Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Zmerjanje poštarja, vinjen šofer samouk in pasja nesreča

Policijska kronika: Zmerjanje poštarja, vinjen šofer samouk in pasja nesreča

V Kamniku se je pes zaletel v vozilo, v Mostah je občan zmerjal poštarja, v Mengšu pa sta se v »romantično« nesrečo zapletla najstnika.

Kronika PP Kamnik (od 2. do 6. 11. 2022)

ŠPORTNI VLOMILEC
2.11.2022 – Neznani storilec je, na zaenkrat še neugotovljen način, vlomil v prostore Stadiona Prijateljstva v Mekinjah, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Policisti bodo športnega vlomilca, ki morda zgolj trenira za vlomilsko olimpijado, poskušali izslediti in ovaditi.

ZMERJAL JE POŠTARJA
2.11.2022 – Policisti so v Mostah obravnavali kršitev javnega reda in miru. Le-to je zagrešil občan, ki je na na svojem dvorišču verbalno napadel uslužbenca pošte. Ker poštar ni prav nič kriv, da k hiši prinaša položnice, so policisti jezično napadalnemu občanu izdali plačilni nalog. Upamo, da mu je bil vročen takoj, da ga ne bo potrebno prinesti poštarju.

ŠOFERSKI SAMOUK
2.11.2022 – Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki se je na križarjenje podal brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker ga je bilo pri tem najbrž vsaj malo strah, je prej, najbrž za korajžo, še enega ali dva ruknil, saj so policisti ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Šoferskemu samouku je bilo zaradi kršitev vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo, nesojeni voznik pa se bo lahko za svojo nespametnost pokesal na prisojnem sodišču, kar ga bo najbrž stalo dražje, kot če bi se vpisal v avto šolo. Morda v šmarski avtošoli za tovrstne samouke in vinjence lahko nabavijo poseben avto z registrsko oznako CE-PEC13 ali KR-VINJEN.

NAJSTNIŠKA KOLESARSKA NESREČA
3.11.2022 – V Mengšu je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena najstniška kolesarja. Le-ta sta se namreč vozila vštric, med vožnjo pa se je eden preveč približal drugemu. Pri tem sta se zapela s krmili, zaradi česar je eden izmed njiju izgubil nadzor nad kolesom, padel po vozišču in se poškodoval. Ker se je dogodek zgodil na cesti, ki ni kategorizirana, (sreča v nesreči) bo zadeva zaključena z uradnim zaznamkom. Če je do nesreče morda prišlo zaradi poljubljanja, kar bi tnesrečnemu dogodku dalo vsaj nekaj romantičnega pridiha, pa policisti ne poročajo.

NAJDENO KOLO
3.11.2022 – Občan iz Kovinarske ceste v Kamniku je sporočil, da je našel otroško gorsko kolo znamke Jumpertrek, srebrno-modre-rdeče barve. Policisti so napisali zapisnik, lastnik kolesa oz. njegovi starši pa se lahko z ustrezno dokumentacijo zglasijo na policijski postaji in kolo prevzamejo.

OBRNIL SE JE NA STREHO
3.11.2022 – Zaradi vožnje vinjenega voznika preblizu desnega roba vozišča je na Neveljski poti v Mekinjah do prometne nesreče, v kateri se je omenjeni z vozilom prevrnil na streho ter obtičal na sredini ceste. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog, za vožnjo pod vplivom alkohola pa se bo zagovarjal na pristojnem sodišču.

PASJA PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
4.11.2022 –
Policisti so Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo, ker lastnik psa svojemu ljubljenčku ni nudil varnega spremstva. Kosmatinec je namreč stekel na cesto, pri tem pa trčil v vozilo, ki se je v tistem trenutku pripeljalo po mestni ulici. Po neuradnih informacijah pes menda ni bil vinjen, lastniku pas pa je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POVOŽENJE DIVJADI V STRANJAH
4.11.2022 – V naselju Spodnje Stranje je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POŠKODOVANJE PNEVMATIK
5.11.2022 – Neznani storilec je na parkirišču pri železniški postaji v Kamniku poškodoval pnevmatike na vozilu, s čemer je povzročil materialno škodo. Že res, da bo potrebno letne pnevmatike kmalu zamenjati z zimskimi, ampak škododelneža bodo policisti vseeno poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

TATVINA HARMONIKE
5.11.2022 – Policisti so, na parkirišču Klavčičeve ulice v Kamniku, obravnavali tatvino kovčka z diatonično harmoniko znamke Rutar. Tatinskega »veseljaka« bodo policisti poskušali izslediti in poslati na glasbeno vzgojo za rešetke.

VLOM V VOZILO NA KRIŽU
5.11.2022 – Pri lovski koči na Križu je neznani storilec razbil steklo avtomobila na voznikovi strani, vanj vlomil in odtujil denarnico z vsebino. Lov na vlomilskega nepridiprava se je že začel.

POVOŽENJE DIVJADI V ŠPITALIČU
6.11.2022 – V naselju Špitalič je voznica osebnega vozila povozilA divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.