Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Vztrajni motniški žurer in epidemija kraj orodja iz vozil

Policijska kronika: Vztrajni motniški žurer in epidemija kraj orodja iz vozil

Kamniški policisti so v prejšnjem tednu, med drugim, obravnavali več vlomov v vozila iz katerih je bilo ukradeno različno orodje, krajo samokolnice v Komendi, nasilneža, ki je udaril žensko, kar dva dneva zapored pa so mirili tudi preglasnega motniškega žurerja.

Kronika PP Kamnik (od 28. 10. do 3. 11. 2019)

KRAJA ORODJA IZ VOZILA
28. 10. 2019 – Neznani storilec je na parkirišču Zikove ulice vlomil v vozilo iz katerega je odtujil več kosov ročnega in akumulatorskega orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU
28. 10. 2019 – Policisti so na parkirišču Gregorčičeve ulice obravnavali prometno nesrečo s pobegom.  Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil izsledili povzročitelja, ki mu je bil zaradi kršitev ZPrCP izrečena globa.

PROMETNA NESREČA V TUNJICAH
29. 10. 2019 – V Tunjicah je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Policisti so na kraju ugotovili, da oba  udeleženca izpolnjujeta pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
29. 10. 2019 – Na kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo zaradi vožnje na  prekratki varnostni razdalji in vožnje pod vplivom alkohola. Povzročitelju je bila zaradi kršitev ZPrCP izrečena globa.

PREGLASNO ŽURIRANJE V MOTNIKU
29. 10. 2019 – Policisti so v Motniku zaradi glasne glasbe v stanovanju obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bila izrečena globa.

VLOMILEC JE ODPELJAL SAMOKOLNICO
30. 10. 2019 – Neznani storilec je od 25. 10. 2019 do 30. 10. 2019 vlomil vhodna vrata spodnjega dela sodniške tribune KK Komenda in odtujil kovinsko samokolnico. Policisti so opravili ogled kraja dejanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŽAR V STEBLJEVKU
30. 10. 2019 – Policisti so bili obveščeni, da je v Stebljevku prišlo do požara v počitniški hiši. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bilo zakurjeno v kaminu, nato pa se je vnela streha. Ogenj se je nato razširil na celoten objekt. Do požara prišlo zaradi neočiščenega dimnika. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU
30. 10. 2019 – Policisti so na parkirišču na Fužinah obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

UDARIL JE ŽENSKO
30. 10. 2019 – Policisti so lokalu v Kamniku obravnavali spor v katerem je moški udaril žensko. Po končanem zbiranju obvestil bo izveden ukrep po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V MOTNIKU ŠE VEDNO ŽURIRAJO
31. 10. 2019 – Policisti so v Motniku ponovno obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi glasne glasbe v stanovanju. Kršitelju je izrečena globa.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
1. 11. 2019 – V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.85 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VLOM V VOZILO IN KRAJA ORODJA
2. 11. 2019 –  Neznani storilec je na parkirišču Ljubljanske ceste vlomil v vozilo iz katerega je odtujil več kosov orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
2. 11. 2019 – Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.68 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V PODHRUŠKI
2. 11. 2019 – Policisti so v Podhruški obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil izsledili vozilo. Po vseh zbranih obvestilih bo povzročitelju zaradi kršitev ZPrCP izrečena globa.

VLOM V VOZILO IN KRAJA ORODJA
2. 11. 2019 – Neznani storilec je na parkirišču na Trgu talcev vlomil v vozilo iz katerega je odtujil več kosov orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
3. 11. 2019 – V križišču Šolske ulice in Novega trga  je prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in pešcema, ki sta pravilno prečkala vozišče. Pešca sta bila lažje poškodovana. Povzročitelju prometne nesreče je bila zaradi kršitev ZPrCP izrečena globa za prekršek..