Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatvine, pobegi in druge policijske neznanke
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Tatvine, pobegi in druge policijske neznanke

Policisti imajo za seboj pester delovni teden, njihovo delo pa je nemalokrat polno neznank in neznancev.

Kronika PP Kamnik (od 30. 8. do 5. 9. 2021)

Z AVTODOMA JE UKRADEL TENDO
30. 8. 2021 – Neznanemu storilcu, ki je v zavetju noči iz avtodoma, ki je bil parkiran na ograjenem parkirišču Korenove ceste, odtujil tendo, je najbrž ljubitelj poležavanja v senci. Za svoje početje, ki ga je ujela tudi nadzorna kamera, katere posnetek je prejšnji teden zaokrožil na družabnih omrežjih, si je namreč vzel kar nekaj časa. Ko je tendo, ki seveda ni bila njegova, slednjič le odmontiral, jo je popihal v neznano. Če ga bodo policisti uspeli izslediti, mu bodo najbrž izpolnili veliko željo, saj ga bodo dali »na hladno«.

VOZIL SE BO Z AVTOBUSOM
30. 8. 2021 – Policisti  so na glavni avtobusni postaji v Kamniku obravnavali tatvino kolesa znamke SCHWINN  MESA  GS,  rdeče-bele  barve,  neznanih serijskih številk. Dokler policisti ne izsledijo kolesarskega tatu, pa se bo moral nesrečni lastnik kolesa najbrž voziti z avtobusom.

KRŠITEV JAVNEGA REDA NA GROHARJEVI
31. 8. 2021 – Policisti  so posredovali v zasebnih prostorih na  Groharjevi  ulici, kjer so kršitelju, zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru, izrekli denarno globo. Za kakšno razgrajanje je šlo, pa so policisti v svojem poročilu pozabili navesti.

ZELIŠČAR V ŽEJAH
31. 8. 2021 – Policisti so imeli v večernem času v Poslovni coni Komenda v Žejah v postopku osebo, ki so ji zasegli samozapiralno vrečko z neznano zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Če bo analiza pokazala, da je šlo za »travco«, bo zoper kršitelja, ki si bo najbrž zapomnil, da je v Željah bolje biti žejen, kot zadet, uveden postopek o prekršku.

TATVINA KATALIZATORJA OSEBNEGA AVTMOBILA
01. 09. 2021 – Neznani  storilec  je iz parkiranega osebnega avtomobila na Steletovi ulici s kirurško natančnostjo odtujil  katalizator in jo s plenom pobrisal v neznano. S svojim nečednim dejanjem je oškodoval lastnika vozila, ki mu je obenem povzročil še cel kup sitnosti, zato se nadejamo, da bodo tatinski barabi prišli na sled tudi policisti ter ga »namalali« pred roko pravice.

DELOVNA NESREČA V PODJETJU ALKAMU D.O.O.
01. 09. 2021 – Policisti  so  v  podjetju Alkam d.o.o. obravnavali delovno nesrečo. Za kakšno nesrečo je šlo so policisti v svojem tedenskem poročilu pozabili navesti, ampak najbrž nesrečni delavec najbrž ni stopil zgolj na risalni žebljiček, saj bodo policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil in podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

»KUŠNIL« GA JE NA ZADNJO PLAT
01. 09. 2021 – Policisti  so  na Kamniški obvoznici obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje.  Povzročitelju, ki je voznika pred sabo »kušnil na zadnjo plat« je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NESREČA KOLESARJA IN PEŠCA
01. 09. 2021 – Policisti  so na ŠutnI ulici obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila  zaradi  neprilagojene hitrosti.  V nesreči sta bila udeležena kolesar in pešec, ki je zadobil  telesne  poškodbe, dirkaško razpoloženemu kolesarju, pa je bil na kraju izdan plačilni nalog.

POSREDOVANJE NA JAKOPIČEVI
01. 09. 2021 – Policisti  so posredovali na  Jakopičevi  ulici, kjer je v zasebnem stanovanju prišlo do kršitve javnega reda in miru. Policisti so tudi v tem primeru pozabili navesti za kakšno kršitev je šlo, novi komandir se po parih dneh najbrž šele ogreva, so pa napisali, da so zaradi kršitve izrekli denarno globo.

PONAREJEN DENAR V MOSTAH
02. 09. 2021 – Policisti  so  obravnavali  sum ponarejanja denarja, ki ga je neznana oseba vnovčila  v trgovin v Mostah. Bankovec je bil poslan na ekspertizo, morebitnega »Selanovega potomca« pa bodo policisti poskušali izslediti in ovaditi.

