Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatovi koles, žaljiva tašča in nesreča s štirikolesnikom

Policijska kronika: Tatovi koles, žaljiva tašča in nesreča s štirikolesnikom

Namesto, da bi šel k Zmajskemu mostu prižgat svečo, je občan svojo taščo, ki ga je žalila, prijavil kar policistom. O tem, da se je kolesarska sezona začela zares, pa pričajo tudi številne kraje koles.

Kronika PP Kamnik (od 19. do 25. 4. 2021)

Tatvina kolesa v Volčjem Potoku
19.4.2021 – Neznani storilec je, predvidoma med 05.40 in 6.30 uro, izpred stanovanjske hiše v Volčjem Potoku odtujil gorsko koli znamke BTWIN, ROCKRIDER 520, rumene barve. Vlomilski kolesar je povzročil za okoli 330 evrov škode, policisti pa ga bodo poskušali izslediti.

Tatvina kolesa na Kettejevi
20.4.2021 – Neznani storilec je, med 12.45 in 15.00 uro, izpred hiše na Kettejevi odtujil žensko gorsko kolo znamke Scott, zelene barve z roza napisom, s čemer je lastnico oškodoval za okoli 250 eur. Sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

Žaljiva tašča
20.4.2021 – Na policijsko postajo Kamnik je prišel občan in povedal, da je do njega prišla tašča in ga besedno žalila. Zoper kršiteljico bo izdan plačilni nalog. Bog se usmili njenega jezika in denarnice!

Tatvina denarja iz stanovanjske hiše v Kamniku
20.4.2021 – Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec, med 17.30 in 19.00 uro, iz stanovanjske hiše v Kamniku odtujil večjo vsoto denarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo. Občani, ki se jim kaj takšnega ne more primeriti, se utegnejo ob novici zgolj privoščljivo nasmehniti.

Poskus vloma v stanovanjsko hišo na Žalah
22.4.2021 – Patrulja je bila napotena na Žale, kjer je neznani storilec, okoli 02.20 ure, poskušal vlomiti v spodnje prostore stanovanjske hiše. Zlikovec je od dejanja odstopil, policisti pa ga bodo poskušali čim prej najti.

Delovna nesreča v Kamniku
22.4.2021 – Policisti so bili napoteni v podjetje v Kamniku, v katerem je prišlo do delovne nesreče. Delavcu oz. delavki je med opravljanjem dela na tekočem traku v stroj potegnilo roko, pri čemer je prišlo do poškodbe mezinca na roki.

Naskok na zapornice
23.4.2021 – Policisti so odšli na Kranjsko cesto, kjer je neznani voznik trčil v zapornico, ki se je prelomila. Materialna škoda znaša okoli 100 eur, voznik, ki je škodo povzročil, pa jo je popihal.

Povoženje srne v Volčjem Potoku
24.4.2021 – Policisti so odhiteli v Volčji potok, kjer je voznik osebnega avtomobila zbil srno. Srna je s kraja nesreče pobegnila, ker je voznik izpolnjeval vse pogoje v cestnem prometu, pa so mu policisti izdali zgolj potrdilo o odstopu od ogleda nesreče. Informacij o zdravstvenem stanju srne zaenkrat še ni, čakamo pa na morebitno povabilo na prvomajski divjačinski golaž.

Nesreča s štirikolesnikom
25.4.2021 – Policisti so bili napoteni na Gmajnico, kjer naj bi voznik štirikolesnika trčil v betonski zid. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik štirikolesnika, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad vozilom in trčil v robnik, pri tem pa se je skupaj s štirikolesnikom prevrnil in obstal na travi, kjer je negibno obležal. Poškodovani voznik je bil odpeljan na UKC Ljubljana, ko se mu rane in poškodbe zacelijo, pa se utegne srečati še s sodnikom.