Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatvina Porscheja, grozeči pljuvač in cela vrsta sporov

Policijska kronika: Tatvina Porscheja, grozeči pljuvač in cela vrsta sporov

Sodeč po številnih kršitvah javnega miru, sporih in prometnih nesreč, ki so jih v minulem tednu obravnavali policisti, mesec maj ni več mesec ljubezni, ampak mesec prepirov, v katerem se »kušuje« le še pločevina.

Kronika PP Kamnik (od 3. do 9. 5. 2021)

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
3. 5. 2021 – Policisti so v Mostah pri Komendi obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesar. Kolesar je bil v nesreči lažje poškodovan. Vozniku osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa.

TATVINA MOPEDA IN KOLESA NA VRHPOLJAH
3. 5. 2021 – Neznani storilec je na Vrhpoljah pristopil do zaklenjenega mopeda znamke Tomos avtomatik A3 in ženskega kolesa znamke Douglas rdeče barve, ki sta bila shranjena pod nastreškom ob stanovanjski hiši, in ju odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

TATVINA PORSCHEJA V KAMNIKU
3. 5. 2021 – V Kamniku je bil preko noči odtujen avtomobil znamke Porsche Cayenne, ki je bil kasneje izsleden oz. najden na območju Ljubljane.

TATVINA DENARNICE V MERCATORJU
4. 5. 2021 – V trgovini Mercator je neznani storilec odtujil denarnico, ki jo je oškodovanka odložila na pult pri blagajni. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

ŽALJENJE PO TELEFONU
4. 5. 2021 – V Kamniku so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki je bila storjena z žaljenjem po telefonu. Kaj vse je natvezil klicatelj sicer ne vemo, bodo pa policisti kršiteljskemu telefonistu, zaradi telefonskih žalitev, izdali plačilni nalog.

SPOR V KAMNIKU
4. 5. 2021 – Policisti so v centru Kamnika obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo do verbalnega spora. Po zbranih obvestilih bo izdan plačilni nalog.

IZSILJEVANJE
4. 5. 2021 – Policisti so na območju Kamnika obravnavali kaznivo dejanje izsiljevanja. Po zbranih obvestilih bo zoper storilca podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

SPOR MED MAMO IN SINOM
4. 5. 2021 – Policisti so v Kamniku posredovali pri sporu mame in sina. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

GROZIL IN PLJUVAL
4. 5. 2021 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev javnega reda in miru, tekom katere je kršitelj med prepirom grozil in pljuval. Grozečemu pljuvaču bo, zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru, izdan plačilni nalog.

NESOJENI »ORAČ« PRI KOMENDI
4. 5. 2021 – Na območju Komende so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila z vožnjo v naravnem okolju poškodoval gozdne in travnate površine. Po vseh zbranih obvestilih zoper »orača« sledi ustrezen ukrep.

BRAT JE GROZIL SESTRI
5. 5. 2021 – Policisti obravnavajo kaznivo dejanje grožnje, ki jih je na območju Kamnika brat izrekel sestri. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

DRUŽINSKI SPOR
5. 5. 2021 – Policisti so v Kamniku posredovali pri družinskem sporu. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
6. 5. 2021 – Na parkirišču trgovine Jata je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je z nepravilnim premikom vozila zakrivil neznani voznik. Le-ta najbrž ni prav spreten, saj je trčil v parkirano vozilo, nato pa s kraja »zločina« odpeljal. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve povzročitelja le te sledi ustrezen ukrep.

POVOŽENJE DIVJADI
7. 5. 2021 – Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je voznik z osebnim avtomobilom povozil srno in pri tem poškodoval vozilo. S podatki o zdravstvenem stanju srne nimamo.

ZNOVA GROŽNJE IN PLJUVANJE
8. 5. 2021 – Policisti so v Kamniku znova obravnavali kršitev javnega reda in miru, tekom katerega je kršitelj v prepiru grozil in pljuval. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru bo kršitelju, katerega najljubša žival je najbrž lama ali kamela, izdan plačilni nalog, bržkone pa bi mu koristil tudi slinček.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
8. 5. 2021 – Na regionalni cesti Kamnik – Duplica je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je povzročitelj povzročil zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Policisti so povzročitelja izsledili in mu izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
8. 5. 2021 – Na lokalni cesti Kamnik – Zgornje Palovče prišlo do prometne nesreče s pobegom. Tudi tej nesreči je botrovala neprilagojena hitrost, kljub vsemu pa povzročitelj ni bil dovolj hiter, saj so ga policisti izsledili in ga »nagradili« s plačilnim nalogom.

PROMETNA NESREČA NA PARKIRNEM PROSTORU
9. 5. 2021 – Na parkirišču v Volčjem Potoku je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, obenem pa sta se znala zmeniti sama, so policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

HUD SPOR SOSTANOVALCEV
9. 5. 2021 – Policisti so v Kamniku obravnavali spor med sostanovalcema, tekom katerega je bil eden izmed udeležencev spora tudi poškodovan. Zakaj in kako sta si cimra skočila v lase policisti sicer ne poročajo, bodo pa podali kazensko ovadbo na  okrožno državno tožilstvo.