Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatvina preklemansko drage buteljke, nesreča v gozdu in razgrajaški Podgorec

Policijska kronika: Tatvina preklemansko drage buteljke, nesreča v gozdu in razgrajaški Podgorec

Policisti iščejo žejnega tatu, ki  je ukradel več kot 5000 evrov vredno buteljko vina.

Kronika PP Kamnik (od 21. do 26. 6. 2021)

DELOVNA NESREČA V GOZDU
21.6.2021 – V gozdu pri Palovčah je prišlo do delovne nesreče, v kateri je bil poškodovan 25-letni domačin. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo, ko je delavec z motorno žago rezal hlodovino, pri tem pa mu je veja spodnesla motorno žago, s katero si je porezal levo nogo. Za poškodovanega 25-letnika so poskrbeli reševalci NMP Kamnik, ki so ga oskrbeli in odpeljali na zdravljenje. Ker je tuja krivda izključena, so policisti o dogodku naredili zgolj uradni zaznamek.

SPOR ŠOFERJEV
21.6.2021 – Policisti so posredovali v industrijski coni Žeje, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru, ki sta ga povzročila preveč razgreta šoferja. Med dvema voznikoma tovornih vozil je namreč prišlo do verbalnega spora, da se je njuna vroča kri ohladila, pa so policisti obema udeležencema v prepiru izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA NA KOVINARSKI
21.6.2021 – Na Kovinarski cesti je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZLORABA BANČNE KARTICE
22.6.2021 – 
V enem izmed podjetij v industrijski coni Žeje je, za enkrat še na neznan način, prišlo do zlorabe bančne kartice DKV, s katero je neznanec v Avstriji in Nemčiji opravil nakupe ter podjetje oškodoval za večjo vsoto denarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PES JE PRESTRAŠIL OTROKA
22.6.2021 – Občan iz Oševka je policiste obvestil, da je imel sosed v jutranjih urah spuščenega in nezavarovanega psa, ki je prosto tekal po vasi in prestrašil njegovega otroka, ko je bil le-ta na poti v šolo. Policisti bodo o dogodku zbrali vsa potrebna obvestila, nato pa lastniku psa izdali plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

PROMETNA NESREČA
22.6.2021 – Na regionalni cesti Vodice-Moste je prišlo do prometne nesreče. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v stoječe vozilo. Na kraju je bil povzročitelju prometne nesreče izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PADEC KOLESARKE NA TRENINGU
23.6.2021 – Na gozdni kolesarski progi nad Streliško ulico je med spustom s kolesom padla kolesarka, ki ji je obrnilo krmilo, zaradi česar je izgubila oblast nad kolesom in padla na korenino ter si pri tem poškodovala nogo (ureznina z vejo). Poškodovana kolesarka je bila z reševalnim vozilom odpeljana na zdravljenje, ker se je dogodek zgodil zunaj javnih poti, pa bo napisan le uradni zaznamek o dogodku.

TATVINA PREKLEMANSKO DRAGEGA BUTELJČNEGA VINA
23.6.2021 – Neznani storilec je v vinoteki izkoristil nepazljivost prodajalke, jo zamotil, nato pa v delu vinoteke, kjer se prodaja vino višjega cenovnega razreda, eno steklenico vina odtujil, za drugo, cenejšo pa je na blagajni račun poravnal. S tatvino je podjetje oškodoval za okoli 5250,00 eurov, policisti pa ga bodo poskušali izslediti tudi s pomočjo pregleda posnetkov in zbiranjem obvestil, nato pa bodo žejnega tatu ovadili na pristojnem sodišču.

PADEC KOLESARKE V KOMENDI
24.6.2021 – Pri Planinskem domu v Komendi je kolesarka, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubila nadzor nad kolesom in padla po vozišču, pri čemer je zadobila lahke telesne poškodbe. S kraja nezgode je bila odpeljana z reševalnim vozilom ZD Kamnik na zdravljenje. Zoper kolesarko sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PASJI INCIDENT NA JAKOPIČEVI
24.6.2021 – Na Jakopičevi ulici je prišlo do pasjega incidenta, v katerem je pes pasme Maltežan skočil iz parkiranega vozila ravno v času, ko se je po ulici s svojim psom sprehajala občanka. Poskočni maltežan, ki sicer ne sodi ravno med največje in najbolj nevarne pasje pasme, se je pričel zaganjati v njenega psa, ki ga pa k sreči ni poškodoval. Zoper lastnico maltežana bo, zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali, uveden prekrškovni postopek, o dogodku pa bo obveščena tudi pristojna veterinarska inšpekcija.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
25.6.2021 – Na parkirišču na Šutni je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je povzročil neznani voznik. Le-ta je, zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Policista sta z zbiranjem obvestil povzročitelja izsledila in mu izdala plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NEDOSTOJNO VEDENJE VINJENEGA OBČANA V PODGORJU
26.6.2021 – Policisti so bili obveščeni o neprimernem vedenju, do katerega je prišlo v družinskem krogu v Podgorju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je kršitelj doma, pod vplivom alkohola, nedostojno vedel do svoje mame in sestre, prav tako pa ni upošteval opozoril in ukaza policistov, naj s kršitvijo preneha oz. naj se umiri. Ker ukaza ni upošteval, prav tako pa ni kazalo, da se bo kaj kmalu pomiril, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Razgrajaški Podgorec je tako do streznitve prespal v prostorih za pridržanje, kar ga bo pošteno udarilo tudi po žepu, saj mu so mu policisti izdali plačilni nalog, za koriščenje policijskih nastanitvenih kapacitet, pa ne bo mogel vnovčiti turističnega bona.