Naslovnica / Črna kronika / Pomagajmo izslediti kolo, ki je bilo v Kamniku z nasilnim ropom odtujeno mladoletnemu otroku

Pomagajmo izslediti kolo, ki je bilo v Kamniku z nasilnim ropom odtujeno mladoletnemu otroku

Zamaskiran storilec je pri OŠ Frana Albrehta s kolesa pahnil in poškodoval otroka ter mu nato ukradel kolo.

V sredo, 29. 10. 2020, okoli 18:30 so bili kamniški policisti obveščeni, da je v bližini OŠ Frana Albrehta prišlo do kraje kolesa, ki jo je z ropom in z uporabo sile izvedel zamaskiran neznanec.

Zamaskirani neznanec je, po podatkih Policijske uprave Ljubljana, pristopil do mladoletnika, ki se je, v  v bližini šole vozil s kolesom, ga odrinil s kolesa, tako da je mladoletnik padel po tleh in se lažje poškodoval, storilec pa se je nato s kolesom s kraja dogodka odpeljal.

Policisti z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja ropa še nadaljujejo, o svojih ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno državno tožilstvo.

Kolo, ki ga je omenjeni ropar ukradel, je gorsko kolo svetlo modre barve, znamke GT SENSOR AL SPORT 20 M DTE, kot na sliki, starši mladoletnika, ki mu je bilo kolo ukradeno, pa lepo prosijo vse občanke in občane, ki bi omenjeno kolo morda kje videli ali našli oz. bi morda imeli kakršno koli koristno informacijo v zvezi z ropom in storilcem, da jih o tem obvestijo na telefonsko številko 041 372 940 oziroma, da informacije sporočijo policistom na telefonsko številko 113.