Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Ponovno zlato zeleni Kamnik

Ponovno zlato zeleni Kamnik

Kamniku je bil na Zelenem dnevu slovenskega turizma za trajnostne dosežke ponovno podeljen oz. obnovljen zlati znak Slovenia Green.

Zeleni dan slovenskega turizma je namenjen turističnim deležnikom in partnerjem, ki so trajnostni razvoj postavili v jedro svojega delovanja. Med njimi je tudi turistična destinacija Kamnik, ki tudi v zadnjem triletnem ocenjevalnem obdobju ohranja zlati znak Slovenia Green Destination.

V zadnjem letu, od Zelenega dne 2022, je STO v Zeleni shemi slovenskega turizma na novo podelila 69 novih znakov Slovenia Green. Ob novih prejemnikih je znake prejelo še 14 destinacij, ki so znak Slovenia Green Destination po treh letih od zadnjega prejema obnovile in s ponosom so predstavniki turistične destinacije Kamnik sprejeli zlato plaketo.

Luka Svetec, vršilec dolžnosti na Zavodu za turizem in šport Kamnik, je povedal: »Najbolj smo se razveselili sporočila od Slovenske turistične organizacije: »Z veseljem vam sporočam, da ste bili tokrat zelo uspešni, viden je napredek in trud za še bolj trajnosten razvoj turizma pri vas, zato destinaciji KAMNIK na podlagi prejete ocene v okviru Zelene sheme slovenskega turizma tokrat (ponovno) podeljujemo znak Slovenia Green Destination GOLD! Najvišjo oceno, 10.0, ste dosegli v kategoriji Narava in pokrajina, v kategorijah Destinacijski management in Poslovanje turističnih podjetij, ki sta v Zeleni shemi med najpomembnejšimi, pa ste tudi presegli oceno 8.1.«

Verjamem, da bomo vsi deležniki s svojim trajnostnim delovanjem znali in zmogli rezultate še nadgraditi, ker to dolgujemo sebi in zanamcem. Zelena shema slovenskega turizma je odlično orodje, da sami sebe opazujemo, se učimo in se nadgrajujemo na področju trajnosti in zelenega turizma.«

Zelena koordinatorka destinacije Kamnik Nina Irt iz Zavoda za turizem in šport Kamnik, je ob prejemu plakete povedala: »Kamnik se tudi v zadnjih treh letih ponaša z mnogo trajnostnimi projekti vseh deležnikov, ki s svojim delovanjem na različne načine vplivamo na okolje in kljub nezavidljivi situaciji po posledicah COVID-19 krize lahko zatrdimo, da Kamnik odločno sledi svoji trajnostni in zeleni politiki, ki se ji je zavezal tudi preko sodelovanja v Zeleni shemi slovenskega turizma. Po prejeti oceni vidimo, da Kamnik dosega zavidljivo raven odgovornega ravnanja do okolja – kar dokazuje tudi pričujoča ohranitev mednarodno priznanega trajnostnega zlatega znaka Slovenia Green Destination – gold, v določenih področjih pa imamo kot podjetja, institucije, družba, skupnosti in posamezniki še prostor za izboljšave. Tako naš akcijski načrt trajnostnih projektov destinacije niso le črke na papirju, temveč pomenijo vsakodnevno skrb in trud vsakega člena naše skupnosti za odgovorno ravnanje do našega okolja in vseh naravnih danosti, ki jih moramo ohraniti za naše zanamce. V naslednjih treh letih (od 2023 do 2025) bomo ponovno – že tretjič – pokazali, da Kamnik je zeleno, trajnostno, aktivno, gostoljubno mesto, kjer bivajo zadovoljni občani in občanke. Zato je na vseh nas, da z vsakodnevnimi prizadevanji in tudi strateškimi odločitvami v tesnem sodelovanju z Občino Kamnik in vsem deležniki soustvarjamo zeleno prihodnost destinacije Kamnik.

Na tem mestu se še enkrat zahvaljujem namestitveniku Termam Snovik z znakom Eko marjetica, saj celotni destinaciji že drugič omogoča prejem zlatega znaka, ki ga destinacija po kriterijih ne more dobiti brez najmanj enega certificiranega namestitvenika. Ponosni smo, da imamo v Kamniku sedaj dva, saj se je v slovensko zeleno družino pridružila tudi Pravljica na Veliki planini z znakom Zeleni ključ. Hvala obema in vsem deležnikom z zelenim srcem, ki se trudijo ohranjati zeleni Kamnik tudi za naše zanamce.«

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve