Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Zbiralci kovin, prepovedane zeli in ukradena žaba
Simbolična fotografija.

Policijska kronika: Zbiralci kovin, prepovedane zeli in ukradena žaba

Policisti iščejo tatove, ki so odtujili zaboje s kovinskim materialom, zasegli so tudi nekaj malega droge in priprli družinskega nasilneža, kaznovali voznika, ki je zaparkiral dostavno pot, iščejo pa tudi pri Mengšu ukradeno žabo in vlomilca.

Kronika PP Kamnik (od 20. do 26. 3. 2023)

TATVINA VOZILA
20.3.2023 – Policisti so bili okoli 8. ure zjutraj obveščeni o tatvini osebnega vozila, do katere je prišlo na enem izmed parkirišč na območju Kamnika (policisti niso navedli na katerem parkirišču). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na neugotovljen način odtujil vozilo znamke Fiat, tip Punto Evo ter ga odpeljal neznano kam. Policisti ukraden avto in storilca še iščejo.

TATVINA KOVINSKEGA MATERIALA IZ SKLADIŠČA
20.3.2023 – Policisti so bili okoli 8.30 ure obveščeni o vlomu v skladišče podjetja v industrijski coni Žeje. Ugotovljeno je bilo, da so zaenkrat še neznani storilci pristopili do skladiščnega šotora podjetja, s silo rok odprli skladiščna vrata ter vstopili v notranjost, kjer so z dveh palet odtujili zaboje s kovinskim materialom (terminali manjše velikosti), s čemer so povzročili za okoli 3.600 eur škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOV
20.3.2023 – V Kamniku so policisti kršiteljici zasegli manjšo količino neznane, zeleno-rjave snovi rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo (za kakšno drogo naj bi predvidoma šlo, policisti niso navedli). Če bo analiza pokazala, da je šlo v resnici za drogo, bo zoper zeliščarsko kršiteljico sledil hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

GRANATI NA PODSTREŠJU
21.3.2023 – Občan je pri pospravljanju podstrešja v Mostah našel dve prazni granatni plinski ampuli 149 mm, italijanske izdelave, ki sta izvirali še iz časa druge svetovne vojne, našel pa je tudi naboj kalibra 6,5 mm, tipa Carcano, prav tako italijanske izdelave, ki je je bil, po mnenju strokovnjakov, uničen in neuporaben. Sicer nerabne predmete so prevzeli bombni tehniki in poskrbeli za njihovo ustrezno uničenje.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
21.3.2023 – V Kamniku je policistka kršitelju, zasegla ročno zvito cigareto z neznano rjavo-zeleno snovjo rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi na prepovedano drogo bo zoper domnevnega prekrškarja sledil hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

TRAKTOR UŠEL PO KLANČINI
22.3.2023 – Policisti so bili obveščeni, da je na Križu pri Komendi prišlo do delovne nesreče. Ugotovljeno je bilo, da je občan zlagal drva s traktorskega priključka na svojo parcelo, ko se je traktor iz neznanega razloga nenadoma odpeljal po klančini. Občan je stekel za traktorjem in ga poskušal ustaviti, ko pa je prišel vzporedno s traktorjem, ga je zadela zadnja desna guma, ki ga je povozila. O dogodku bo napisan uradni zaznamek.

NASILJE V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE
22.3.2023 – Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je bil storilec zadnje tri mesece fizično in psihično nasilen do svojcev, ki so bili v dogodkih tudi poškodovani. Na podlagi zbranih obvestil in predhodnih obravnav je bila storilcu odvzeta prostost, odrejeno pa mu je bilo tudi pridržanje.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KAMNIKU
22.3.2023 – Neznanec je neovirano pristopil do stanovanjske hiše in z orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi pritlična balkonska vrata, vendar je nato od dejanja, iz neznanega razloga, odstopil in kraj zapustil. Policisti ga bodo poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

PADEC KOLESARJA
23.3.2023 – Policisti so na Svetčevi poti v Kamniku obravnavali prometno nesrečo z udeležbo kolesarja, ki je pri prečkanju železniškega prehoda, zaradi neznanega razloga, padel in se lažje telesno poškodoval. O prometnem dogodku bo napisan uradni zaznamek.

NAJDEN ELEKTRIČNI SKIRO
24.3.2023 – Občan je sporočil, da je 22. 3. 2023 v Kamniku našel električni skiro brez baterije. Gre za električni skiro znamke JDBUG model ES112, belo modre barve, brez baterije. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki skiro morda pogreša, pa se lahko z dokumenti, ki dokazujejo lastništvo skiroja, zglasi na policijski postaji in skiro prevzame.

UKRADENA ŽABA
24.3.2023 – Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja na območju Mengša, kjer je neznani storilec iz gradbišča odtujil vibracijsko žabo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
25.3.2023 – Na območju trgovskega centra Supernova je v dopoldanskih urah prišlo do prometne nesreče Le-to je, zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, povzročil voznik, ki je trčil v pravilno vozeče vozilo, ki ga je vozila voznica. Voznica je bila v nesreči lažje poškodovana, povzročitelju nesreče pa so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

NEPRAVILNO PARKIRANO VOZILO
25.3.2023 – Policisti so bili obveščeni o napačno parkiranem vozilu, ki ovira dostavo. Kje se je to zgodilo policisti niso navedli, so pa na kraju ugotovili kršitev in lastniku napačno parkiranega vozila izdali obvestilo o prekršku.

POSKUS VLOMA V HIŠO NA VRANJI PEČI
26.3.2023 – Neznani storilec je v naselju Vranja Peč pristopil do stanovanjske hiše ter skozi luknjo pod slemenom hiše prišel v njeno notranjost. V hiši je pregledal prostore, vendar ni ničesar odnesel, kraj pa je zapustil. Policisti bodo nepovabljenega obiskovalca poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve