Naslovnica / Črna kronika / Policisti so v Kamniku prijeli 38-letnega serijskega roparja

Policisti so v Kamniku prijeli 38-letnega serijskega roparja

Včeraj popoldne, po ropu trgovine na Kranjski cesti, se je v Kamniku odvila bliskovita policijska akcija, v kateri so policisti prijeli 38-letnega Kamničana, ki je v zadnjih nekaj dneh, oborožen z nožem, oropal kar tri kamniške trgovine.

Policisti so bili včeraj, nekaj pred 16. uro obveščeni o ropu trgovine na Kranjski cesti, v kateri je z nožem oborožen osumljenec zagrozil prodajalki in od nje zahteval, da mu izroči denar.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, je ropar iz blagajne odtujil nekaj sto evrov gotovine, nato pa s prizorišča pobegnil peš. Na kraj dogodka se je podalo več policijskih patrulj, policisti pa so, na podlagi opisa, nedaleč od trgovine uspeli prijeti 38-letnega domačina, ki mu je bila odvzeta prostost.

Razen včerajšnjega ropa na Kranjski, je osumljenec v zadnjih nekaj dneh na podoben način izvršil še dva ropa na območju Kamnika, in sicer, 12. in 13. 3. 2020, pri čemer je pri prvem ropu odnesel nekaj deset evrov gotovine, v drugem pa nekaj sto evrov.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, 38-letni osumljenec pa bo, zaradi suma treh kaznivih dejanj ropa priveden k preiskovalnemu sodniku.

Kot navajaja Policijska uprava Ljubljana, je bil prijeti osumljenec v preteklosti že obravnavan za podobna kazniva dejanja.