Naslovnica / Črna kronika / Policisti so v Mostah in Vodicah prijeli osumljenca z orožjem in kilogramom kokaina
Foto: Bralka

Policisti so v Mostah in Vodicah prijeli osumljenca z orožjem in kilogramom kokaina

V sredo so policisti v Mostah pri Komendi in v Vodicah prijeli oborožena 20 in 21-letnega osumljenca, ki sta imela pri sebi, razen strelnega in hladnega orožja, tudi kilogram kokaina.

V Mostah in Vodicah je v sredo, zgodaj popoldne vzbudila policijska intervencija, tekom katere so policisti prijeli dve osebi ter zaplenili osebno vozilo znamke Golf, kar je v Mostah povzročilo tudi nekaj malega prometnih zastojev.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, se je zgodba začela odvijati že na gorenjski avtocesti, kjer sta, nekaj pred 13. uro, policista Specializirane enote za nadzor državne meje iz Sektorja mejne policije Generalne policijske uprave, opazila vozilo, ki je z veliko hitrostjo vozilo v smeri

Gorenjske, nato pa avtocesto zapustilo na izvozu Vodice.

Policista sta zapeljala za vozilom ter ga pričela ustavljati, da bi z voznikom izvedla postopek, vendar je voznik ob pristopu policistov do vozila nenadoma s kraja odpeljal. Policista sta se odpeljala za vozilom in ga pričela ponovno ustavljati z modrimi lučmi in zvočnim signalom, ki pa ga voznik belega golfa ni upošteval, ampak agresivno vožnjo nadaljeval skozi naselje Vodice, pri tem pa zapeljal v rdečo luč, nevarno prehiteval, vozil prehitro in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Na koncu naselja je voznik izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na zelenico stanovanjske hiše ter trčil v betonsko ograjo, pri čemer je sopotnik zbežal iz vozila, voznik pa, z vožnjo čez zelenice stanovanjskih hiš nadaljeval z agresivno vožnjo proti Mostam.

Njegova divja vožnja pa se je končala v Mostah pri Komendi, kjer je bil voznik zaradi gneče prisiljen ustaviti. Sicer je pri tem poskušal zbežati s kraja, vendar ga je policist, ki mu je sledil, uspel zadržati in prijeti.

Zasežena pištola in kokain. – Foto PU Ljubljana

Pri vozniku je bila odkrita pištola z več naboji kalibra 9 milimetrov, medtem ko je bil pri njegovem sopotniku, ki je pred tem poskusil zbežati že v Vodicah, vendar ga je eden od policistov dohitel

in ga v bližini prijel, najden kovinski boksar, med bežanjem pa je omenjeni sopotnik odvrgel tudi vrečko, v kateri je bil kilogram prepovedanega kokaina.

Kot so sporočili s policijske uprave Ljubljana, so kriminalisti zoper oba osumljena odredili

pridržanje, zasegli osebno vozilo in opravili hišni preiskavi, kjer pa iskani predmeti niso bili zaseženi.

21-letni voznik osebnega vozila in 20-letni sopotnik sta osumljena kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, voznik pa tudi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Glede nedovoljene posesti orožja obeh osumljenih kriminalisti še zbirajo obvestila, po vseh znanih

okoliščinah pa bo izveden ustrezen ukrep.

Osumljena sta bila danes privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.