Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ukraden semafor, cel kup nesreč, nedovoljeno prodajanje sreče in nasilne krave

Policijska kronika: Ukraden semafor, cel kup nesreč, nedovoljeno prodajanje sreče in nasilne krave

Kamniške policistke in policisti imaj za seboj precej pester teden v katerem so, med drugim, obravnavali tatvino semaforja v Šmarci, vrsto prometnih nesreč, na Ljubljanski cesti so ujeli dirkača, mirili sprte sosede in zakonce, v času DNN pa preganjali tudi nelegalne prodajalce srečk.

Kronika PP Kamnik (od 3. do 9. 9. 2018)

TATVINA SEMAFORJA V ŠMARCI
3. 9. 2018 – Ponoči je v Šmarci, kjer se izvajajo dela na cesti, neznani storilec izvršil tatvino semaforja z akumulatorjem in vso pripadajočo opremo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA V MOSTAH
3. 9. 2018 – Občan iz Most je prijavil tatvino moškega gorskega kolesa znamke Kilimanjaro, tip MTB M Sport 29, bele barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
3. 9. 2018 – Policisti so na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju nesreče je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
3. 9. 2018 – V popoldanskem času so imeli policisti pri ribniku na Križu v postopku osebo, ki so ji zasegli snov za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konoplja rastlina. Po opravljeni analizi bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

ZASAČENI CESTNI DRIKAČ
3. 9. 2018 – Policista sta na Ljubljanski cesti v Kamniku izmerila hitrost voznika osebnega vozila, ki je vozil kar 89 km/h več kot je dovoljeno. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov je bilo vozniku, skladno s 113A ZP-1, odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Policisti pa so zoper voznika podali tudi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA VOZILA NA KLAVČIČEVI
4. 9. 2018 – Na Klavčičevi ulici v Kamniku je neznani storilec ponoči izvršil tatvino osebnega avtomobila znamke Audi, tip A3, reg. št. LJEA-303. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
4. 9. 2018 – V Kamniku, na parkirišču pri zdravstvenem domu, je prišlo do prometne nesreče s pobegom, in sicer zaradi nepravilnega premika z vozilom. Neznani voznik rdečega vozila je s kraja nesreče odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke.

NESREČA PRI DELU
4. 9. 2018 – Policisti so na Korenovi cesti obravnavali nesrečo pri delu. Delavcu je pri sestopu s cisterne spodrsnilo na stopnici, zato je padel in se lahko telesno poškodoval. O nesreči je bil obveščen delovni inšpektor. Policisti bodo o nesreči obvestili tudi pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN MRTEV V STANOVANJU NA PARMOVI
4. 9. 2018 – Na podlagi prijave o pogrešanem občanu, ki ga ni bilo v službo, so policisti PP Kamnik, zaradi možnosti oz. suma, da se pogrešana, vendar neodzivna oseba nahaja v svojem stanovanjem na Parmovi ulici, ob pomoči gasilcev PGD Kamnik vstopili v stanovanje. Žal je bil pogrešani občan najden mrtev. Zdravnik pri pregledu trupla ni našel znakov tuje krivde.O dogodku bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
4. 9. 2018 – V Kamniku, na parkirišču pri Domu starejših občanov, je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki ga je, zaradi nepravilnega premika z vozilom, povzročil neznani voznik, ki je s kraja nesreče odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke.

SPOR V KOMENDI
4. 9. 2018 – V Komendi je na Glavarjevi prišlo do spora med občanoma. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru jima je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
5. 9. 2018 – Na kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri vozila. Ob prihodu patrulje na kraj so se udeleženci med sabo že sporazumeli o krivdi in izpolnili evropsko poročilo.

PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
6. 9. 2018 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na parkirišču v centru Kamnika. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tujega vozila pri vožnji vzvratno z vlečno kljuko vozila zadel korito za rože in ga poškodoval. Povzročitelju je bilo na kraju izdano potrdilo o plačani globi zaradi kršitve ZPrCP in izdano potrdilo o poškodbi vozila tuje registracije.

SPOR MED PARTNERJEMA
6. 9. 2018 – Policisti so intervenirali na javnem kraju, kjer je prišlo do spora med partnerjema. Po zbranih obvestilih je bil kršitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
6. 9. 2018 – Policisti so na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Povzročitelju nesreče je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO V KAMNIKU
7. 9. 2018  – Policisti so v križišču Šolske ulice in Novega trga v Kamniku obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Udeleženca sta izpolnjevala pogoje za vožnjo, zato jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreča.

PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO V SUHADOLAH
7. 9. 2018  – Policisti so v Suhadolah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Udeleženca sta izpolnjevala pogoje za vožnjo, zato jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreča.

PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO NA KORENOVI
7. 9. 2018  – Policisti so v križišču regionalne ceste s Korenovo cesto obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Udeleženci so izpolnjevali pogoje za vožnjo, zato jim je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreča.

BREZ DOVOLJENJA JE PRODAJALA SREČKE
8. 9. 2018 – Na prireditvenem prostoru v Kamniku je ženska prodajala in ponujala srečke mimoidočim, čeprav za omenjeno dejavnost ni imela dovoljenja. Policisti so ji zasegli  23 belih zapakiranih vrečk z vsebino, ki bodo odstopljene drugemu prekrškovnemu organu.

MED VOŽNJO ZAGORELO VOZILO
8. 9. 2018 – Voznici se je med vožnjo iz Ljubljane proti Žejam pričelo smoditi in kaditi iz motornega dela vozila Peugeot 206. Vozilo je ustavila in na pomoč poklicala gasilce, ki so tlenje v motornem delu vozila pogasili. Ugotovljeno, da je prišlo do okvare motorja na prednjem delu pri hladilnem sistemu. Znakov kaznivega dejanja ni bilo, prav tako je izključena tuja krivda.

SPOR OBČANK V KAMNIKU
9. 9. 2018 – Policisti so obravnavali spor med občankama na Tunjiški v Kamniku. Kršiteljica je pred prihodom policistov kraj zapustila. Po zbranih obvestilih ji bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
9. 9. 2018 – V Kamniku so policisti osebi zasegli snov za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

KRAVE POŠKODOVALE VOZILO NA KISOVCU
9. 9. 2018 – Občanka je podala prijavo o poškodbi vozila na Kisovcu. Ugotovljeno, da so parkirano vozilo poškodovale krave, saj so vidne sledi zob in slinjena živali. Z vozila so bili odtrgani znaki znamke vozila.

PROMETNA NESREČA V SPODNJIH STRANJAH
9. 9. 2018 – Do nesreče v Spodnjih Stranjah je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu (324. člen KZ-1). Na podlagi ZKP mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdana odredba za strokovni pregled, ki je bil opravljen v ZD Kamnik.

VLOM V PODJETJE V SPODNJIH STRANJAH
9. 9. 2018 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje v Spodnjih Stranjah. Policisti v zadevi še zbirajo obvestila. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.