Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Zmeden labod, dovja žena, uklenjeno besnilo in zlikovec, ki spušča gume

Policijska kronika: Zmeden labod, dovja žena, uklenjeno besnilo in zlikovec, ki spušča gume

Policisti so v minulem tednu, med drugim, obravnavali nekaj prometnih nesreč, se »pogovorili« z zmedenim labodom, mirili vročekrvno »dovjo ženo« ter prijeli tatinsko tičico. Nedostojnega občana, ki ga je popadlo besnilo, so vklenjenega odpeljali na “štelngo” v Begunje,  s pomočjo občanov pa iščejo tudi pobeglega povzročitelja prometne nesreče v Županjih Njivah ter zlikovca, ki na Cankarjevi cesti že dlje časa spušča pnevmatike.

Kronika PP Kamnik (od 9. do 14. 2. 2021)

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
9.2.2021 – Na Ljubljanski cesti v Kamniku je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik tovornega vozila s priklopnikom. Le-ta je namreč pri vožnji vzvratno trčil v prometni znak in povzročil materialno škodo. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od prometne nesreče.

ZMEDEN LABOD NI BIL POVOŽEN
9.2.2021 – Občan je policiste obvestil, da se na regionalni cesti Kamnik-Stahovica nahaja povožen labod. Policisti so na kraju ugotovili, da je z labodom vse v najlepšem redu, da pa je bila ptica le zmedena in neprevidna, zato so policisti laboda pospremili s ceste in ga pustili v naravi.

PONAREJEN BANKOVEC
10.2.2021 – Policiste je zaposlena v SKB banki obvestila o ponarejenem bankovcu za 500 eur, s katerim je želel občan plačati položnico. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA V ZASEBNIH PROSTORIH
10.2.2021 –
Policisti so posredovali v zasebnih prostorih, kjer se je kršiteljica nedostojno vedla do partnerja, ga žalila z neprimernimi besedami, nanj vpila in razbijala ter razmetavala stanovanje. Sledi zbiranje obvestil, vročekrvna kršiteljica pa bo prejela plačilni nalog.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI V MEKINJAH
10.2.2021 – V Mekinjah so policisti kršitelju zasegli zvitek aluminijaste folije z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno-rjave barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Če bo analiza pokazala, da kršitelj s seboj ni nosil zgolj posušenega peteršilja, ampak konopljo, bo zoper mekinjskega zeliščarja uveden hitri postopek.

TATINSKA PTIČICA
10.2.2021 – Odgovorna oseba iz skladišča podjetja v IOC Žeje je do prihoda policistov zadržala zmikavtko, ki je hotela iz skladišča odtujiti več izdelkov in tako oškodovati podjetje. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil, zoper tatinsko ptičico, ki se je ujela na limanice, pa podali kazensko ovadbo na  okrožno državno tožilstvo.

SPUŠČENE PNEVMATIKE PARKIRANIH VOZIL NA CANKARJEVI
11.2.2021 – Policisti so bili v zadnjih dveh mesecih že večkrat obveščeni o spuščenih pnevmatikah na parkiranih vozilih pri tako imenovanih oskrbovanih stanovanjih na Cankarjevi cesti v Kamniku. Občane, ki stanujejo na tem območju policisti zato naprošajo, da so nekoliko bolj pozorni na dogajanje v svoji okolici, saj bi radi objestneža, ki ponoči ne more spati in ga parkirana vozila očitno nervirajo ter spravljajo k početju neumnosti, radi čim prej prijeli in mu »navili ušesa«. Kljub večkratnim nočnim nadzorom policistom žal objestnega zlikovca zaenkrat še ni uspelo izslediti, vendar ne izključujejo možnosti, da ga s skupnimi močmi in povečano pozornostjo čimprej izsledijo. Če ga prej izsledijo tamkajšnji stanovalci, pa se utegne zgoditi, da ga pošteno namažejo z »leskovo mastjo«.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM IN TELESNIMI POŠKODBAMI    11.2.2021 – Na lokalni cesti v Županjih Njivah, v bližini naslova Županje Njive 5, je neznani voznik osebnega vozila, svetlo rdeče barve in neznanih registrskih tablic, zaradi vožnje preblizu desnega roba, z desnim stranskim ogledalom zadel peško, ki je hodila ob levem robu vozišča v smeri Stahovice, v predel reber in jo poškodoval. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba  – zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Za razjasnitev okoliščin dogodka pa policisti pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o trčenju vozila s peško, da o tem obvestijo policijo na št. 113 ali Policijsko postajo Kamnik na št. 01 830 31 80.

