Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatvine, vlomi, prometne nesreče, alkohol in dve zaseženi vozili
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Tatvine, vlomi, prometne nesreče, alkohol in dve zaseženi vozili

Kamniški policisti in policistke so v minulem tednu obravnavali več tatvin, prometnih nesreč in alkoholiziranih voznikov, dve vozili pa so kršiteljema tudi zasegli.

Kronika PP Kamnik (od 4. do 10. 2. 2019)

TATVINA V SPARU
04.02.2019 – V trgovini Spar v Trzinu je neznani storilec izvršil tatvino artiklov v skupni vrednosti 20 evrov. Policisti so v trgovini zasegli posnetke varnostnih kamer. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

TATVINA Z VOZILA
05.02.2019 – Na policijsko postajo je prišla občanka in prijavila tatvino okrasne obrobe meglenke na vozilu, ki ga je imela parkiranega na parkirišču v Kamniku. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
05.02.2019 – Na Perovem so policisti obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prekratke varnostne razdalje povzročiteljice, ki ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper povzročiteljico sledi obdolžilni predlog na sodišče po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA NA GLAVNEM TRGU
06.02.2019 – V centru mesta je bila obravnavana prometna nesreča med udeležencema osebnih vozil, ki sta izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu tako, da je bilo izdano obvestilo o odstopu ogleda od prometne nesreče.

VOŽNJA KLJUB PREPOVEDI
06.02.2019 – Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je voznik odklonil.  Odklonil je tudi strokovni pregled, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi neupoštevanja prepovedi in nadaljevanja z vožnjo,  je bil opravljen zaseg vozila. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na  sodišče v Kamniku.

TATVINA DENARJA
07.02.2019 – Policisti so obravnavali tatvino v podjetju na Ljubljanski cesti, kjer je neznani moški vstopil v odklenjeno delavnico podjetja, kjer je oškodovanec s sinom opravljal delo, nakar je vstopil še v odklenjeno pisarno ter iz denarnice odtujil gotovino in s kraja zbežal. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJE
07.02.2019 – Na Ljubljanski cesti v Kamniku je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata stanovanja in ga v celoti pregledal ter premetal. Iz škatle v omari je odtujil bižuterijo in par zlatih uhanov. Na kraju so bile zavarovane sledi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V VOZILO
08.02.2019 – Policisti so v Stahovici obravnavali poskus vloma v vozilo. Neznani storilec je pristopil do vozila in z neznanim orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi prednja leva in desna vrata parkiranega vozila, vendar mu ni uspelo, zaradi česar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VOŽNJA V ČASU UKREPA
08.02.2019 – V Lokah so imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v času ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo v skladu s 23. čl. ZPrCP  vozilo zaseženo in odpeljano s pogodbeno avto vleko v hrambo.  Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
10.02.2019 – Na območju Kamnika so policistu vozniku osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.58 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POVOŽENJE DIVJADI
10.02.2019 – V nočnih urah je voznica z osebnim avtomobilom v Kamniški Bistrici povozila srno. Na vozilu je nastala materialna škoda. Za srno je poskrbel lovec lovskega društva Stahovica.