Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Vlomilec iz hiše v Mekinjah odnesel za 2000 evrov zlatnine, večkratnemu kršitelju pa so zasegli vozilo

Policijska kronika: Vlomilec iz hiše v Mekinjah odnesel za 2000 evrov zlatnine, večkratnemu kršitelju pa so zasegli vozilo

Kamniški policisti in policistke so v minulem tednu obravnavali več tatvin, vlom v Mekinjah, nov primer ponarejenega bankovca in nekaj prometnih nesreč, večkratnemu prometnemu prekrškarju pa zasegli vozilo.

Kronika PP Kamnik (od 4. do 14. 12. 2017)

PROMETNA NESREČA V GOLICAH
04.12.2017 – V naselju Golice so policisti obravnavali prometno nesrečo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil iz smeri Kamnika proti Češnjicam v Tuhinju, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno izven vozišča  v jarek. Opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki pa je reagiral na alkohol in pokazal 0.46 mg/l. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA V TRGOVINI S ŠPORTNO OPREMO
04.12.2017 – V trgovini s športno opremo v Kamniku je znani storilec izvršil tatvino dveh artiklov v skupni vrednosti 94.98 evrov. Zoper njega sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MEKINJAH
05.12.2017 – Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Mekinjah, kjer je neznani storilec lomil na vzvod skozi drsna vrata terase in iz notranjosti odtujil zlatnino. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

NAJDEN PONAREJEN BANKOVEC
06.12.2017 – Uslužbenka SKB banke je ugotovila, da je stranka, ki je položila denar na svoj račun imela bankovec za 100 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen. Bankovec so policisti zasegli in poslali v analizo.

PROMETNA NESREČA IZVEN NASELJA MOSTE
07.12.2017 – Policisti smo izven naselja Moste obravnavali prometno nesrečo brez telesnih poškodb z udeležbo dveh vozil, do katere je prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje  povzročitelja, kateri je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA ZVOČNIKA V TRGOVINI BIG BANG
07.12.2017 – Na policijsko postajo se je zglasil poslovodja trgovine Big Bang Qlandija in podal pisno prijavo za tatvino zvočnika. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec izvršil tatvino manjšega prenosnega zvočnika v vrednosti 169.69 evra. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA
08.12.2017 – Policista sta imela v postopku voznika, večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja v cestnem prometu in  neregistriran osebni avtomobil. Vozilo mu je bilo začasno zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo, zoper njega pa bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

POŠKODOVANJE VOZILA
09.12.2017 – Neznani storilec je na enemu izmed parkirišč v Kamniku, z neznanim ostrim predmetom poškodoval vozilo po celotni karoseriji in lastnika oškodoval za okoli 4000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in sledi poročilo na državno tožilstvo.

PRIJET PRI TATVINI  V MERCATORJU
10.12.2017 – Policisti so bili poslani v trgovino Mercator, kjer je bil prijet storilec pri tatvini, in sicer je izvršil tatvino artiklov v skupni vrednosti 54,01 evra, kar je opazil varnostnik in prijavil policiji. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.