TATVINA KLJUČEV
02. 09. 2021 – Neznani  storilec  je (sodeč po posredovanih informacijah neznano kje) odtujil  ključe  vhodnih vrat stanovanjske hiše in  odšel (z neznanega) kraja.  Sledi  zbiranje  obvestil  in  kazenska  ovadba na pristojno državno tožilstvo. No, vsaj tožilstvo je znano, če že nič drugega.

ZADETKA NA USNJARSKI
02. 09. 2021 – Policisti  so imeli v večernem času na Usnjarski ulici v Kamniku v postopku dve  osebi,  Ki so jima zasegli  ALU  foliji z neznano zeleno posušeno snovjo rastlinskega  izvora. Po analizi bo zoper oba kršitelja, uveden postopek prekršku, bržkone pa jima zasežene »travice«, glede na to, da je “čas žetve”, ne bo težko nadomestiti.

PROMETNA NESREČA V SREDNJI VASI
03. 09. 2021 – Na  regionalni  cesti v Srednji vasi je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala  vse  pogoje  za  vožnjo v cestnem prometu oz. z drugimi besedami, sta bila trezna in razumna ter sta se znala glede zmeniti sama, zato jima je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATINSKI ORODJAR V STRANJAH
03. 09. 2021 – Neznani  storilec, bržkone ljubiteljski orodjar,  je iz podjetja Ragan d.o. o v Spodnjih  Stranjah odtujil več kosov različnega orodja. Po dejanju jo je s kraja tatvine popihal, saj se mu je najbrž mudilo na kak fuš. Policisti bodo tatinskega orodjarja poskušali izslediti ter ga poslati na »štancanje« registrskih tablic, kjer bo lahko svojo ljubezen do dela in orodja, brez napornega andrenalinskega stresa,  razvijal še naprej.

ŽUR V BISTRIČICI
03. 09. 2021 – Policisti  so posredovali v Bistričici, kjer so, zaradi preveč glasne glasbe,  obravnavali kršitev po Zakonu  o  varstvu  javnega  reda  in miru, bistriškemu žurerju pa izdali plačilni nalog.

POŽAR V PODJETJU KOMTEKS IC ŽEJE
04. 05. 2021 – Policisti  so  bili  obveščeni o požaru v podjetju Komteks d.o.o v IC Žeje, kjer  je zagorel stroj. Požar so pogasili gasilci PGD Moste, Komenda, Križ, Vodice,  Kamnik  in  Mengeš. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o svojih ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V ŠMARCI
04. 05. 2021 – V Šmarci je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
04. 05. 2021 – Policisti  so (neznano kje) obravnavali poskus vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je z orodjem  na  vzvod  odprl  kletno  okno, nato pa iz neznanega razloga od dejanja odstopil.   Sledi   zbiranje  obvestil  in  kazenska  ovadba  na  pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA VRHPOLJAH
05. 09. 2021 – Policisti  so v naselju Vrhpolje pri Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi  vožnje  preblizu  desnega  roba.  Neznani voznik je z neznanim vozilom  in  registrskimi  številkami trčil ograjo stanovanjske hiše in s kraja  odpeljal,  ne da bi oškodovancu oz. lastniku ograje pustil svoje podatke.  Policisti bodo cestno nerodo poskušali izslediti ter mu napisati plačilni nalog.

KOLESARSKI TRK NA CANKARJEVI
05. 09. 2021 – Policisti so na mestni Cankarjevi cesti obravnavali prometno nesrečo, ki se je  zgodila  zaradi »nepravilnega premika kolesarja«. Nepravilno premaknjen kolesar, ki se je v nesreči tudi poškodoval, je namreč trčil v osebni avtomobil, zaradi česar so mu policisti napisali plačilni nalog.

PADEC KOLESARJA POD STARIM GRADOM
05. 09. 2021 – Policisti  so  pod  Starim  gradom  obravnavali  prometno nesrečo, ki se je zgodila  zaradi  neprilagojene  hitrosti kolesarja. Le-ta je padel in zadobil telesne  poškodbe, padec pa si bo zapomnil tudi po plačilnem nalogu, ki so mu ga napisali policisti.

POŽAR V PODJETJU CI PRODUKT D.O.O. – MOSTE PRI KOMENDI
05. 09. 2021 – Policisti  so  bili obveščeni o požaru v podjetju CI PRODUKT D.O.O. – Moste pri Komendi, kjer je zagorel CNC stroj. Požar so pogasili gasilci PGD Moste, Komenda in Križ, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POBEG POD ŽIČNICO
05. 09. 2021 – Policisti so na parkirnem prostoru pod nihalko v Kamniški Bistrici obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je povzročil neznani voznik z neznanim vozilom. Le-ta je namreč trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi pustil svoje podatke. Sledi  zbiranje  obvestil in,  v  primeru izsleditve voznika, plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.