Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tat se je v Hoferju založil za praznike, policisti pa so v enem samem dnevu zasegli kar tri vozila

Policijska kronika: Tat se je v Hoferju založil za praznike, policisti pa so v enem samem dnevu zasegli kar tri vozila

Sodeč po številu tatvin se na praznike intenzivno pripravljajo tudi kamniški tatovi, ki kradejo vse po vrsti, od koles in denarnic, do bakrenih kotlov in artiklov v trgovinah. Nekateri občani predolgo žurirajo, drugi se prepirajo, tretji pa se vozijo brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar so v enem dnevu kar trije izmed njih ostali brez vozil, ki so jim jih zasegli policisti. Je pa brez vseh štirih koles na vozilu ostal voznik, ki je parkiral v bližini Kranjskega Raka.

Kronika PP Kamnik (od 10. do 16. 12. 2018)

TATVINA KOLESA
10.12. 2018 – V Kamniku je neznani storilec iz lesene lope odtujil starinsko leseno kolo in lastnika oškodoval za okoli 50 evrov.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATINSKI NAKUP V HOFERJU
10.12. 2018 – Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini Hofer. Ugotovljeno, da je storilec izvršil tatvino več artiklov v skupni vrednosti 300,45 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper znanega storilca na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA BAKRENEGA KOTLA IN LUČI
10.12. 2018 – V Volčjem Potoku sta dva neznana storilca izvršila tatvino bakrenega kotla in bakrenih stenskih luči, vendar sta bila pri dejanju zalotena in ustavljena s strani lastnika. Na kraju so policisti naredili zapisnik predloga za pregon, osumljencu pa so bili odtujeni predmeti zaseženi in vrnjeni lastniku. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper znana storilca na pristojno državno tožilstvo.

 VLOM V VOZILO
11.12. 2018 – Na policijsko postajo je prišla občanka in prijavila vlom v vozilo v Volčjem Potoku. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim predmetom na vzvod skozi desna vrata osebnega vozila vlomil v vozilo in iz njega odtujil bančni kartici Maestro in Visa.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
12.12. 2018 – V Kamniku so policisti osebi zasegli neznano zeleno-rjavo posušeno snov, rastlinskega izvora, za katero sumijo, da sodi med prepovedane substance oz. droge. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

DRUŽINSKI SPOR
12.12. 2018 – V Komendi je prišlo do spora med partnerjema zaradi finančnih težav in ločitvenega postopka. Kršitelju bo izrečena globa po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

ZASEG VOZILA NA KRIŽU
13.12. 2018 – Na Križu je bil v postopku voznik osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG VOZILA NA PEROVEM
13.12. 2018 – Na Perovem je bil voznik osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG VOZILA PRI QLANDIJI
13.12. 2018 – Pri Qlandiji v Kamniku je bil voznik osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

 GROŽNJE NEZNANCEV
14.12. 2018 – Na policijski postaji se je zglasil občan in prijavil grožnje s strani več neznanih oseb. Policisti so ugotovili, da so neznane osebe na parkirnem prostoru podjetja Calcit pristopile do prijavitelja in še dveh oseb ter jim grozile. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PREKORAČITEV OBRATOVALNEGA ČASA V BARU
14.12. 2018 – Policisti so pri poostrenem nadzoru gostinskih lokalov v lokalu v Šmarci ugotovili kršitev oziroma prekoračitev obratovalnega časa, saj so se v gostinskem lokalu nahajali gostje, ki so bili postreženi s pijačo. Sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

KDO JE NA BANKOMATU V STRANJAH NAŠEL DENAR
14.12. 2018 – Na policijski postaji se je oglasila občanka, ki je na bankomatu v Stranjah dvignila 150 €, denar pa pozabila vzeti. Poštenega najditelja naprošamo, da najdeni denar prinese na policijsko postajo, da ga bo oškodovanka lahko prevzela.

TATVINA DENARNICE V LOKALU
15.12. 2018 –
V lokalu na Ljubljanski cesti so policisti obravnavali tatvino službene denarnice, ki jo je natakarica odložila v predal pri šanku. Sledi  zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA VSEH KOLES Z VOZILA NA KRANJSKEM RAKU
16.12. 2018 –
Policisti so na poti, približno 1 km od gostišča na Kranjskem Raku proti Veliki planini, obravnavali tatvino platišč z nameščenimi zimskimi pnevmatikami neznane znamke, velikosti 205/65/R16C ter vijakov, s čemer je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli  500 evrov.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.