Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Žur v Volčjem Potoku in našminkana tatica

Policijska kronika: Žur v Volčjem Potoku in našminkana tatica

Kamniški policisti in policistke so imeli v minulih dneh kar precej dela, saj so, med drugim, zasegli vozilo, obravnavali vlom v tovorno vozilo, preganjali alkoholizirane voznike in žurerje iz Volčjega Potoka, ki so se preveč naglas zabavali, popisali pa so tudi tatico šmink in lastnika psa, ki si je drznil oblajati mimoidočega sprehajalca s psom.

Kronika PP Kamnik ( od 13. do 19. 11. 2017)

ZASEG VOZILA
13.11.2017 – Na Korenovi cesti v Kamniku je voznik osebnega avtomobila imel nameščene neveljavne registrske tablice, poleg tega pa je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo začasno zaseženo vozilo in odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na Sodišče v Kamniku.

VLOM V TOVORNO VOZILO
13.11.2017 – Policisti smo bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v naselju Šmarca. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do parkiranega vozila in s silo telesa odprl steklo okna na zadnjih vratih ter iz notranjosti odtujil več kosov gradbenega orodja. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
14.11.2017 – Policisti so v Kamniku ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,72 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

TATVINA BLAGAJNE
15.11.2017 – V trgovini Tuš v Kamniku je neznani mlajši moški, v času odsotnosti prodajalke pristopil do blagajne in odtujil predalnik z denarjem. Nastala materialna škoda 2500 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
16.11.2017 – Na Perovem smo mlajšemu moškemu zasegli rdeč PVC mlinček z neznano zeleno snovjo, za  katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PONAREJEN BANKOVEC
17.11.2017 – Iz ene izmed bank v Kamniku so nas obvestili o ponarejenem bankovcu za 20 eurov. Sporni bankovec je bil vnovčen v trgovini Tuš in kot dnevni izkupiček prinešen v banko. Tamkajšnja zaposlena je izločila in ga predala policistom.

GLASNA GLASBA V VOLČJEM POTOKU
17.11.2017 – Policisti smo obravnavali kršitev javnega reda in miru v Volčjem Potoku, kjer se je odvijala zasebna zabava z zelo glasno glasbo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po ZJRM 8-2.

TATVINA KOZMETIKE
18.11.2017 – Policisti smo bili obveščeni o tatvini kozmetike v drogeriji trgovskega centra v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilka med  nakupovanjem v žep pospravila tri šminke in odšla mimo blagajne ne da bi jih plačala. Pri dejanju jo je zalotil varnostnik, najbrž pa ji je rdečico na lica, namesto ukradenih šmink, nadela zadrega.

NEZAVAROVAN PES
19.11.2017 – V naselju Kamnik je pes pritekel z dvorišča stanovanjske hiše in se zapodil v psa mimoidočega sprehajalca. Zoper lastnika nezavarovanega psa sledi uvedba prekrškovnega postopka za kršitev 46.a čl. Zakona o zaščiti živali.