Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Vlomi in ponarejeni bankovci za 50 €

Policijska kronika: Vlomi in ponarejeni bankovci za 50 €

Policisti in policistke PP Kamnik so v minulem tednu znova obravnavali več vlomov in poskusov vloma, zaznali pa so tudi pojav ponarejenih bankovcev za 50 evrov.

Kronika PP Kamnik (od 6. 11 do 12. 1. 2017)

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
6. 11. 2017 – Pred pošto na Bakovniku se je zgodila prometna nesreča s pobegom. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili povzročitelja, zoper katerega bodo ustrezno ukrepali.

PONAREJEN BANKOVEC ZA 50 EVROV
6. 11. 2017 – V  poslovalnici  NLB  Kamnik so odkrili bankovec za 50 eurov, ki naj bi bil ponarejen. Policisti smo bankovec zasegli in ga poslali v ekspertizo.

Na  tem mestu občane opozarjamo na previdnost poslovanju z gotovino, saj se je v zadnjem času na območju Kamnika pojavilo več ponaredkov bankovca za 50 evrov.

SPROŽENA TIPKA ZA PREPLAH NA POŠTI BAKOVNIK
7. 11. 2017 – Policisti Policijske postaje Kamnika so bili poslani na Pošto Bakovnik, kjer je bila sprožena panik tipka. Na kraju smo ugotovili, da se je zaradi tehnične napake sprožila alarma naprava na enem od okenc poslovalnice.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
8. 11. 2017 – Na  območju naselja Križ je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo  ugotovljeno,  da  je  neznanec  s primernim orodjem na vzvod poskušal vlomiti  skozi  pritlično okno hiše, vendar mu to ni uspelo. Pri dejanju je nastala  materialna  škoda,  ki  po  nestrokovni  oceni  znaša  1000 evrov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA
8. 11. 2017 – Policisti so obravnavali prometno nesrečo na mestni Murnovi ulici v naselju Kamnik. Do prometne nesreče je prišlo zaradi  neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila. Skupna materialna škoda za okoli 1700 evrov. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA V TRGOVINI  V QLANDIJI
8. 11. 2017 – V  eni  izmed  trgovin  Qulandije  v kamniku sta dve neznani osebi izvršili tatvino  kozmetičnih  artiklov. Zasežena je bila zgoščenka z videoposnetki dejanja, za storilcema pa še poizvedujemo.

POSKUS VLOMA V HIŠO V KOMENDI
8. 11. 2017 – Na  območju  naselja  Komenda  smo  obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo,  kjer je neznanec s silo telesa poskušal priti v stanovanjsko hišo, a mu  to  ni uspelo. Nastala je materialna škoda, policisti pa bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
9. 11. 2017  – Policisti  smo  obravnavali tatvino registrskih tablice, ki jih je neznanec preko noči odtujil s parkiranega osebnega avtomobila v Kamniku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PODGORJU
10. 11. 2017  -V  večernem  času  10.11.2017  je  v  Pogorju  neznani  storilec  z uporabo vlomilskega  orodja vstopil v stanovanjsko hišo ter iz prostorov odtujil za 1000  evrov  gotovine  in  zlat  prstan.  Po zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba.

TRČENJE V POTOPNI STEBRIČEK NA KOLODVORSKI
11. 11. 2017 – Voznik  osebnega  avtomobila   je  na  Kolodvorski  ulici  trčil  v potopni stebriček  in  s kraja odpeljal. Povzročitelj je bil istega dne izsleden, z njim  pa  je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pozitiven. Nastala  materialna  škoda  za  okoli  1.500,00 eurov. Policisti bodo zoper povzročitelja napisali obdolžili predlog na OS Kamnik.

NESREČA PRI DELU V GOZDU
11. 11. 2017 – Policisti  Policijske  postaje  Kamnik  so  bili  poslani  v naselje Loke v Tuhinju,  kjer  je prišlo do delovne nesreče, v kateri naj bi se poškodoval moški.  Na  kraju ugotovljeno, da je domačin opravljal dela v lastnem gozdu (sečnja  dreves).  Med  padanjem  posekanega  drevesa se domačinu ni uspelo pravočasno umakniti in tako je drevo padlo na njega in ga tako poškodovalo, da  je na kraju podlegel poškodbam. O dogodku bomo obvešča pristojno državno tožilstvo.