Naslovnica / Črna kronika / Policisti prijeli romunske goljufe in jim zasegli avto

Policisti prijeli romunske goljufe in jim zasegli avto

Pred slabim tednom smo poročali o goljufivih romunskih beračih oz. zbiralcih prostovoljnih prispevkov, ki smo jih s fotoaparatom preganjali okrog kamniškega Lidla, danes pa lahko objavimo razveseljivo novico, da so omenjenim prevarantom na prste stopili tudi policisti.

Na podlagi klica občanke, ki je danes, okrog 10. ure dopoldne, pred Tuševo trgovino v Mengšu opazila sumljivo trojico, so policisti zasačili troje romunskih »gluhonemih dobrodelnežev«, ki so neupravičeno zbirali prostovoljne prispevke.

Policisti so omenjeno prevarantsko trojico, dva 27-letnika in 47-letnika, prijeli ter oglobili, ker pa romunski državljani globe niso plačali, so jim zasegli tudi dokumente, kot pa so nam sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, pa so bili na kraj dogodka poklicani tudi predstavniki FURS-a, ki so izvedli postopek zasega vozila zaradi zavarovanja izvršbe.

Kot nam je povedala bralka, ki nas je obvestila o dogodku, naj bi bila med prijetimi tudi osebi, ki smo ju pred tednom dni s fotoaparatom preganjali okrog kamniškega Lidla, k njihovemu prijetju, pa naj bi pomagala tudi naša objava fotografij. Občanka, ki je poklicala policiste, naj bi namreč sumljive osebe in njihovega temno zelenega VW Passata s španskimi registrskimi oznakami, prepoznala prav zaradi fotografij, ki smo jih objavili v prispevku na portalu Kamnik.info – Pozor: “Gluhonemi« goljufi so znova na delu”

Nadejamo se, da bo prijetje in kaznovanje trojice Romunov, katerih nečedno početje je bilo že večkrat in dlje časa opaženo v širši okolici, vsaj za nekaj časa preprečilo goljufanje dobrosrčnih, vendar preveč lahkovernih občank in občanov, oz. vsaj do prihoda nove skupine.

Današnje prijetje romunskih »dobrodelo-gluhonemih« prevarantov kaže tudi na to, da je moč ob sodelovanju policistov, medijev in občanov, tovrstne neželene pojave ne le preprečiti, ampak tudi uspešno zaustaviti.