Naslovnica / Črna kronika / Policisti prijeli preprodajalca droge in tatove goriva

Policisti prijeli preprodajalca droge in tatove goriva

Policisti so v preteklem tednu prijeli tatove, ki so z vrtanjem iz rezervoarjev osebnih vozil kradli gorivo ter preprodajalca nedovoljenih drog, hkrati pa so obravnavali tudi vrsto drugih kaznivih dejanj in prekrškov.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 22. do 28. 8. 2016)

 

Tatovi so z vrtanjem rezervoarjev kradli gorivo
kraja goriva22.08.2016 – V naselju Godič so policisti obravnavali tatvino goriva, ki ga je neznani storilec odtujil tako, da je pristopil do osebnega avtomobila, parkiranega pred stanovanjsko hišo in nato z neznanim predmetom naredil luknjo premera 0.5 cm v rezervoar goriva ter iz njega izvršil tatvino okoli 15 litrov goriva. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prijetje tatov goriva v Kamniku
Policisti so bili 23.8.16 okoli 01.39 ure obveščeni, da naj bi eni izmed kamniških ulic dva moška vrtala v rezervoarje za gorivo in iz njih točila gorivo. Policisti so nemudoma odšli na kraj dogodka ter na mestu prijeli več oseb. V postopku z njimi so jim zasegli vso potrebno opremo za izvrševanje tovrstnih kaznivih dejanj, zoper njih pa bo za več kaznivih dejanj podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Na Šutni ukradli večje število pasov
23. 8. 2016 – Na policijsko postajo se je zglasil občan in povedal, da mu je neznana oseba 20. 8. 2016 na tržnici na Šutni, kjer je prodajal unikatne izdelke odtujila 25 do 30 unikatnih hlačnih usnjenih pasov v vrednosti okoli 1500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Razbito steklo na vozilu
24.08.2016 – V Kamniku je neznanec je na osebnem vozilu razbil manjše trikotno steklo. Nastala je manjša materialna škoda. Prijaviteljica ni podala predloga za pregon in sledi obvestilo na državno tožilstvo.

Pijan traktorist
25.08.2016 – Izven naselja Vrhpolje sta policista opravljala kontrolo prometa in ustavila voznika traktorja, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

Zaseg posušene snovi
25.08.2016 – V Komendi so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora in ročni kovinski mlinček. Obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Snov je bila poslana v analizo. V kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.

Tatvina kolesa
26.08.2016 – Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec odtujil žensko treking kolo znamke GARY FISHER model Nirvana, ki je bilo s ključavnico priklenjeno na kovinski del kolesarnice in ga odpeljal neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Zaseg droge in pridržanje preprodajalca
26.08.2016 – V naselju Kamnik so policisti opravili postopek z osebo, ki je pri sebi več imela alu zavitkov neznane rjave snovi (sum konoplja rastlina ). Ker so bili podani razlogi, da naj bi se slednji ukvarjal s preprodajo drog, mu je bila odvzeta prostost odrejeno pridržanje ter zaseženo vozilo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Še en zaseg droge
27.08.2016 – V naselju Šmarca so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora. Tudi ta snov je bila poslana v analizo in v kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.

Prometna nesreča s pobegom
28.08.2016 – Policisti so na regionalni cesti Stahovica-Kamniška Bistrica obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neupoštevanja pravil za smer in stran vožnje neznanega voznika z neznanim vozilom bele barve, ki je nato s kraja odpeljalo, voznik pa oškodovancu ni nudil svojih podatkov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi ustrezen ukrep.