Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Traktor polka, cepilski tat in zmerjanje bivšega šefa

Policijska kronika: Traktor polka, cepilski tat in zmerjanje bivšega šefa

V Kamniku je zagorel plakat s pozivom na cepljenje, v Tunjicah so cepilca ukradli, policisti pa »cepili« občana, ki je v središču mesta zmerjal bivšega šefa.

Kronika PP Kamnik (od 19. do 24. 7. 2021)

NA BANKOMATU JE POZABIL DENAR
19. 7. 2021 – Na policijski postaji se je zglasil pozabljivi občan, ki je policistom povedal, da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Perovem opravil dvig denarja, bankovce pa pozabil vzeti iz reže bankomata. Nepričakovanega regresa se je najbrž razveselil neznani in ne preveč pošten občan, ki si je pozabljeni denar prisvojil. Policisti bodo občana, ki se je okoristil na račun tuje pozabljivosti, poskusili izslediti ter ga ovaditi na pristojnem državnem tožilstvu.

TRAKOR POLKA NA PARKIRIŠČU
19. 7. 2021 – Občanko iz Duplice, ki bržkone ni navdušena nad podeželskim življenjem, je zmotil pogled na nerodno parkiranega traktorskega starodobnika, ki je bil parkiran izven začrtanega parkirnega prostora. Ker dovoza in izvoza domačinov traktorist oz. njegov traktor ni oviral, so mu policisti izrekli zgolj opozorilo, kar je ponosni traktorist, med predvajanjem traktor polke, sprejel z največjim navdušenjem.

VOZNICA JE POVOZILA ODPRT JAŠEK
19. 7. 2021 – Občanko, ki je iz nekdanje smodnišnice speljala proti krožišču, je med vožnjo presenetil odprt jašek, zaradi česar je njeno vozilo utrpelo materialno škodo, sama pa jo je k sreči odnesla brez poškodb. Glede na stanje prenekatere občinske oz. državne ceste v naših krajih, je voznica še kar dobro “zvozila”, bržkone pa si bo lahko, tako kot marsikateri voznik, ponavljala znamenito cestno mantro iz filma Ne joči Peter: “A si ti tut not padu?”

PONAREJEN BANKOVEC
20.7.2021 – Še dobro, da ima zaposlena na banki dolgoletne vsakodnevne izkušnje s preštevanjem denarja, saj je ob štetju dnevnega depozitnega pologa fizične osebe, kaj hitro zaslutila, da je eden izmed bankovcev ponarejen. Spričo tega je ponarejeni bankovec za 50 eur izključila iz prometa, policisti pa bodo, po vseh zbranih obvestilih, o svojih dognanjih seznanili pristojno državno tožilstvo.

TATVINA CEPILCA V TUNJICAH
20.7.2021 – Neznani storilec se je, bržkone pod vtisom aktivne kampanje za promocijo cepljenja, ki jo je razumel nekoliko po svoje, pod kozolcem v Tunjicah neizmerno zagledal v cepilec. Z njim je namreč, kljub svetopisemski prepovedi ljubezni do tuje lastnine, navezal tako tesen osebni stik, da ga je zapeljal oz. odpeljal kar s seboj. Tunjiškega tatinskega »cepca« bodo policisti poskušali izslediti ter kazensko ovaditi, upamo pa, da omenjena tatvina ne bo prispevala k poslabšanju slike precepljenosti in posledično, zaradi mrzlih peči, tudi k povečanju jesensko-zimskih prehladnih obolenj med prebivalci tunjiškega gričevja.

INTERVENCIJA IN NUDENA ASISTENCA
21.7.2021 – Policisti so posredovali v središču Kamnika, kjer so pomagali občanu, ki je trpel za preganjavico in psihičnimi težavami, za katere ni prejemal ustrezne terapije. Omenjeni občan je med pogovori s policisti iz svoje vrečke potegnil večji nož, s katerim si je hotel samopoškodovati, in sicer z namenom preprečitve zdravljenja, vendar so ga policisti uspeli pomiriti in pospremiti na zdravljenje.

NAGAJIVI STEBRIČEK
21.7.2021 – Nemalo je bil presenečen voznik, ki se je iz središča Kamnika pripeljal na Kolodvorsko ulico, kjer mu je pot prekrižal navihani potopni stebriček, ki je erektiral oz., povedano po domače, se je dvignil ravno v v nepravem trenutku. Presenetljiva erekcija je botrovala poškodbi vozila, tuji voznik, ki se tamkaj pravzaprav sploh ne bi smel peljati, pa je globo policistom poravnal kar na kraju samem.

OSTALA JE BREZ PLAČANEGA DOPUSTA
22.7.2021 – Občanka je policistom podala prijavo kaznivega dejanja spletne goljufije, saj je preko spletne strani booking.com,  plačala večjo vsoto denarja za najem stanovanja v tujini, nakar se je izkazalo, da je denar vrgla skozi okno. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

PRIVOŠČIL SI JE BIVŠEGA ŠEFA
22.7.2021 – Policisti so posredovali v središču Kamnika, kjer je javni red kršil bivši zaposleni, ki je z vihtenjem »razcepljenega jezika temeljito obdelal svojega nekdanjega šefa. Zakaj se mu je bivši šef tako zameril policisti sicer ne poročajo, so pa kršitelja in njegov jezik pomirili s plačilnim nalogom.

NEPRAVILNA SMER VOŽNJE KOLESARKE
23.7.2021 – V centru mesta je prišlo do prometne nesreče, ki jo je, z vožnjo po nasprotnem kolesarskem pasu oz. v nedovoljeno smer vožnje, povzročila mladoletna kolesarka. Mladi kolesarki je namreč, ko se je pripeljala v neposredno bližino prehoda za pešce in kolesarskega pasu na Maistrovi ulici, v prednji del kolesa trčil voznik, zaradi česar je kolesarka padla in se  lažje poškodovala. Zaradi pomankanja znanja pravil v cestnem prometu bo zoper mladoletno kolesarko podan obdolžilni predlog  na sodišče.

KRESOVANJE NA ŠOLSKI
24.7.2021 – Policisti so bili obveščeni o gorečem reklamnem panoju na Šolski ulici. Zaradi hitrega posredovanja Kamniških gasilcev je bil požar že pred prihodom policistov na kraj pogašen, policisti pa bodo z zbiranjem obvestil poskušali ugotoviti, kakšna »vročica« je zanetila požar pod plakatom, ki poziva k cepljenju.

POVOŽENJE DIVJADI NA TUHINJKI
24.7.2021 – Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, udeleženka pa je izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ji je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve