRANEGA VOZILA NA OŠEVKU
21.12.2017 – Policisti so bili zjutraj obveščeni o požaru na kombiniranem vozilu na Oševku. Patrulja je zavaroval kraj požar do prihoda kriminalističnega tehnika, ki je opravil ogled. Po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih bo obveščeno državno tožilstvo.