Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Vse več nesreč s pobegom
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Vse več nesreč s pobegom

Minuli teden je v Kamniku odmeval predvsem nasilen rop in prijetje 32-letnika, ki je med ropom hudo poškodoval starejšo občanko, k sreči pa jo je druga občanka, ki jo je omenjeni napadel le nekaj dni kasneje, odnesla precej bolje.

Kronika PP Kamnik (od 14. do 20. 5. 2018)

ROP NA KAJUHOVI
14. 5. 2018¸- Policisti so na Kajuhovi ulici v Kamniku obravnavali rop. Dejanja je osumljen moški,  star  okoli  30  let,  visok okoli 180 cm, srednje postave,  črnih  kratkih las, zanemarjenega videza, oblečen v belo majico s kratkimi rokavi. Policisti zbirajo obvestila.

VLOM V TRGOVINO
16. 5. 2018 – Policisti so na območju Kamnika obravnavali vlom v trgovino. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zavarovanje sledi. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

DELOVNA NESREČA
16. 5. 2018 – V okolici Kamnika so policisti obravnavali delovno nesrečo v kateri se je delavec lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana. O nesreči bo obveščeno pristojno sodišče.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
16. 5. 2018 – Patrulja PP Kamnik je imela v Kamniku v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,80 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

POSKUS VLOMA V GOSTINSKI LOKAL
17. 5. 2018 – Policisti so na območju Kamnika obravnavali poskus vloma v trgovino. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zavarovanje sledi. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

DRZNA TATVINA IZ STANOVANJA
17. 5. 2018 – Neznani storilec je na območju Kamnika iz odklenjene stanovanjske hiše izvršil tatvino več predmetov. Pri tem ga je zalotila oškodovanka. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zavarovanje sledi.

ROPARSKA TATVINA
17. 5. 2018 – Policisti so na območju Kamnika obravnavali roparsko tatvino. Neznani storilec je pristopil do starejše občanke in ji z ramena s silo iztrgal torbico, tako da je padla po tleh in se lažje telesno poškodovala, storilec pa je s kraja dogodka zbežal.

PRIJET STORILEC
17. 5. 2018 – Policisti so odvzeli prostost 32-letnemu osumljencu zaradi storitve kaznivih dejanj drznih in roparskih tatvin. Priveden je bil k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

INTERVENCIJA NA JAVNEM KRAJU
17. 5. 2018 – Policisti so na območju Kamnika obravnavali intervencijo na javnem kraju. Storilec si je s kršitvijo prislužil globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
18. 5. 2018 – Policisti so na regionalni cesti Kamnik-Stahovica obravnavali prometno nesrečo s pobegom in telesnimi poškodbami. Povzročitelja prometne nesreče so policisti izsledili. O nesreči je bil obveščen državni tožilec. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba zaradi kršitve 324/I člena (nevarna vožnja) Kazenska zakonika RS.

INTERVENCIJA V ZASEBNEM PROSTORU
19. 5. 2018 – Policisti so na območju Kamnika obravnavali spor med družinskimi člani. Zaradi kršitve  Zakona o varstvu javnega reda in miru je bila izrečena globa.

PROMETNA NESREČA V KROŽIŠČU
19. 5. 2018 – V krožišča pri Qlandiji je prišlo do prometne nesreče med kolesarjem in tovornim vozilo. V nesreči je bil kolesar lažje poškodovan.

SPOR MED SOSEDOMA
19. 5. 2018 –  Na območju Kamnika sta se sprla soseda in potrebno je bilo posredovanje policije. Zaradi kršitve  Zakona o varstvu javnega reda in miru je bila izrečena globa.

POSKUS VLOMA NA MALI PLANINI
20. 5. 2018 – Neznani storilec je med 18. in 19. 5. 2018 poskušal vlomiti v kočo na Mali planini, vendar je od dejanja odstopil. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zavarovanje sledi. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO
20. 5. 2018 – Policisti so na relaciji Kranjski Rak-Velika planina obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročitelju nesreče je bila izrečena globa za prekršek.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
20. 5. 2018 – V Motniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom. V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in motorist, ki je s kraja nesreče odpeljal naprej v smeri proti Ločici. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.