Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Uničen avto, grizoči psi, požar in najden denar

Policijska kronika: Uničen avto, grizoči psi, požar in najden denar

Kamniški policisti in policistke so v minulem tednu obravnavali namerno poškodovanje vozila, mirili pse, lovili alkoholizirane voznike, iskali pobegle povzročitelje prometnih nesreč ter obravnavali požar, iščejo pa tudi občana oz. občanko, ki je izgubil/a denar.

Kronika PP Kamnik (od 11. do 17. 2. 2018)

POŠKODOVANJE VOZILA
11.02.2019 – V Kamniku je neznani storilec preko noči s neznanim predmetom poškodoval lak pol celotnem avtomobilu in prebodel vse štiri pnevmatike ter s tem povzročil večjo materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

SPUŠČEN PES V MOSTAH
11.02.2019 – Občanka iz Komende je poklicala na policijsko postajo Kamnik in prijavila, da je med sprehajanjem do nje in njenega psa pritekel nezavarovan pes, pasme nemški ovčar z dolgo dlako, ki ju je močno prestrašil. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
11.02.2019 – V Kamniku so policisti ustavili voznika, ki je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PRIJETA TATICA V QLANDIJI
12.02.2019 – Zaposleni v trgovini Muller so obvestili policiste o prijeti storilki, tuji državljanki, ki je poskušala odtujiti več izdelkov v skupni vrednosti 361 eur. Zoper njo sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PONAREJEN BANKOVEC NA DUPLIŠKI POŠTI
12.02.2019 – Policiste so s pošte na Duplici obvestili o ponarejenem bankovcu za 200 evrov, ki je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička neke firme. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

 PES UGRIZNIL IN POŠKODOVAL DRUGEGA PSA
13.02.2019 – Na območju Stranj je občanka po naselju sprehajala svojega psa, ko je do njiju pritekel pes, ki ni bil ustrezno fizično varovan (ni bil na povodcu) in je napadel, ugriznil in poškodoval njenega psa. Po zbranih obvestilih bo lastnici psa izdan plačilni nalog za kršitev zakona o zaščiti živali.

GLASNA GLASBA NA LJUBLJANSKI
13.02.2019 –  Občanka, ki stanuje na Ljubljanski cesti je policiste obvestila o glasni glasbi, ki jo je bilo slišati iz lokala in je občane motila pri spanju. Na podlagi prijave in izjave prijaviteljice, je bil najemnici lokala izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA PRI LIDLU
14.02.2019 – Na Ljubljanski cesti, pri trgovini Lidl, so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti povzročitelja v krožišču, kateremu bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDEN DENAR
15.02.2019 – Na parkirišču za policijsko postajo Kamnik je bil najden denar. Občana, ki je izgubil denar policisti naprošajo, da se zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
16.02.2019 – Na Šutni sta policista obravnavala prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila med voznikom avtobusa in za enkrat neznanim voznikom osebnega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi napačne strani vožnje voznika osebnega vozila, ki je trčil v zadnji del avtobusa in s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

POŽAR
17.02.2019 – Policisti so na Brezjah nad Kamnikom obravnavali požar, do katerega je prišlo zaradi kurjenja smeti lastnika ob stanovanjski hiši. Pri tem mu je ogenj ušel izpod nadzora in se razširil na travnat del. Tam se je zaradi posušene podrasti razširil po hribu navzgor in zajel tudi manjši počitniški objekt. Ogenj so pogasili gasilci prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, Stahovica, Šmarca, Nevlje, Gozd. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.