Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Zajček, lisica in druge zverine

Policijska kronika: Zajček, lisica in druge zverine

Vse kaže, da voznice in vozniki na Kamniškem v zadnjem času pospravijo več divjadi, kot lokalni lovci, so pa tudi policisti v prejšnjem tednu „pospravili“ nekaj “zverin” drugačne sorte.

Kronika PP Kamnik (od 25. 4. do 2. 5. 2022)

TATVINA GORIVA OMV PEROVO
25. 4. 2022 – Policisti so na OMV Perovo obravnavali tatvino goriva. Kako in na kakšen način je do tatvine prišlo in koliko goriva si je tat prilastil, policisti ne poročajo, so pa navedli, da bo po vseh zbranih
obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA ŠOLSKI ULICI
25. 4. 2022 – Na Šolski ulici so policisti obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo, zato jima je bilo na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POVOŽENA DIVJAD PRI ŠPITALIČU
25. 4. 2022 – Občan je policiste obvestil, da je cesti, med vožnjo iz smeri Ločice proti Kamniku, v bližini naselja Špitalič, trčil v divjad in poškodoval vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo, so mu policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče ter obvestili pristojno lovsko družino.

TRK Z DIVJADJO V GODIČU
25. 4. 2022 – Bližnje srečanje z neprevidnim prebivalcem gozda je doživel tudi voznik v Godiču, ki je o trku z divjadjo obvestil policiste. Ker omenjeni voznik ni srečal kake bele miši oz. je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo, so tudi njemu policisti izdali zgolj potrdilo o odstopu od ogleda prometne nesreče ter o dogodku obvestili še lokalno lovsko družino.

KAZNIVO DEJANJE GROŽENJ
26. 4. 2022 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje groženj po telefonu. Kdo je komu grozil policisti ne navajajo, bodo pa potem, ko zberejo vsa obvestila, podali kazensko ovadbo na pristojno državno
tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
26. 4. 2022 – Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo. Ker sta se udeleženca glede škode uspela dogovoriti sama, obenem pa sta izpolnjevala pogoje za vožnjo, so policisti odstopili od ogleda in obravnave prometne nesreče.

ZALETAVI BEGAVČEK NA ZDUŠI
26. 4. 2022 – Na Zduši je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je, po navedbah kamniških policistov, povzročil neznani voznik neznanega vozila, ki je, zaradi neprilagojene hitrosti, trčil v stanovanjsko hišo ter nato s kraja pobegnil, ne da bi oškodovanemu lastniku hiše pustil svoje podatke. Policisti zaletavega begavčka še iščejo, da mu izročijo plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
27. 4. 2022 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do nove prometne nesreče, ki pa se je tokrat končala tudi z lažjimi telesnimi poškodbami. Kdo in kako je bil poškodovan, policisti niso navedli, zapisali so le, da je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

ROP V KOMENDI
27. 4. 2022 – „Policisti so v Komendi obravnavali kaznivo dejanje ropa. Po vseh zbranih
obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.“ To pa je tudi vse, kar so policisti v svojem tedenskem poročilu zapisali o ropu v Komendi.

ZAJEC POD KOLESI
28. 4. 2022 – Policiste je voznik obvestil, da je na cesti, ki iz Mengša vodi proti Komendi povozil zajca in poškodoval vozilo. Ker je voznik izpolnjeval pogoje za vožnjo, mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Kakšne poškodbe je utrpel zajček ni znano, so pa policisti obvestili pristojno lovsko družino.

LAŽNA MICROSOFTOVA TEHNIČNA POMOČ
28. 4. 2022 – Na kamniški policijski postaji se je zglasil oškodovanec, ki je prijavil kaznivo dejanje goljufije. Nesrečnež je namreč nasedel telefonskim goljufom, policisti pa so ugotovili, da ga je neznani storilec po telefonu poklical oškodovanca in se predstavil kot Microsoftova tehnična pomoč ter mu natvezil, da mu lahko pomaga rešiti težave z računalnikom. Oškodovanec se je s tem strinjal in
storilcu najprej omogočil oddaljeni dostop do računalnika, mu posredoval tudi fotografijo osebnega dokumenta, na koncu pa mu je omogočil še prijavo v spletno banko NLB klik.
Da je prišlo do zlorabe je oškodovanec ugotovil šele, ko ni mogel poklicati nazaj na telefonsko številko, s katere je bil klican, kasneje pa je na bančnem avtomatu videl, da je bil z računa opravljen dvig. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti na pristojnem državnem tožilstvu podali kazensko ovadbo.

TRČENA LISICA PRI PŠAJNOVICI
28. 4. 2022 – Občan, ki je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo, je policiste obvestil, da je pri Pšajnovici trčil v lisico, pri čemer je poškodoval vozilo. Policisti so mu izdali potrdilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, za lisico, ki se pri Pšajnovici meče pod avtomobilska kolesa, pa bodo poskrbeli lokalni lovci.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
28. 4. 2022 – Na parkirišču pri TPC Perovo je prišlo do manjše prometne nesreče, v kateri je nekaj škode utrpela le pločevina. Udeleženca sta se o škodi uspela dogovoriti sama, zato policisti niso imeli prav dosti dela in so od ogleda nesreče odstopili.

