Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Zaseženi vršički in s kamni odprta picerija

Policijska kronika: Zaseženi vršički in s kamni odprta picerija

Kamniški policisti so v prvem tednu letošnjega leta obravnavali več prometnih nesreč, iz prometa spravili precej vinjeno voznico, zasegli nekaj opojne travice in lovili neznanega “podjetnika”, ki je hotel odpreti picerijo kar s kamnom.

Kronika PP Kamnik (od 1. do 7. januarja 2018)

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
01.01.2018 – Policisti so na Šutni obravnavali prometno nesrečo zaradi nepravilnega premika z vozilom in pobegom povzročitelja s kraja nesreče. Sledi zbiranje obvestil v zvezi izsleditve povzročitelja in ustrezen ukrep po zakonu v cestnem prometu.

NESPORAZUM ZARADI NEPRAVILNO PARKIRANEGA VOZILA
01.01.2018 –  Patrulja je bila poslana v Domžale, kjer je prišlo do nesporazuma zaradi nepravilno parkiranega vozila pred hišo, nakar je eden od udeležencev zapeljal po zelenici prijavitelja, kar ga je zmotilo. Lastnici nepravilno parkiranega vozila pa je bil izdano opozorilo po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
02.01.2018 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, kateri so zasegli samozapiralno vrečko z neznano rjavo-zeleno posušeno snovjo  za  katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

NEZAVAROVAN PES NA MLAKI
02.01.2018 – Obveščeni smo bili o nezavarovanem psu na Mlaki pri Komendi. Ugotovljeno je bilo, da se je prijaviteljica sprehajala po naselju, ko je vaški pes napadel njenega psa, katerega je imela na povodcu in ga poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zoper lastnika psa pa sledi ustrezen ukrep po zakonu o zaščiti živali.

 ALKOHOLIZIRANA VOZNICA
03.01.2018 – V okolici Kamnika so policisti imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 1,07 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
04.01.2018 – Na Perovem so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročiteljice, ki je trčila v dva stoječa avtomobila. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
05.01.2018 – V Kamniku smo eni osebi zasegli vršiček neznano zeleno-rjave posušene snovi za  katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku. 

POSKUS VLOMA  V PICERIJO
06.01.2018 – Policisti so obravnavali poskus vloma v picerijo v Kamniku. Ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do okna picerije in z dvema večjima kamnoma razbil steklo ter vstopil v notranjost. Za točilnim pultom je pregledal dva predala in omaro, vendar pa ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.