Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Žejnega tatu viskija je zalotil varnostnik

Policijska kronika: Žejnega tatu viskija je zalotil varnostnik

Kamniške policistke in policisti so v minulem tednu obravnavali več kraj in vlomov, zasegli vozilo in nekaj droge ter ujeli  par preveč žejnih voznikov.

Kronika PP Kamnik (od 15. do 22. 10. 2018)

TAT SI JE “SPOSODIL” AVTO
15.10. 2018 – V Kamniku so policisti obravnavali krajo oz. začasen odvzem motornega vozila, ki si ga je »sposodil« neznani storilec. Le-ta je preko noči na neznan način prišel v vozilo in z lomljenjem zagonske ključavnice vozilo spravil v pogon, nato pa se peljal do Volčjega potoka in nato vozilo vrnil nazaj na parkirno mesto. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, ko bodo le-ta zbrana, pa bodo podali kazensko ovadb0 na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA ČEVLJEV IZ PRIREDITVENEGA PROSTORA V KOMENDI
15.10. 2018 – Policisti so bili obveščeni o tatvini čevljev iz razstavnega prostora na sejmu v Komendi, kjer je neznanec ponoči odtujil 20 parov čevljev znamke Alpina, s čemer je podjetje oškodoval za okoli 1613 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
15.10. 2018 – V Komendi so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec, med 18.15 in 20.15 uro, z orodjem na vzvod vlomil okno in iz hiše odtujil 100 evrov.

TATVINA EURO PALET
16.10. 2018 – Na Korenovi cesti v Kamniku je neznani storilec preko noči iz nakladalnega dela podjetja  odtujil euro palete. Z dejanjem je povzročil za okoli 335 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MOSTAH
16.10. 2018 – Neznani storilec je v Mostah vlomil v stanovanjsko hišo. Dejanje je storil  popoldanskem času tako, da je z orodjem na vzvod vlomil pritlično okno in vstopil v hišo iz katere je nato odtujil zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA  DENARNICE
17.10. 2018 – Na policijsko postajo se je zglasila oškodovanka in prijavila tatvino denarnice z vsebino.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
17.10. 2018 – Policisti so v Podsmrečju ustavili voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.61 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA ŠUTNI
17.10. 2018 – V naselju Kamnik so policisti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročiteljice, ki je zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v nasproti vozeči osebni avtomobil.  Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

ZASEG VOZILA
18.10. 2018 – V Šmarci so policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker je kršitelj v času postopka preverjanja statusa z vozilom nenadoma speljal še vzvratno in naprej v naselje Šmarca, so ga policisti ponovno ustavili, mu vozilo začasno zasegli in odpeljali v hrambo ter mu očitali še 9 kršitev cestnih predpisov. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
19.10. 2018 – V Kamniku so policisti osebi zasegli neznano rjavo snov v grudicah zavito v alu foliji, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.  Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

TATVINA  V TRGOVINI MERCATOR
19.10. 2018 – Policisti so v trgovini Mercator obravnavali tatvino. Tamkajšnji varnostnik je namreč prijel žejnega tatu, ki je hotel ukrasti dve steklenici viskija. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

 ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
21.10. 2018 – V Kamniku so imeli policisti v postopku voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in kazal očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik 0.31 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.