Naslovnica / NOVICE / Popoldanska stripovska druženja z Ivanom Mitrevskim na OŠ Marije Vere

Popoldanska stripovska druženja z Ivanom Mitrevskim na OŠ Marije Vere

Aprila smo v Arboretumu Volčji Potok uradno zaključili naše »praznično leto« ob 140-letnici rojstva Marije Vere, vendar takrat še nismo uresničili vseh dejavnosti, ki smo jih načrtovali v okviru praznovanja. Eno takšnih je tudi popoldansko druženje s kamniškim ilustratorjem in avtorjem stripov Ivanom Mitrevskim, ki smo ga izvedli v dveh delih, in sicer konec maja in v začetku junija v šolski knjižnici.

V četrtek, 26. maja, je ob 18. uri prišlo v šolsko knjižnico nekaj učencev iz 5. in 6. razreda ter učenka iz 8. razreda. Na tem prvem srečanju jim je Ivan Mitrevski predstavil svoj novi strip Rdeča raketa in zeleni planet, ki je še v nastajanju. Učenci so si razdelili vloge v stripu in na glas brali dialoge ter se pri tem zelo zabavali, saj smeha ni manjkalo.

Z Ivanom so se pogovorili tudi o svojih vtisih in podali svoje mnenje, česar je bil zelo vesel. Obljubil jim je, da bo njihovo mnenje zagotovo upošteval pri nadaljevanju stripa, saj bodo dobili v branje celoten strip še pred objavo. Takrat bodo lahko dodali še kakšne opombe, ki jih bo, če bodo ustrezne, upošteval pri končni varianti.

 

Na drugem srečanju v četrtek, 2. junija, je imel z učenci imel kratko delavnico risanja stripa. Najprej so učenci sedeli za mizo in risali, Ivan pa je hodil naokrog in njihovim ilustracijam dodajal elemente, na podlagi katerih so morali nadaljevati risbo, nato so se razporedili v pare in izmenično risali eno sliko, na koncu pa so v parih narisali še strip. Knjižnica je prevevala od dobre volje in pozitivne energije, učenci pa so uživali v ustvarjanju. Na koncu jim je bilo kar malo žal, da z druženjem ne bodo nadaljevali tudi naslednji četrtek. Tudi Ivan je bil zelo zadovoljen s to skupino otrok in jih prav posebej pohvalil ne le za njihovo ustvarjalnost, temveč tudi za to, da so bili kljub lepemu vremenu bili pripravljeni priti nazaj v šolo v popoldanskem času in aktivno sodelovati na obeh delavnicah.

Stripi in nekaj risb, ki so nastali na ustvarjalni delavnici, so razstavljeni na oglasni deski na hodniku pred šolsko knjižnico.

Besedilo in fotografije: Vanja Hočevar