RAZGRAJAČA SO V LISICAH ODPELJALI V BEGUNJE
11.2.2021 – Policisti so v centru mesta posredovali v penzionu, kjer se je pijan kršitelj, ki ga je očitno popadlo besnilo, nedostojno vedel do svojih sostanovalcev, kasneje pa tudi do policistov in zdravstvenega osebja. Zoper kršitelja so bili, zaradi njegovega nepredvidljivega in napadalnega vedenja, uporabljena sredstva za vezanje in vklepanje – lisice. Kršitelj je bil, zaradi predhodnega zdravljenja in znakov psihičnih motenj,odpeljan v Psihiatrično bolnišnico Begunje.

DELOVNA NESREČA
12.2.2021 – V enem izmed podjetij v Kamniku je prišlo do nesreče pri delu. Policisti so na kraju ugotovili, da je delavec, na delovnem odru višine 6 metrov, opravljal dela z gorilnikom ter rezal in odstranjeval profile, in sicer zaradi namestitve novih dvižnih vrat. Ob odstranitvi tretjega profila je le-ta pri padcu na tla udaril še v premični delovni oder, zaradi česar se je oder premaknil, delavec pa je izgubil ravnotežje in skupaj z delovnim odrom padel na betonska tla, kjer je poškodovan obležal. Delavec pri delu ni uporabljal zaščitnih sredstev, prav tako pa ni imel nameščene čelade in ni bil pripet z varovalno-pozicijskim pasom. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

PROMETNA NESREČA
12.2.2021 – Okoli 8.30 ure se je na Regionalni cesti, med križiščema Maistrove ulice in Cankarjeve ceste, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila Ford C Max in voznico vozila Volkswagen Golf, ki sta peljala po voznem pasu v smeri proti  Kamniku. Pri tem je med njima prišlo do trčenja, zaradi nasprotujočih se izjav obeh udeležencev nesreče, pa policisti naprošajo voznike, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči, da o tem obvestijo policijo na št. 113 ali Policijsko postajo Kamnik na št. 01 830 31 80.

VETER JE OGLASNO TABLO ODPIHNIL V VOZILO
13.2.2021 –
V Stranjah je prišlo do prometnega dogodka, pri čemer je bilo poškodovano vozilo. Krivec za vse skupaj je bil močan veter, ki je z ograje odtrgal reklamno tablo za cvetličarno ter jo odnesel v vozilo, ki se je v istem trenutku pripeljalo mimo. Vozilo je bilo pri srečanju z oglasnim panojem poškodovano, policisti pa so o dogodku napisali uradni zaznamek.

POŠKODBA PLANINCA NA GOJŠKI PLANINI
14.2.2021 – Kamniški gorski reševalci in policisti so bili obveščeni, da si je planinec, ki je hodil po planinski poti iz smeri Gojške planine proti Ravnem, zvil levo koleno, zaradi česar se sam ni mogel vrniti v dolino. Člani GRS Kamnik so odšli v akcijo ter poškodovanega planinca oskrbeli ter prepeljali do vozila, s katerim je bil odpeljan na urgentni blok Kliničnega centra. Planinec je bil sicer ustrezno opremljen, so ga pa policisti mimogrede opozorili, da je z obiskom Velike planine kršil zakon o nalezljivih boleznih. O dogodku bo napisan uradni zaznamek.