Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tuhinjski zeliščar, službeni pretep in smeško

Policijska kronika: Tuhinjski zeliščar, službeni pretep in smeško

Varnost pri delu ne predvideva pretepov med sodelavci, nekatera zelišča odganjajo zle duhove, muhe in bolezni, druga pa na dom privabijo tudi policiste.

Kronika PP Kamnik (od 26. 9. do 2. 10. 2022)

OBISK PRI TUHINJSKEM ZELIŠČARJU
26.9.2022 – Policisti so na Veliki Lašni, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo, tekom katere je bilo v pritličnem delu zimskega vrta najdenih 9 manjših sadik. Po opravljeni analizi rastlinic, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo, bo zoper tuhinjskega „zeliščarja“ sledil hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

PROMETNA NESREČA NA NOVEM TRGU
26.9.2022 – Na Novem trgu je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju jima je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NERODNA UBEŽNICA
27.9.2022 – Policisti so v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je pri vožnji vzvratno povzročila neznana voznica. Le-ta je po trčenju s kraja odpeljala, ne da bi oškodovanki nudila svoje podatke. Policisti nerodno ubežnico še iščejo, da ji napišejo plačilni nalog.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
27.9.2022 – Neznanec je na Novem trgu iz dveh službenih vozil odtujil registrske tablice. Policisti tabličarja, ki morda želi „na šverc“ registrirati svoje kokoši, še iščejo.

TATVINA KOLESA V MEKINJAH
28.9.2022 – Neznani storilec je iz vrtne lope v Mekinjah odtujil žensko oranžno-črno gorsko kolo znamke KTM Chicago in se z njim odpeljal v neznano. Ko ga policisti, ki o dogodku še zbirajo obvestila, izsledijo, ga bodo poslali na kolesarjenje na sobnem kolesu za rešetkami.

V SLUŽBI JIH JE FASAL
28.9.2022 – Na policijski postaji se je zglasil občan, ki je policistom zaupal, da je v službi v popoldanskem času od sodelavca prejel več udarcev v predel glave, zaradi česar je utrpel telesne poškodbe in iskal zdravniško pomoč. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zoper nasilneža, ki je svojemu sodelavcu „naložil boleč regres“, pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA NA TUNJIŠKI
29.9.2022 – Na Tunjiški cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, obenem pa sta bila dovolj pametna, da sta se znala dogovoriti tudi glede škode. Zato so jima policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
29.9.2022 – Policist je v centru Kamnika kršitelju zasegel alu folijo z neznano snovjo rjave barve v grudi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi zoper kršitelja sledi odločba s hitrim postopkom po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

SMEŠKO NA FASADI
29.9.2022 – Ko je lastnica hiše iz Most zjutraj na svoji fasadi zagledala grafit v obliki smeška, ki ga je neznani storilec ponoči nakracal na njeno fasado, ji ni bilo prav nič do smejanja, saj ji je strorilec povzročil škodo. Policisti bodo „umetnika“ iz Most poskušali izslediti in kazensko ovaditi na pristojnem sodišču.

SPLETNA GOLJUFIJA
30.9.2022 – Občanka se je zglasila na policijski postaji in prijavila goljufijo. Ugotovljeno, da je preko spleta naročila paket za katerega je kasneje na svoj elektronski naslov prejela sporočilo, naj na spletno stran HTTP://posta-reply.com/SI34R90MTF55 ponovno vnese naslov za dostavo ter preko FLIK aplikacije nakaže 2,87 eur za ponovno odpravo pošiljke. Po izvedenem plačilu na lažni spletni strani, pa je neznanec izvedel več transakcij in jo oškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA V KOMENDI
30.9.2022 – Neznani storilec je iz odklenjene garaže v Komendi odtujil kolo znamke Giant XTC CARBON in se odpeljal neznano kam. Policisti kolesarja, ki bržkone želi konkurirati svojemu slavnemu kolesarskemu sokrajanu, še iščejo, da ga pošljejo na „Tour de arest“.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI V KAMNIKU
01.10.2022 – Policist je v centru Kamnika kršitelju zasegel manjšo količino neznane snovi za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja uveden hitri postopek.

BARVNO SLEPA VOZNICA
01.10.2022 – V križišču Šolske ulice in regionalne ceste je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica. Omenjena je namreč zapeljala v križišče v času, ko je na semaforju svetila rdeča luč in trčila v drugo vozilo, zaradi česar so ji policisti napisali plačilni nalog, lahko pa bi ji zapeli tudi ono pesem Letečih potepuhov o ukradenem kolesu in sedenju na štangi: »Nikoli u ta rdečo, boš s pendrekom dobil, naredu boš nesrečo, če boš u ta rdečo ril.«