TATVINA DENARJA V TRGOVINI SPAR – SUPERNOVA
29. 4. 2022 – Policisti so v trgovini Spar – Supernova obravnavali tatvino denarnice z vsebino. Komu in kako je bila denarnica ukradena policisti niso navedli, bodo pa menda podali kazensko ovadbo.

POZABIL A DENAR NA BANKOMATU
29. 4. 2022 – Pri kamniških policistih se je oglasila nekoliko pozabljiva občanka ter policistom povedala, da je na bankomatu v Kamniku, ki se nahaja na Ljubljanski cesti št.14 dvignila denar, ki pa ga je nato pozabila v reži bankomata. Policist poštenega najditelja denarja naprošajo, da ga prinese na policijsko postajo v Kamniku, saj bodo v nasprotnem primeru morali najditelja izslediti ter ga, zaradi kaznivega dejanja zatajitve, tudi ovaditi.

VLOM V OSEBNI AVTMOBIL PRI ARBORETUMU
29. 4. 2022 – Policisti so v Arboretumu obravnavali vlom v osebni avto, v katerega je neznani storilec vlomil z razbijanjem stekla, nato pa iz njega odtujil žensko torbico. Kamniški policisti so primer odstopili kolegom s pristojne policijske postaje.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
29. 4. 2022 – Policisti so na parkirnem prostoru Arboretuma obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katerega je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Neznani voznik, ki je trčil v pravilno parkirano vozilo, je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke, policisti pa ga bodo poskušali izslediti ter ga ustrezno kaznovati.

VLOM V OSEBNI AVTO V KAMNIŠKI BISTRICI
30. 4. 2022 – Do vloma v osebno vozilo je prišlo tudi na parkirnem prostoru pod nihalko v kamniški Bistrici, kjer je neznani storilec prav tako razbil steklo vozila in iz avta ukradel žensko torbico z vsebino. Policisti bodo nepridiprava poskusili izslediti.

PROMETNA NESREČA NA POVEZOVALKI
30. 4. 2022 – Na povezovalnem mostu med Perovim in Duplico so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika s tovornim vozilom. Povzročitelj nesreče je na kraju prejel plačilni nalog.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
30. 4. 2022 – Policijsko postajo Kamnik je obiskal občan, ki je policistom zaupal, da je na bankomatu pri OŠ Komenda dvignil denar, ki ga je nato pozabil vzeti. Policisti zato pozivajo poštenega najditelja, da denar prinese na policijsko postajo.

DIVJAD PRI LAZAH
30. 4. 2022 – Policiste je poklical voznik, ki je pri Lazah trčil v divjad in poškodoval vozilo. Ker je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo, so policisti od ogleda nesreče odstopili, obenem pa o poškodovani divjadi obvestili tudi pristojno lovsko družino.

NASILJE V DRUŽINI IN PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
1. 5. 2022 – Policisti so bili obveščeni o primeru družinskega nasilja, ki ga je v družinski skupnosti izvajal kršitelj nad svojima staršema, do katerih je bil nasilen tako fizično, kot tudi psihično, zaradi česar so policisti osumljencu odredili prepoved približevanja, na pristojno tožilstvo pa podali kazensko ovadbo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
1. 5. 2022 – V Kamniku so imeli policisti postopek z osebo, ki so ji zasegli samozapiralno
vrečko z neznano zeleno posušeno snovjo rastlinskega izvora, ki ni bila podobna trenutno aktualnemu čemažu, najbrž pa je drugače tudi dišala. Če bo analiza pokazala, da je šlo za prepovedano zel, bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

DELOVNA NESREČA V PODJETJU DANFOSS
1. 5. 2022 – Policisti so na praznik dela v podjetju Danfoos obravnavali delovno nesrečo. Sledi zbiranje
obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

UGRIZ PSA NA KRIŽU
1. 5. 2022 – Policisti so bili obveščeni, da je na Križu sprehajalko s psom napadel spuščen, nezavarovan pes in jo telesno poškodoval. Policisti bodo poskušali najti lastnika psa in mu vročiti plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

GROŽNJE V MOSTAH
2. 5. 2022 – V Mostah pri Komendi so policisti obravnavali kaznivo dejanje groženj. Kdo, kako in komu je bilo zagroženo, policisti niso navedli, ampak so napisali zgolj to, da bodo, ko bodo zbrali vsa obvestila, zoper grozilca podali kazensko ovadbo.

INTERVENCIJA V ŠMARCI
2. 5. 2022 – Policisti so posredovali v Šmarci, kjer sta se med seboj sprla bivša partnerja, pri čemer je kršitelj, kot navajajo policisti, verbalno žalil sosedo, zato mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTOMOBILA
2. 5. 2022 – Neznani storilec je v Kamniku z neznanim predmetom poškodoval osebni avtomobil v celoti. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Kaj so želeli policisti povedati s to infomacijo, tudi nam ni najbolj jasno. Zato lahko zgolj domnevamo, da se informacija mogoče nanaša na požar vozila pri nogometnem igrišču, o katerem smo že poročali.