Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Z noži nad mladoletnika v Komendi
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Z noži nad mladoletnika v Komendi

Na Šolski ulici v Komendi so neznani storilci z noži napadli mladoletnika, tatovi so zelo aktivni, policisti pa so mirili tudi sprehajalca, ki je “lajal” v Kamniški Bistrici.

Kronika PP Kamnik (od 29. 8. do 4. 9. 2022)

TATVINA EU PALET
29. 8. 2022 – Policisti  so  IC  Žeje  ponovno obravnavali  tatvino EU palet, pri čemer so si lumpi tokrat prisvojili kar 350 kosov omenjenih palet. Policisti »paletarje« še iščejo.

PROMETNA NESREČA NA GRADIŠČU V TUHINJU
30. 8. 2022 – Na Gradišču v Tuhinju je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta izpolnjevala vse pogoje za vožnjo, prav tako pa sta se znala sama sporazumeti tudi glede škode, so jima policisti izdali zgolj obvestilo ogleda prometne nesreče.

KAZNIVO DEJANJE KRIVE IZPOVEDI
30. 8. 2022 – Policisti  so  obravnavali  kaznivo dejanje krive izpovedi. Kje in na kakšen način je bilo omenjeno kaznivo dejanje storjeno kamniški policisti ne navajajo, v Kazenskem zakoniku RS – 284. člen – pa je navedeno: »Priča, izvedenec, cenilec, prevajalec ali tolmač, ki pred sodiščem, v postopku o prekršku, parlamentarne preiskave, za ugotavljanje kršitev delovnih obveznosti ali drugih kršitev delovne discipline, v drugem disciplinskem ali upravnem postopku po krivem izpove, izvedenec ali cenilec, ki da lažno pisno mnenje, ali prevajalec, ki da lažni pisni prevod, se kaznuje z zaporom do treh let.  Enako se kaznuje stranka, ki je pri dokazovanju z zaslišanjem strank v pravdnem, nepravdnem, izvršilnem ali upravnem postopku po krivem izpovedala, in je sodišče ali drug pristojni organ na to izpovedbo oprlo svojo odločbo v tem postopku. Za krivo izpovedbo v kazenskem postopku se storilec kaznuje z zaporom do petih let. Če ima dejanje iz prejšnjega odstavka posebno hude posledice za obdolženca, se storilec kaznuje z zaporom od enega do osmih let. Če storilec prostovoljno prekliče svojo krivo izpovedbo, preden se izda dokončna odločba, se kaznuje z denarno kaznijo, sme pa se mu tudi odpustiti kazen.«

Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih na pristojnem tožilstvu podali kazensko ovadbo.

POSKUS VLOMA V GRADBENI KONTEJNER
31. 8. 2022 – Policisti so v IC Žeje obravnavali poskus vloma  v  gradbeni kontejner, na katerem so neznani storilci preščipnili ključavnico obešanko in prišli v notranjost kontejnerja. Iz kontejnerja so nato vzeli več manjših kosov električnih vodnikov, ki pa so jih v nadaljevanju iz neznanega razloga  pustili  na gradbišču. Policisti bodo storilce poskušali izslediti in ovaditi.

ZAPLEZANA TUJCA POD SKUTO
31. 8. 2022 – Policisti  PP  Kamnik so bili obveščeni, da sta se pod vrhom Skute zaplezala francoska  državljana. O dogodku so bili obveščeni gorski reševalci GRS Kamnik, ki so se proti zaplezancema podali s helikopterjem, vendar le-ta zaradi goste megle ni mogel pomagati pri samem reševanju, ampak je dva gorska reševalca odložil v bližini.

Reševalca GSR Kamnik sta zaplezana Francoza našla in ju varno pospremila do koče na Kokrškem sedlu, saj tuja planinca, kljub temu, da nihče izmed njiju ni bil poškodovan, zaradi  utrujenosti nista bila zmožna sestopa v dolino.

NAPAD NA MLADOLETNIKA V KOMENDI
31. 8. 2022 – Policisti so v Komendi obravnavali primer napada na mladoletno osebo, ki so ga na Šolski poti napadli neznanci. S preiskavo je bilo ugotovljeno, da so mladoletnika napadli neznanci, ki so sedeli na klopi  ob Šolski  poti, proti napadenemu mladoletniku pa so tekom napada začeli mahati z noži. Policisti v zvezi z omenjenim dogodkom nadaljujejo z zbiranjem obvestil, na pristojno tožilstvo pa bo podana kazenska ovadba.

PASJA PROMETNA NESREČA
01. 09. 2022 – Policisti  so Spodnji Stranjah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo psa, ki ni bil pravilno zavarovan. Povzročiteljici oz. lastnici psa je bil na kraju izdan plačilni nalog.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
01. 09. 2022 – Na prvi šolski dan so policisti v popoldanskem času v Kamniku v postopku osebo, ki so ji zasegli neznano  snov rjave  barve  v grudi. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PASJA INTERVENCIJA V KAMNIŠKI BISTRICI
01. 09. 2022 – Policisti  so posredovali na pešpoti v Kamniški Bistrici, kjer sta se med seboj sprla sprehajalca, in sicer zaradi spuščenega psa. Ker je kršitelj »lajal« na drugega sprehajalca oz. ga žalil, mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

RABUTANJE
2. 9. 2022 – Policisti so obravnavali poskus tatvine sadja, pri čemer je neznani storilec odstranil ograjo sadovnjaka, ne da bi jo pri tem poškodoval. Tatvina mu je spodletela, saj je s kraja zbežal, policisti pa so vse skupaj zabeležili.

ŽALJIVI GOST
2. 9. 2022 – Policisti  so posredovali v Kamniku, kjer je gost v lokalu žalil natakarico. Ker je potrebno biti do natakaric prijazen, nasploh pa se jih ne sme žaliti, so mu policisti napisali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA  NA LOKAH
2. 9. 2022 – Na  Lokah  v Tuhinju je prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo voznice osebnega vozla, ki je zaradi  neprilagojene hitrosti zletela s ceste, trčila v betonsko škarpo in se z vozilom prevrnila na streho. V nesreči sta voznica in sopotnica zadobili lahke telesne poškodbe, policisti pa so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

POSKUS VLOMA NA USNJARSKI
03. 09. 2022 – Policisti so na Usnjarski ulici obravnavali  poskus vlom v trgovino SPAR, kjer sta neznana  storilca  pristopila  do  dvokrilnih  drsnih  vhodnih vrat v trgovino. S silo  telesa oz. z rokami sta omenjena vrata poskušala odpreti ter vstopiti v trgovino, ker pa sta najbrž pojedla premalo žgancev, pa jima to ni uspelo, zato sta kraj zapustila. Če ju policisti uspejo izslediti, pa se bosta najbrž lahko vsaj nekoliko ojačala z arestantskim ričetom.

VLOM V GOSTINSKI LOKAL
03. 09. 2022 – Policisti  so – ne navajajo kje –  obravnavali  vlom  v  gostinski lokal, v katerega je neznani storilec vstopil s pomočjo kamna, s katerim je razbil steklo, nato pa iz notranjosti odtujil več kosov  cigaret.  »Kadilca« policisti še iščejo.

VLOM V AVTO NA RUDNIKU
03. 09. 2022 – Policisti  so pri galeriji Repanšek na Rudniku obravnavali  vlom  v osebni avtomobil, v katerega je neznani storilec vlomil s pomočjo orodja na vzvod, s katerim je poškodoval tudi vrata na sovoznikovi strani, iz vozila pa je zlikovec, ki ga policisti še iščejo, ukradel denar in dokumente