Naslovnica / NOVICE / Pomoč učiteljem pri oživitvi virtualnih učnih ur

Pomoč učiteljem pri oživitvi virtualnih učnih ur

Dom kulture Kamnik, Mladinski center Kotlovnica in Priden možic so kamniškim šolam skupaj ponudili pomoč pri učenju na daljavo

Dom kulture Kamnik je bil zaradi razglasitve pandemije ponovno primoran odpovedati vse predstave in prireditve.

Ker vrat ne želijo popolnoma zapreti, so se v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica in Kulturnim društvom Priden možic v ekipi Doma kulture Kamnik odločili, da učiteljem ponudijo tehnično podporo pri snemanju učnih ur, saj se je izkazala potreba in interes po kakovostnejši izvedbi pouka na daljavo s strani učiteljev, ki so že v prvem valu občutili stisko in se srečevali s tehničnimi težavami. Ob zavedanju, da je stiska tudi na strani staršev, ki nimajo dovolj dobre računalniške opreme, je spremljanje kvalitetno posnetih učnih ur ena izmed rešitev, ki jo ponujajo v Domu kulture Kamnik.

 

“S pomočjo tehnike kar naenkrat elektronske prosojnice oživijo, učna ura je dinamična, veliko bolj gledljiva in zanimiva, kot pa le posnet učiteljev glas v ozadju prosojnic. Učencu posnetek, ki je shranjen v spletni učilnici, omogoča, da ga pogleda večkrat, da sledi v svojem tempu, po potrebi pritisne pavzo…”, se strinjata učiteljici Mojca Fuks Lukežič in Helena Brezar iz Osnovne šole Marija Vera, ki sta učno uro v Domu kulture Kamnik pred jesenskimi počitnicami že posneli, ter nadaljujeta: “Spomladi smo snemali domače video posnetke in se srečevali s kupom težav, predvsem tehničnih. Zato je priložnost, da posnameš učno uro v Domu kulture Kamnik ob pomoči fantov iz MC Kotlovnica, Doma kulture Kamnik in KP Priden možic, nenadomestljiva”.

Pri snemanju se bomo skrbno držali vseh predpisanih pravil in priporočil za preprečevanje širjenja Covid-19.

“Vsi skupaj močno upamo, da bo učencem tak pristop všeč, še posebej pa upamo, da se situacija čimprej vrne na stare tire, ter da bo trenutno obdobje tako za učitelje kot učence minilo čim mireneje,” so povedali v Domu kulture Kamnik.

Repertoar sezone 2020/21 bodo razgrnili v začetku decembra. Abonmajska sezona bo izjemoma potekala od januarja do maja 2021 v prilagojeni obliki, ob upoštevanju takratnih ukrepov in z upoštevanjem navodil s strani NIJZ. Vpis abonmajev bo mogoč v januarju. Podrobnosti bodo znane ob razgrnitvi abonmajev in se bodo prilagajale trenutni situaciji.

Nina Irt, ZTŠK Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve