Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Vlomi, tatvine, nesreče in (pre)glasen žur na Duplici

Policijska kronika: Vlomi, tatvine, nesreče in (pre)glasen žur na Duplici

Policisti so v minulem tednu obravnavali vrsto vlomov, tatvin in prometnih nesreč, mirili pa so tudi preveč divji žur na Duplici, ki ga je bilo slišati vse do Šmarce.

Kronika PP Kamnik (od 24. do 30. 9. 2018)

LJUBITELJSKI STROJNIK
24. 9. 2018 – Policisti so bili obveščeni o poškodovanju dveh delovnih strojev, ki jih je neznanec spravil v pogon in se z njima vozil po parkirišču. Pri dejanju je storilec poškodoval kontaktni ključavnici na obeh delovnih strojih. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V SKLADIŠČE
24. 9. 2018 – Na Korenovi cesti v Kamniku je neznani storilec najprej s sprejem onemogočil varnostno kamero na skladišču, nato pa  preščipnil ograjo in iz odprtega skladišča odtujil 3 kolute bakra. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA DENARNICE
24. 9. 2018 – Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasila oškodovanka in povedala, da so ji v Kamniku iz odklenjenega vozila odtujili denarnico z vsebino in jo oškodovali za okoli 800 evrov. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA NA MENGEŠKEM POLJU
25. 9. 2018 – Policisti so na Mengeškem polju obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice v križišču. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI
25. 9. 2018 – V naselju Šmarca je v noči na 25.9.2018 neznani storilec odtujil gorsko kolo znamke Scott, Radslide MX30, ki je bilo parkirano pri stanovanjski hiši. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

POSKUS VLOMA V VOZILO V IZOLI
26. 9. 2018 – Na policijsko postajo se je zglasil oškodovanec in prijavil poskus vloma v vozilo v Izoli. Ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti skozi prednja vrata vozila, vendar v notranjost ni prišel. Sledi odstop kazenske ovadbe na pristojno policijsko postajo.

VLOM V ARABSKO RESTAVRACIJO
26. 9. 2018 – Obravnavali smo vlom v Arabsko restavracijo v Kamniku. Neznani storilec je v noči na 26.9.2018 pristopil do vhodnih vrat lokala in z orodjem na vzvod vlomil ter vstopil v notranjost lokala, kjer je iz registrske blagajne odtujil denarnico. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V NASELJU PODSTUDENEC
27. 9. 2018 – V naselju Podstudenec se je pripetila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi vožnje tovornega vozila preko sredinske črte. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
28. 9. 2018 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki so ji na podlagi  52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli samozapiralno vrečko z neznano zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KLANCU
28. 9. 2018 – Neznani storilec je v večernem času vlomil skozi kletno okno in pregledal stanovanjsko hišo na Klancu. Iz predalnikov je odtujil več kosov zlatnine. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU
29. 9. 2018 – Policisti so v naselju Podgorje obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

GLASNA GLASBA NA DUPLICI
29. 9. 2018 – Policiste je občan iz Šmarce obvestil, da se s tenis igrišč razlega glasna glasba, nakar je bilo ugotovljeno, da so na omenjenih igriščih pripravili zabavo ob zaključku sezone, pri čemer so poslušali  glasno glasbo in s tem motili nočni mir in počitek. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
30. 9. 2018 – V Kamniku so imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.74 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.