Naslovnica / Črna kronika / Policisti so prijeli osumljenca za včerajšnji rop na Duplici

Policisti so prijeli osumljenca za včerajšnji rop na Duplici

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so kriminalisti, v zvezi z včerajšnjim ropom na Duplici, eni osebi odvzeli prostost.

Včeraj okoli 19. ure je bil Operativno komunikacijski center PU Ljubljana obveščen o ropu pred  pošto v Kamniku. Na kraju so posredovali policisti, ki so izvajali aktivnosti, ki so ob takšnih dogodkih predvidene, vključen pa je bil tudi policijski helikopter.

Z zbranimi obvestili je bilo zaenkrat ugotovljeno, da je storilec pred pošto pristopil do službenega vozila, v katerem je bil takrat uslužbenec pošte. Od oškodovanca  je z grožnjami, ki jih je podkrepil s pištolo, zahteval  gotovino, nakar pa sam  segel v vozilo iz katerega je odtujil pošiljko. Po dejanju je storilec peš pobegnil po Groharjevi ulici in nato neznano kam. Med begom je uporabil strelno orožje. Poškodovan ni bil nihče.

So pa v povezavi z  ropom, kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, kriminalisti eni osebi odvzeli prostost, kar kaže na to, da je policistom uspelo roparja najbrž tudi izslediti, vendar, zaradi kriminalistične preiskave, ki je še vedno v teku, kot pravijo na PU Ljubljana, ta trenutek še ne morejo posredovati več informacij.