Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatovi so na delu

Policijska kronika: Tatovi so na delu

Kamniški policisti so v preteklem tednu obravnavali vrsto kraj, nekaj prometnih nesreč, vlomov in kršitev javnega reda in miru.

Kronika PP Kamnik (od 5. do 11. 8. 2019)

VLOM V VOZILO V KAMNIŠKI BISTRICI
05.08.2019 – Na makadamskem parkirišču na izhodišču za slap Orglice v Kamniški Bistrici je neznanec vlomil skozi prednja desna vrata parkiranega vozila ter iz denarnice v predalu pred sovoznikom odtujil  denar.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA V TRGOVINI HOFER
05.08.2019 – V trgovini Hofer sta dve neznanki izkoristili nepazljivost zaposlenih in iz trgovine odtujili več prehrambnih izdelkov in tako oškodovale podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA KORENOVI
05.08.2019 – Na Korenovi cesti je prišlo do prometne nesreče s pobegom, do katere je prišlo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po nasprotnem voznem pasu pobeglega voznika, ki je bil kasneje izsleden na domu. Zoper pobeglega voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA NA MENGEŠKEM POLJU
06.08.2019 – Na regionalni cesti Mengeš-Duplica je bila obravnavana prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi vožnje pod vplivom alkohola, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja  in vožnje zaradi neprilagojene hitrosti voznika motornega kolesa, ki je izgubil oblast na motorjem in padel po vozišču. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA IN DENARJA
07.08.2019 – V Kamniku je neznani storilec iz odklenjene restavracije in blagajne odtujil gotovino  in mobilni telefon, ki je bil na predalniku. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA IZ AVTOBUSA
08.08.2019 – Neznani storilec je iz avtobusa Arriva-Kam-bus iz blagajne odtujil denar in črn nahrbtnik z različnimi dokumenti ter s tem oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NESPEČNI SOSED
08.08.2019 – Občan je policiste obvestil o glasni glasbi iz stanovanjske hiše in motenju nočnega miru in počitka. Policisti so na kraju ugotovili kršitev in kršiteljici izrekli ustno opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

DRZNA TATVINA
10.08.2019 – Znani storilec je izvršil drzno tatvino iz odklenjenega stanovanja v času, ko je bil oškodovanec doma v kopalnici in iz predsobe odtujil usnjeno moško torbico z vsebino. Oškodovanec je nato sam zasledil storilca pri katerem je našel svojo denarnico z vsebino in ga zadržal do prihoda policistov. Zoper znanega storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE
11.08.2019 – Neznani storilec je na Ljubljanski cesti iz odklenjenega tovornega vozila odtujil denarnico z vsebino in s tem oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.