Naslovnica / Črna kronika / Policiste je proti južni občinski meji gnal veter

Policiste je proti južni občinski meji gnal veter

Samoizolacijsko-karantenski popoldanski dolgčas včerajšnje cvetne nedelje so popestrila policijska vozila, ki so odbrzela proti Duplici in  Šmarci oz. južni meji naše občine.

Precejšnjo pozornost prebivalcev Kamnika so včeraj popoldne vzbudila policijska vozila, ki so, z lučkami in sirenami, na vso moč hitela v smeri proti Duplici in Šmarci oz. južni meji kamniške občine. Kljub zaskrbljenosti posameznih občank in občanov, pa se vzrok za odmevno policijsko intervencijo ni skrival v morebitnem nelegalnem prestopništvu občinskih meja, ampak je policistom ponagajal zgolj veter.

Po podatkih, ki so nam jih posredovali s Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti namreč obveščeni, da je v eni izmed tamkajšnjih trgovin prišlo do sprožitve alarma, zaradi česa je bilo na kraj napotenih več patrulj. Policisti so ob prihodu na kraj dogodka ugotovili, da jih po mestu, kot bog meglo, goni zgolj nagajivi veter, ki je tega dne, bržkone v Hoferju, že večkrat sprožil alarm.

Ker pihanje vetra, kljub karantenskim časom, zaenkrat še ne sodi na seznam nedovoljenega oz. prepovedanega početja, sam dogodek ni imel znakov kaznivega dejanja, zato so se policijske patrulje lahko, skladno z navodili vlade, v miru posvetile nadaljnjemu varovanju občinskih meja in lovu na morebitne nelegalne medobčinske migrante.