Naslovnica / Črna kronika / Policisti so 32-letnega voznika, ki je pri Mengšu do smrti povozil 22-letnega kolesarja, že uspeli izslediti

Policisti so 32-letnega voznika, ki je pri Mengšu do smrti povozil 22-letnega kolesarja, že uspeli izslediti

Včeraj zvečer je regionalni cesti Mengeš-Moste prišlo do tragične prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil 22-letni kolesar, voznik, ki je kolesarja zbil, pa je z mesta nesreče pobegnil, vendar so ga policisti že uspeli izslediti, tekom postopka pa ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti včeraj, 25.  4.  2018, nekaj pred 21. uro obveščeni o prometno nesreči s poškodbami, na glavni cesti pri kraju Mengeš.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja so policisti ugotovili, da  je  32-letni  voznik osebnega vozila znamke Mitsubishi Carisma vozil po glavni  cesti  iz  smeri  Mengša proti Mostam, pri čemer je na Gorenjski cesti pred Mengšem,   domnevno  zaradi  vožnje  preblizu  roba  vozišča,  od zadaj zbil 22-legnega kolesarja, ki je takrat v isti smeri vozil pravilno ob desnem robu vozišča.

Po  nesreči  je  32-letni voznik  brez  ustavljanja  z vozilom pobegnil s kraja nesreče.  Kmalu  po  nesreči so ga policisti uspeli izslediti in z njim opravili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je reagiral na alkohol, zato mu je bil odrejen še strokovni pregled z odvzemom krvi in urina.

Tekom postopka pa so policisti ugotovili tudi, da 32-letni voznik, ki je do smrti zbil 22-letnega kolesarja, ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

 

Ogleda  kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, na prizorišču nesreče pa so posredovali tudi gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, ki so policistom nudili pomoč pri osvetljevanju prizorišča in preusmerjanju prometa.

Fotografije: PGD Mengeš