Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Vlomi, tatvine, nesreče in alkoholizirani vozniki
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Vlomi, tatvine, nesreče in alkoholizirani vozniki

Kamniški policisti in policistke so v minulem tednu obravnavali več vlomov in tatvin ter nekaj prometnih nesreč, iz prometa pa so izločili tudi par alkoholiziranih voznikov.

Kronika PP Kamnik (od 21. do 26. 1. 2019)

TATVINA V TRGOVINI MULLER
21.01.2019 – Policiste je varnostnik trgovine Muller obvestil o prijetem storilcu, ki je poskušal odtujiti več izdelkov v skupni vrednosti 17,48 eur. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJE V MOSTAH
21.01.2019 – Policisti so obravnavali vlom v stanovanje v Mostah, kjer je neznani storilec z orodjem na vzvod skušal priti skozi vrata terase v stanovanje, vendar je od dejanja odstopil.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POVOŽENA DIVJAD V PODGORJU
21.01.2019 – Policisti so med rondojema na lokalni cesti Kamnik-Podgorje obravnavali povoženje divjadi, ki je skočila pred vozilo prijavitelja in mu poškodovala vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano obvestilo o odstopu ogleda prometne nesreče.

TATVINA IZ VOZILA
22.01.2019 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila tatvino prenosnega računalnika in denarja iz odklenjenega vozila, ki ga je imela parkiranega v trgovskem centru v Ljubljani. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TEL. POŠKODBAMI IZVEN NASELJA BUČ
23.01.2019 – Policisti PP Kamnik so izven naselja Buč obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi utrujenosti voznice. Le-ta je zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je, kljub umikanju voznika, ki je pripeljal nasproti, s prednjim delom vozila trčila v prednji levi del tovornega vozila. Vsi udeleženci so zadobili lahke telesne poškodbe.  Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep zoper povzročiteljico prometne nesreče.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
23.01.2019 – Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus. Le-ta  je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.87 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA ŠUTNI
23.01.2019 – Policisti so na Šutni obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročiteljici je bila na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TAT BO VRTAL
24.01.2019 – Policisti so v trgovini Hofer obravnavali tatvino akumulatorske udarne vrtalke znamke Workzone WBT-CD006 v vrednosti 59.90 €, ki jo je neznani moški, visok cca. 170-180 cm, oblečen v črna oblačila s črno kapo na glavi, vzel s p  iz police in odšel mimo blagajne ne da bi plačal. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V GODIČU
24.01.2019 – V Godiču je bil obravnavan poskus vloma v stanovanjsko hišo v katero je neznani storilec poskušal vstopiti skozi kuhinjsko okno, vendar je od dejanja odstopil, ter kraj zapustil v neznani smeri. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
24.01.2019 – Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.71 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA KRIŽU
25.01.2019 – Policisti so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo na Križu. Neznani storilec je pri poskusu vloma splezal na streho garaže, nato pa na vlomil skozi okno v kopalnici, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
25.01.2019 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki so ji, na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov, zasegli neznano prašnato snov rjave barve za katero obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedano drogo heroin. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

INTERVENCIJA V ZASEBNEM PROSTORU
25.01.2019 – Policisti so v Suhadolah opravili intervencijo v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO V NEVLJAH
26.01.2019 – V Nevljah je bil prijavljen poskus vloma v stan. hišo. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec pristopil do stanovanjske hiše in na vzvod skozi vrata terase poskušal priti v notranjost hiše, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.