Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Zaspani sinko, nočni plavalci in tuhinjski komandosi

Policijska kronika: Zaspani sinko, nočni plavalci in tuhinjski komandosi

Policisti so minuli teden na Groharjevi mirili zaspanega sina, ki si ga je njegova mama drznila zbuditi, iskali streljaške »tuhinjske komandose«, ki so vznemirili občutljivega psa, iščejo pa tudi nočne kopalce iz Snovika, tatinske »stolčkarje« iz Komende ter »baby mafijaše«, ki so razbijali v Soteski.

Kronika PP Kamnik (od 9. do. 15. 8. 2021)

VLOM V PISARNO AVTOSERVISNE DELAVNICE
9.8.2021 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v pisarno avtoservisne delavnice. Na kraju dogodka so ugotovili, da je neznani storilec preko noči vlomil v pisarno servisa, tam vlomil še v predalnik pisalne mize in iz denarnice odtujil 90 eur. Policisti bodo zmikavtskega »nočnega administratorja« poskusili izslediti ter ovaditi pristojnem državnem tožilstvu.

MAMA JE POKLICALA POLICISTE
9.8.2021 – Policiste je poklicala mama iz Groharjeve ulice in ter jih zaprosila za pomoč, ker je prišla v spor s svojim sinom. Policisti so na kraju opravili razgovor z “vzornim sinkom”, ki je v svoj zagovor povedal, da so mati zjutraj nanj vpili, ko je še spal, zaradi česar jo je udaril po hrbtu. Policisti bodo zbrali še nekaj obvestil, nato pa izdali ustrezen ukrep. Upamo le, da le-ta sinku ne bo kratil spanja.

VLOM V VOZILO V BISTRIČICI
9.8.2021 – Na policijski postaji je zglasila oškodovanka in prijavila vlom v vozilo. Policist si je kraj vloma ogledal ter ugotovil, da je neznani storilec, pri piknik prostoru v naselju Bistričica, z neznanim predmetom na vzvod v vozilo vlomil skozi leva prednja vrata in iz vozila odtujil gotovino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
9.8.2021 – Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Ker vožnja »pod gasom« ni dovoljena, so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, skupaj z obdolžilnim predlogom pa ga bodo poslali na pristojno sodišče, kjer ga bo voznik dobil nazaj, ali pa tudi ne.

POŠKODOVANJE OGRAJE V TERMAH SNOVIK
10.8.2021 – Policisti so v Termah Snovik ugotovili, da so neznanci, ki so se bržčas hoteli privoščiti nočno kopanje, pri zunanjem bazenu poškodovali žičnato ograjo. Policisti bodo nočne kopalce kazensko ovadili na pristojnem tožilstvu.

ZASEG VOZILA V SREDNJI VASI
10.8.2021 – Policisti so v Srednji vasi, tekom postopka z ustavljenim voznikom osebnega vozila ugotovili, da se nesojeni šofer vozi »na šverc«, saj ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Cestnemu švercarju je bilo zato na kraju začasno zaseženo vozilo ter s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo, zoper voznika pa so policisti spisali obdolžilni predlog ter ga poslali na Okrajno sodišče Kamnik.

HITER IN STRAHOPETEN
11.8.2021 –
V križišču kamniške obvoznice in Šolske ulice je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je zakrivil neznan voznik osebnega vozila. Le-ta je namreč, zaradi prekratke varnostne razdalje, trčil v vozilo, ki je čakalo pri semaforju, nato pa s kraja prometne nesreče odpeljal, ne da bi oškodovanemu posredoval podatke. Sledi zbiranje obvestil, v primeru izsleditve hitrega in strahopetnega povzročitelja, pa tudi sledi ustrezen oz. zaslužen ukrep.

STRELJANJE V KAMNOLOMU NA GRADIŠČU
12.8.2021 –
Policisti so bili napoteni v kamnolom nad Gradiščem v Tuhinju, kjer bi imeli strelišče oz. naj bi nekdo streljal. Pokanje je namreč zmotilo prijavitelja, ki ima občutljivega, pokov boječega se psa. Ob prihodov na kraj policistov je bilo strelišče prazno, o strelcih pa ni bilo ne duha, ne sluha. Ali so »tuhinjski komandosi« morda izvedli preboj na Menino planino, policisti ne poročajo.

V ŠMARTNEM PRI ŠOLI JE PADLA MOTORISTKA
12.8.2021 – V Šmartnem pri šoli je padla motoristka, ki se je z motorjem peljala v službo. Ob prihodu na kraj policistov je bila motoristka odpeljana z reševalnim vozilom ZD Kamnik na UBKC LJ.

TATVINA VRTNIH STOLOV V KOMENDI
13.8.2021 – V baru v Komendi so neznanci ponoči izvedli tatvino vrtnih stolov. Izgleda, da pripravljajo kar veliko zabavo, saj so odtujili 16 črnih vrtnih stolov iz ratana ter 22 svetlo rjavih vrtnih stolov iz bambusa in pletenja. Upamo, da bodo policisti »stolčkarje« uspeli izslediti ter jih za dlje časa poslali »sedet«.

RAZBIJANJE V SOTESKI
13.8.2021 – Neznanci so ponoči razbili stekla in poškodovali teraso lokala v Soteski. S pomočjo videoposnetka nadzorne kamere so policisti ugotovili, da sta dva zamaskirana (in precej nerodna) neznanca ponoči prišla na teraso lokala, kjer sta poškodovala dvoje oken in prevrnila mizo na terasi, nato pa kraj zapustila, še preden sta se utegnila pri svojem početju huje (samo)poškodovati. Lastnik lokala za njuno izsleditev ponuja nagrado, policisti pa bodo »rokovnjača« ovadili na pristojnem državnem tožilstvu.