Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Zeliščar, tabletkar in bomba domače izdelave

Policijska kronika: Zeliščar, tabletkar in bomba domače izdelave

 Občan je med nabiranjem kostanja v Zakalu našel bombo domače izdelave, ki bi utegnila počiti precej bolj, kot neprerezan kostanj na peči, pokalo pa je tudi v Komendi.

 Kronika PP Kamnik (od 8. do 13. 11. 2021)

 NAJDENO UKRADENO VOZILO
8.11.2021 – Policista sta pri kontroli prometa na Ljubljanski cesti zaznala sumljivo vozilo znamke Rover 75, v katerem sta se nahajali dve sumljivi osebi, ki nista upoštevala ukazov policistov. Kljub uporabi svetlobnih in zvočnih signalov je voznik pospešil in se odpeljal. Po najdbi vozila je bilo odkrito, da je vozilo po vsej verjetnosti ukradeno in na vozilu ukradene registrske tablice. Sledi ogled vozila, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ZASEG OPOJNIH ZELIŠČ
8.11.2021 – Policistka je na Ljubljanski cesti kršitelju zasegla plastificirano vrečko z vršički neznane zelene rastline, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper »zeliščarja«, uveden hitri postopek.

PREDNOVOLETNI OGNJEMET V KOMENDI
8.11.2021 – Kljub prepovedanemu druženju so na Klancu praznovali rojstni dan občana, pri čemer pa se niso zadovoljili zgolj z druženjem in petjem, ampak so si občani večer popestrili še pirotehničnimi izdelki oz. petardami. Policisti so zoper veseljaškega kršitelja uvedli hitri postopek.

VLOM V KONTEJNERJE
9.11.2021 – Neznani storilec je ponoči preverjal svoje tolovajske sposobnosti, pri čemer je skozi ograjeno žičnato ograjo vstopil na gradbišče, nato pa, z neznanim predmetom na vzvod, vlomil v tri pisarniške kontejnerje iz katerih je odtujil električno orodje in ostale predmete, s čemer je lastnikom povzročil večjo materialno škodo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zoper skorajšnjega »obrtnika« pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
9.11.2021 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami, v kateri je voznica, zaradi prekratke varnostne razdalje, trčila v stoječe vozilo pred seboj. Udeleženka se je lahko telesno poškodovala in je sama iskala zdravniško pomoč, povzročiteljici pa je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
9.11.2021 – Med nabiranjem kostanja na območju Zakala je občan naletel na prav posebno najdbo, saj je našel predelan predmet oziroma pirotehnično sredstvo domače izdelave, ki je bilo delno zapolnjeno z neznano črno snovjo, za katero se sumi da je črni smodnik ali perklorat. Za detonacijo »bombe iz domače delavnice« sta poskrbela bombna pirotehnika, policisti pa so naredili uradno zabeležbo.

Opozorilo: Policisti občane naprošajo, da v primeru, v kolikor izsledijo oziroma naletijo na podobne predmete v hiši, gozdu, naravnem okolju ali kjerkoli drugje, da predmetov NE prijemajo in NE prevažajo, saj s tem ogrožajo sebe in druge. V primeru tovrstnih najdb raje nemudoma pokličite policijo na telefonsko številko 113.

POŠKODOVANJE VOZILA
10.11.2021 – Neznani občan je preizkušal in izpopolnjeval svoje risarske sposobnosti in z neznanim ostrim predmetom na vozilu naredil poslikavo, ki pa lastniku vozila ni bila prav nič všeč, saj mu je povzročil kar nekaj škode. Policisti bodo škododelnega »slikarja« poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

POŠTEN OBČAN
10.11.2021 – Občan se je zglasil na policijski postaji in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Perovem. Policisti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, občana oz. občanko, ki je denar pozabil v reži bankomata, pa vabijo, da se zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

SAMOZDRAVITELJ S TABLETAMI
11.11.2021 – Policist je v centru Kamnika kršitelju zasegel tri okrogle bele tablete, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper tabletkarskega »samozdravitelja«, uveden hitri postopek.

ZASEG UKRADENEGA VOZILA
11.11.2021 – Občan se je z novim vozilom, ki ga je kupil v Nemčiji zglasil na tehničnih pregledih, da bi vozilo registriral, na njegovo veliko presenečenje pa je bilo pri tem ugotovljeno, da je bilo vozilo ukradeno v Franciji. Vozilo je bilo vozniku zaseženo, sledi pa zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

TATVINA AKUMULATORJA
12.11.2021 – Neznani storilec je ponoči iz premičnega semaforja na cestnem gradbišču odtujil akumulator, s čemer je oškodoval Gorenjsko gradbeno družbo. Policisti bodo zlikovca, ki mu je najbrž crknil električni pastir, poskušali izslediti ter ga poslati na letovanje v dobro ograjeno letovišče za barabe.

TATVINA DENARNICE
13.11.2021 – Na Žebljarski ulici je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanca, ki je opravljal gradbena dela, ga zamotil ter iz njegove jakne odtujil denarnico. Z bančno kartico, ki jo je našel v denarnici, je tolovaj kasneje poskušal opraviti tudi dvig gotovine, kar pa se mu ni posrečilo. Policisti bodo »bankirja« ovadili na okrožnem državnem tožilstvu.