Naslovnica / Črna kronika / Policisti so prijeli 32-letnega kamniškega serijskega roparja

Policisti so prijeli 32-letnega kamniškega serijskega roparja

Decembra in januarja so se na Ljubljanski in Kranjski cesti v Kamniku odvili kar trije oboroženi ropi, pri katerih je storilec z nožem grozil zaposlenim v prodajalnah, zaradi česar so bili zaposleni v tamkajšnjih lokalih in trgovinah, že v precejšnjem strahu.

Prva dva ropa, o katerih policisti širše javnosti sploh ni seznanila, sta se odvila že konec decembra, ko je z nožem oborožen 32-letni zamaskiran storilec zvečer najprej oropal Tuševo drogerijo na Ljubljanski cesti, pri čemer je šel tako daleč, da je uslužbenki prodajalne na vrat nastavil celo nož, že naslednje jutro oz. dopoldne, pa je oropal še Tuš market Zaprice na Kranjski.

Domnevno isti storilec je 14. 1. 2019 oropal tudi knjigarno na Ljubljanski cesti, zaradi česar je med lastniki lokalov in prodajaln na območju Ljubljanske in Kranjske ceste zavladal skoraj pravi preplah.

Po informacijah Policijske uprave Ljubljana, pa so policisti uspeli storilca že kmalu po zadnjem ropu izslediti in prijeti.

Več podrobnosti o poteku kriminalistične preiskave bo znanega po današnji novinarski konferenci v Ljubljani, na kateri bosta Aleksander Perklič, komandir Policijske  postaje Kamnik in Matija Breznik iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana pojasnila okoliščine ropov in prijetja storilca ter podala navodila kako v primerih ropa ukrepati.