Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Zrešetano vozilo, alkoholizirani vozniki in vlom v točilnico Mali grad

Policijska kronika: Zrešetano vozilo, alkoholizirani vozniki in vlom v točilnico Mali grad

V novo leto so zakorakali tudi kamniški policisti, ki so imeli obilo dela tudi v času praznikov.

Kronika PP Kamnik (od 31. 12. 2018 do 6. 1. 2019)

NALUKNJANO VOZILO
31. 12. 2018 – Policisti so v Kamniku obravnavali poškodovanje vozila, ki ga je neznani storilec tekom noči poškodoval z neznanim predmetom, s katerim je v vozilo naredil več lukenj različnih dimenzij, s čemer je lastniku povzročil veliko materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZAPARKIRANJE DOVOZA DO HIŠE
31. 12. 2018 – Občanka je policiste obvestila, da je zaparkiran dovoz do dveh stanovanjskih hiš v Dragomlju. Policist je kršitelju na kraju izdal plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA REGISTRSKE TABLICE
01.01.2019 – Neznanec je na Ulici Matije Blejca izvršil tatvino registrske tablice. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA IZ VOZILA
02.01.2019 – Iz odklenjenega avtomobila Opel, Corsa je neznani storilec odtujil 7 kuvert z vrednostnimi boni, zavarovalno polico, zeleno karto ter 140 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRANA  VOZNICA
02.01.2019 – Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznico osebnega avtomobila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 0.60 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PONAREJEN BANKOVEC
03.01.2019 – Policiste je poslovodja NLB banke obvestil o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, ki je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG HEROINA
03.01.2019 – Policisti so v večernem času v Šmarci obravnavali osebo, ki so ji na podlagi  52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli smolnato snov rjave barve – sum, da gre za prepovedano drogo – heroin. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

ZASEG KOKAINA
03.01.2019 – V Kamniku so policisti osebi zasegli dva alu zavitka z neznano belo prašnato snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – kokain.  Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
04.01.2019 – Na območju Kamnika je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.58 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
04.01.2019 –  Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Mostah pri Komendi, v katero je neznani storilec vlomil z orodjem na vzvod in z razbijanjem stekla na pritličnem oknu, nato pa poskusil onesposobiti alarmno napravo, ki pa se je vseeno sprožila. Vlomilec je pregledal prostore in odtujil denar ter mobilni telefon.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V TOČILNICO MALI GRAD
05.01.2019 – Neznani storilec je preko noči vlomil skozi vhodna vrata lokala v točilnico Mali grad v Kamniku. Po vlomu je vstopil v notranjost in odtujil sef z menjalnim denarjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.