Naslovnica / Črna kronika / Policisti so prijeli kamniškega požigalca avtomobilov

Policisti so prijeli kamniškega požigalca avtomobilov

Kamniški policisti so včeraj odvzeli prostost 20-letnemu Kamničanu, ki je osumljen storitve več kaznivih dejanj, med drugim tudi več požigov osebnih avtomobilov in drugih predmetov.

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana so Kamniški policisti včeraj, 30. 9. 2020, odvzeli prostost 20-letnemu Kamničanu, ki je osumljen storitve več kaznivih dejanj. Med drugim pa je osumljen tudi tega, da je v  zadnjih 3 mesecih na območju Kamnika povzročil več požarov na osebnih vozilih in drugih predmetih.

Skupno je 20-letnik osumljen storitve dveh kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, dveh kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in kaznivega dejanja tatvine, kot navajajo policisti, pa so bila omenjena kazniva dejanja storjena predvsem na način, da se je pri različnih oškodovancih s požari na osebnih vozilih in predmetih povzročala materialna škoda, s čemer je bila ogrožena tudi splošna varnost ljudi.

Osumljeni 20-letnik naj bi, po navedbah policistov, s svojimi dejanji povzročil za  okoli 122.000 evrov.

Osumljenega, ki je v preteklosti že bil obravnavan za premoženjska kazniva dejanja in zoper katerega kamniški policisti trenutno vodijo še več predkazenskih postopkov zaradi kaznivih dejanj groženj, preprečitve uradnega dejanja, zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, nasilništva in povzročitve lahkih telesnih poškodb, so policisti 30.9.2020 privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje.