Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Spuščeni psi pri vrtcu, divja voznica z neregistriranim avtom, “tuhinjski Rossi” in gostilniški pretep

Policijska kronika: Spuščeni psi pri vrtcu, divja voznica z neregistriranim avtom, “tuhinjski Rossi” in gostilniški pretep

Kamniški policisti so v minulem tednu, med drugim, iz prometa spravili voznico, ki je dirkala skozi naselje, odvzeli izpit “tuhinjskemu Rossiju”, obravnavali nekaj tatvin, vlomov in gostilniški pretep, iščejo pa tudi drzne tatove in nepremišljenega sprehajalca dveh več psov.

Kronika PP Kamnik (od 1. do 7. 6. 2020)

SPUŠČENA PSA PRI VRTCU
1.6. 2020 –  Policisti so prejeli obvestilo, da mlajši moški vsakodnevno sprehaja večja psa na sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici na Perovem v bližini vrtca Zarja, pri čemer pa psa nista na povodcu, ampak nezavarovano tekata sem in tja. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

“TUHINJSKI ROSSI” JE OSTAL BREZ IZPITA
1.6. 2020 – V Tuhinjski dolini so policisti, tekom kontrole prometa, obravnavali voznika motorja, ki je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost za 33 km/h. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da gre za mladega voznika, zaradi česar mu je bilo, na podlagi 113.a člena ZP-1, odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper  mladega”tuhinjskega Rossija” pa sledi še obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VEČ KOT 100 NA URO SKOZI NASELJE
2. 6. 2020 – V okolici Kamnika je bila pri kontroli prometa ustavljena voznica osebnega avtomobila, ki je v naselju za več kot 50 km/h prekoračila dovoljeno hitrost. Policisti so z njo opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je tudi sama vsaj nekoliko »pod gasom«, saj je meritev pokazala, da ima v izdihanem zraku 0,15 mg/l alkohola. Za nameček pa so policisti ugotovili tudi, da sta vozilu potekla tudi veljavnost prometnega dovoljenja in zavarovanja. Na podlagi 113.a člena ZP-1 je bilo voznici odvzeto vozniško dovoljenje, na sodišču v Kamniku pa se bo morala srečati tudi z roko pravice.

DELOVNA NESREČA V KOMENDI
3. 6. 2020 – Policisti so na območju Komende obravnavali delovno nesrečo v kateri se je delavec poškodoval in je bil odpeljan na zdravljenje v KC Ljubljana. Policisti bodo o nesreči obvestili pristojno državno tožilstvo.

POVOZIL SRNO
3. 6. 2020 – Voznik je na območju Tuhinjske doline povozil srno in poškodoval vozilo. Ker je voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo na kraju izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POZABILA DENAR NA BANKOMATU
3. 6. 2020 – Občanka je na bankomatu pri trgovini Tuš na Bakovniku dvignila denar, ki pa ga je nato pozabila v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga sam prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA MOTORNEGA VALJARJA IN MEŠALCA ZA BETON
4. 6. 2020 – Policisti so na območju Tuhinjske doline obravnavali tatvino motornega valjarja in mešalca za beton. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
4. 6. 2020 – V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženki izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

DRZNA TATVINA IZ HIŠE
5. 6. 2020 – Policisti so na območju Kamnika obravnavali drzno tatvino. Storilci so zamotili stanovalko, prišli v hišo in iz nje odtujili nekaj predmetov in denar. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZILA V KAMNIKU
5. 6. 2020 – Na območju Kamnika je neznanec pred stanovanjskim blokom poškodoval osebni avtomobil. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GOSTILNIŠKI PRETEP
5. 6. 2020 – Policisti so obravnavali pretep v gostinskem lokalu v Kamniku, v katerem je bila ena oseba tudi poškodovana. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V VOZILO V RUDNIKU
5. 6. 2020 – V Rudniku pri Radomljah so policisti obravnavali vlom v vozilo in poškodovanje vozila iz katerega so neznanci odtujili več predmetov. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

POŠKODOVANJE VOZILA V KAMNIKU
6. 6. 2020 – Na območju Kamnika je neznanec pred stanovanjskim blokom poškodoval osebni avtomobil. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V NOVOGRADNJO
7. 6. 2020 – V okolici Kamnika je neznani storilec je, z lomljenjem ključavnic na vhodnih vratih in vratih kleti, vstopil v novogradnjo. Tekom postopka je bilo ugotovljeno, da ni bilo nič odtujenega, po vseh zbranih obvestilih, pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.